Εκδηλώσεις για την ενίσχυση του Ολυμπιακού πνεύματος σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένα σχολεία

Εκδηλώσεις για την ενίσχυση του Ολυμπιακού πνεύματος σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένα σχολεία

Με πρωταγωνιστή τον Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη και την παρουσία του οργανισμού Syniparxis Org

syniparxis-0
      Με την συμπλήρωση 28 χρόνων από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του στην Ατλάντα, ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης θα επισκεφθεί σχολεία σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένα χωριά και θα μιλήσει για την «Δύναμη του Ονείρου»  που μπορεί να γίνει κινητήριος μοχλός για την επίτευξη κάθε στόχου παρά τις αντίξοες συνθήκες. Οι εκδηλώσεις έχουν επίκεντρο την  ιστορία του ίδιου του αθλητή ο οποίος κατάφερε με την επιμονή του να κερδίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του 1996 στις ασκήσεις εδάφους, με 9.850 βαθμούς, αγγίζοντας το τέλειο (perfect ten) χαρίζοντας στην Ελλάδα την πρώτη νίκη στη γυμναστική μετά το 1906.

     Μέλη του οργανισμού Syniparxis Org είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την αποστολή για την πρώτη επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας του χρυσού ολυμπιονίκη που φέρει το όνομα “Power of the Dream”. Το πρόγραμμα στηρίζεται ηθικά και οικονομικά από το Ίδρυμα Ευγενία Αναστασιάδου -  Σμυρναίου και  φιλοδοξεί να ταξιδέψει όπου υπάρχει ελληνισμός με σκοπό να ευαισθητοποιήσει, να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει παιδιά. Πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάθε παιδί να αντιληφθεί και να δώσει υπόσταση στη δύναμη του δικού του ονείρου.

    Η εμπειρία των μελών της ομάδας  Syniparxis Org στο εναρκτήριο ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα πριν από 2.800 χρόνια ακριβώς, το 776 π.Χ., ήταν συγκινητική και ιδιαίτερα φορτισμένη από συναισθήματα. Παιδιά σχολείων του ομώνυμου Δήμου βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο πνεύμα και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Εξάλλου ο Ολυμπισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που εξάρει και συνθέτει, σε ένα αρμονικό σύνολο τις ιδιότητες του σώματος, της θέλησης και του πνεύματος. Συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός επιδιώκει τη δημιουργία ενός τρόπου ζωής που βασίζεται στη χαρά της προσπάθειας, την εκπαιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και τον σεβασμό για πανανθρώπινες θεμελιώδεις ηθικές αρχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης