Προκριματικά Euro 2024: Ξημέρωσε αλλά η Ρουμανία πήρε το «επεισοδιακό» ματς στο Βουκουρέστι, 2-0 το Κόσοβο - Δείτε τα γκολ

Προκριματικά Euro 2024: Ξημέρωσε αλλά η Ρουμανία πήρε το «επεισοδιακό» ματς στο Βουκουρέστι, 2-0 το Κόσοβο - Δείτε τα γκολ

Τα 50 λεπτά έφτασε η διακοπή στην «Arena Nationala», μετά από πανό που ύψωσαν οι Ρουμάνοι οπαδοί με μήνυμα πολιτικού περιεχόμενου - Ένταση και στον αγνωνιστικό χώρο με 9 κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη

Collage_Maker-13-Sep-2023-02-42-AM-3141
Με δύο γκολ στο φινάλε η Ρουμανία νίκησε πολύ δύσκολα το Κόσοβο με 2-0 στο Βουκουρέστι, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2024 σε ένα άκρως «επεισοδιακό» παιχνίδι κι ανέβηκε στη δεύτερη θέση του 9ου ομίλου, δύο βαθμούς πίσω απ' την πρωτοπόρο Ελβετία και έναν βαθμό πάνω απ' το Ισραήλ.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα Ρουμανία-Κόσοβο 2-0

Το παιχνίδι βεβαίως «σημαδεύτηκε» από την 50λεπτη διακοπή στην «Arena Nationala», λόγω των «εμπρηστικών» πανό πολιτικού περιεχομένου που ανέβασαν στην κερκίδα οι οπαδοί της Ρουμανίας, τα οποία ανέγραφαν «Το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία» και «Η Μολδαβία είναι ρουμανική».



Κλείσιμο
Με το που έγιναν αντιληπτά τα δύο πανό υπήρξε πολύ έντονη αντίδραση απ' τους φιλοξενούμενους, με τον Γάλλο διαιτητή Γουίλι Ντελαζό να διακόπτει το ματς στο 17ο λεπτό (με το 0-0 στον φωτεινό πίνακα) και να στέλνει τις δύο ομάδες αμέσως στα αποδυτήρια.



Έπειτα από πολύ μεγάλες διαβουλεύσεις κι ενώ αρχικά η ομάδα του Κοσόβου δεν ήθελε να βγει ξανά στον αγωνιστικό χώρο (υπό τις ιαχές του πλήθους που φώναζε «Σερβία, Σερβία»), το ματς ξεκίνησε έπειτα από 50 λεπτά, μέσα σε πολύ «φορτισμένη» ατμόσφαιρα και με ξεκάθαρη οδηγια απ' την UEFA πως σε περίπτωση που θα επαναλαμβανόταν το παραμικρό, θα υπήρχε οριστική διακοπή σε βάρος της Ρουμανίας.

27667046


Και στον αγωνιστικό χώρο βεβαίως τα πράγματα μόνο... ήρεμα δεν ήταν, με τον Γάλλο ρέφερι να δείχνει συνολικά 9 κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση. Το Κόσοβο έμεινε με δέκα παίκτες στο 42' μετά την αποβολή του Μουρίκι με δεύτερη κίτρινη.

Παρά την ασφυκτική πίεση των Ρουμάνων οι φιλοξενούμενοι... άντεξαν μέχρι το 83', με τον γκολκίπερ του Κοσόβου, Μούριτς να αποκρούει στο 61' και πέναλτι του Στάντσιου. Ο επιθετικός της Ρουμανίας, ωστόσο, πήρε πίσω το... αίμα του στο 83', ανοίγωντας το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μιχάιλα διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Είναι δεδομένο πάντως πως θα υπάρξει και... συνέχεια στα πειθαρχικά όργανα της UEFA, με τη Ρουμανία να κινδυνεύει με «βαριά» καμπάνα απ' την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία για την συμπεριφορά των οπαδών της.

27666984




Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος υπουργός μπορεί να ακολουθήσει τον Βαρβιτσιώτη; - Ο «χρησμός» για νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

Εικόνες ασύλληπτης τραγωδίας στη Λιβύη με χιλιάδες νεκρούς - «Χάος εν μέσω βαθιάς πολιτικής κρίσης» γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Ενέδρα θανάτου έστησαν οι δράστες στους έξι στη Λούτσα - Τα θύματα φέρονται να ήταν Τούρκοι με γαλλικές ταυτότητες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης