Με τρεις απουσίες αλλά και... 15 παίκτες έδωσε ο Βασίλης Σπανούλης το «τζάμπολ» των προπονήσεων για την Εθνική ομάδα μπάσκετ ενόψει των δύο αγώνων για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Συγκεκριμένα απουσίασαν από την πρώτη συγκέντρωση οι Ντίνος Μήτογλου και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ ήταν εκτός και ο Δημήτρης Μωραΐτης λόγω ασθένειας.
Ουσιαστικά την Πέμπτη (25/6) ξεκίνησε το βασικό στάδιο των προπονήσεων καθώς τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί ατομικές για τους παίκτες. Όπως είναι γνωστό η Εθνική ομάδα έχει να αντιμετωπίσει τη Ρουμανία (2/7, Οραντέα, 19.00) και την Πορτογαλία (5/7, Sunel Arena, 19.30), για το τελευταίο «παράθυρο» της πρώτης φάσης των προκριματικών του FIBA World cup 2027.
Το «παρών» στις προπονήσεις σε σχέση με τις αρχικές κλήσεις, έχουν προστεθεί οι Νίκος Περσίδης, Νίκος Πλώτας και Γιάννης Καρακώστας.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας