Κάρλο Αντσελότι: «Πολλοί παίκτες μου κρύβονταν για να μην με ακούσουν – Ο πρόεδρος θα αποφασίσει το μέλλον μου»
Αποκαλυπτικός ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για τις διαφωνίες με παίκτες, το μέλλον του στη Ρεάλ Μαδρίτης και το μυστικό πίσω από την τσίχλα του στον πάγκο
Ο προπονητής της Ρεάλ ΜαδρίτηςΚάρλο Αντσελότι, μίλησε ανοιχτά για την καριέρα του, το μέλλον του και την καθημερινότητα στον πάγκο των «μερένγκες» σε μια απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Τζιάκομο Πορέτι για το δημοφιλές podcast PorettiCast. Με χιούμορ, ειλικρίνεια και αναφορές σε προσωπικές εμπειρίες, ο Ιταλός τεχνικός έδωσε μια μοναδική εικόνα της ζωής του στη Μαδρίτη.
«Θα ήθελα να είμαι μύγα για να ακούσω τι λένε οι παίκτες»
«Μερικές φορές νιώθω ότι μας υποτιμούν. Θα ήθελα να είμαι μύγα για να ακούσω τι λέει ένας παίκτης όταν δεν παίζει και γυρίζει σπίτι. Πολλοί έχουν διαφωνήσει μαζί μου», αποκάλυψε ο Αντσελότι, του οποίου το συμβόλαιο με τη Ρεάλ λήγει το 2026. Όταν ο Πορέτι τον πίεσε να κατονομάσει κάποιον, ο έμπειρος κόουτς απάντησε γελώντας: «Πολλοί είχαν προβλήματα μαζί μου, αλλά όλα λύθηκαν. Υπήρχε ένας παίκτης –δεν θα πω το όνομά του– που όταν μιλούσα στα αποδυτήρια, έβαζε την πετσέτα στο πρόσωπο για να μην με ακούσει. Ήταν στην αρχή της καριέρας του. Του είπα μια μέρα: ‘Δεν πάει έτσι’. Όταν αφήνεις κάποιον στον πάγκο, μερικοί δυσκολεύονται να σου πουν καλημέρα. Εκεί μπερδεύουν τον άνθρωπο με τον παίκτη».
«Ο πρόεδρος αποφασίζει, όχι εγώ»
Σχετικά με το μέλλον του στη Ρεάλ, ο Αντσελότι ήταν ξεκάθαρος: «Δεν θα αποφασίσω εγώ πότε θα τελειώσει η περιπέτειά μου εδώ. Αυτό θα το κάνει ο πρόεδρος. Αργά ή γρήγορα θα συμβεί». Όσο για τον γιο του, Νταβίντε, που ακολουθεί τα βήματά του, πρόσθεσε: «Θα γίνει καλός προπονητής».
Ο Νίκο Πας, ο ρατσισμός και ο Μπαπέ
Ο Αντσελότι αναφέρθηκε και στον Νίκο Πας, τον νεαρό της ακαδημίας της Ρεάλ που λάμπει στο Κόμο υπό τον Σεσκ Φάμπρεγκας: «Τα πάει πολύ καλά. Δεν ξέρω αν τον θέλει η Ίντερ, που είναι καλή ομάδα». Σχολιάζοντας τον Μάρκους Τουράμ, είπε: «Τον είδα μικρό, όταν προπονούσα τον πατέρα του στην Πάρμα. Τώρα είναι… ντουλάπα!».
Δεν παρέλειψε να θίξει το σοβαρό ζήτημα του ρατσισμού: «Ο Βινίσιους δέχεται πολλές ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά δεν είναι ο μόνος. Το ίδιο συνέβη και στον Νίκο Γουίλιαμς. Πρέπει να γίνουν πολλά βήματα μπροστά. Το ότι είναι καλοί παίκτες μπορεί να είναι δικαιολογία για να τους χτυπήσουν περισσότερο, αλλά δεν πρέπει να συμβαίνει».
Για τον Κιλιάν Εμπαπέ, τόνισε το φυσικό του ταλέντο: «Δεν έφτασε εδώ επειδή προπονείται από μωρό, αλλά γιατί η φύση του έδωσε κάτι ξεχωριστό. Το διαχειρίστηκε με αφοσίωση και θυσίες. Οι νέοι πρέπει να βλέπουν τον αθλητισμό σαν σχολείο ζωής».
«Η Ρεάλ προσαρμόζεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο»
Ο Αντσελότι εξήρε τη δομή της Ρεάλ: «Η Ρεάλ προσαρμόστηκε στο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Η παράδοση περνάει από γενιά σε γενιά. Το κατάλαβε ο Σαντιάγο Μπερναμπέου και τώρα ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Κανείς δεν είναι πάνω από τον σύλλογο».
Κλείσιμο
Περιέγραψε, μάλιστα, πώς η δουλειά του προπονητή έχει αλλάξει: «Παλιά, είχα ένα χαρτί με τη διάταξη στην άμυνα, ποιος χτυπάει κόρνερ, πέναλτι, ποιος πηγαίνει για κεφαλιά. Τώρα έχεις κλιπ που δείχνουν τη θέση κάθε παίκτη στις στημένες φάσεις. Αν αλλάξεις παίκτη, πρέπει να του πεις: ‘Κοίτα, εδώ στέκεσαι’».
«Η τσίχλα με ηρεμεί»
Κλείνοντας, αποκάλυψε τον λόγο που μασάει τσίχλα στον πάγκο: «Είναι τρόπος να διώχνω το στρες. Όταν ξεκινάει ο αγώνας, οι παλμοί μου φτάνουν 120 – τώρα είναι 63. Ίσως η τσίχλα βοηθάει. Αν κάποιοι με κριτικάρουν, δεν πειράζει».
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών