Ινφαντίνο: «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι αλληλέγγυος στον λαό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης»

Ινφαντίνο: «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι αλληλέγγυος στον λαό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης»

Ο πρόεδρος της FIFA έγραψε επιστολή στους επικεφαλής των ομοσπονδιών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης 

INFADINO
Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο έγραψε επιστολή στους επικεφαλής των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τη «φρικτή βία» την περασμένη εβδομάδα σε μια σύγκρουση που έχει στοιχίσει πάνω από 2.700 ζωές μέχρι στιγμής.

Η επιστολή του Ινφαντίνο έρχεται αφότου ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έγραψε επίσης στον επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ιραήλ (IFA) για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ισραήλ και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης, υπό το φως της φρικτής βίας που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες», έγραψε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Είναι τόσο αποκαρδιωτικό όσο και συγκλονιστικό να βλέπεις μια περιοχή της οποίας οι άνθρωποι γνώριζαν τόσο βαθιά βάσανα για πάρα πολύ καιρό, να υποφέρει ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στέκεται σταθερά αλληλέγγυος στον λαό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και με όλα τα αθώα θύματα που έχουν πληρώσει ένα ανείπωτο τίμημα», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
«Η FIFA συμμετέχει στην έκκληση για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και για την άμεση ανακούφιση από τα δεινά του λαού τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου, αλλά μπορεί να παίξει έστω και ένα μικρό ρόλο στο να φέρει ένα φως ελπίδας εκεί που φαίνεται να υπάρχει μόνο σκοτάδι μπροστά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της FIFA, σημειώνοντας ότι η παγκόσμια ομοσπονδία θα προσφέρει βοήθεια στις προσπάθειες ανακούφισης.

Τόσο η FIFA όσο και η UEFA δεν έχουν κάνει καμία δημόσια δήλωση σχετικά με τη σύγκρουση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Αποθρασύνθηκαν οι ληστές, μέρα μεσημέρι μπήκαν, έδεσαν και έκλεψαν 72χρονη στο Κεφαλάρι

Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός 230 Ελλήνων από το Ισραήλ - Δείτε βίντεο


Με 150 ρουκέτες απάντησε η Χαμάς στην εντολή Ισραήλ για κατεπείγουσα απομάκρυνση αμάχων από τη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης