Stoiximan Super League 1, Λαμία-Άρης 1-0: Ο «νόμος» του Καρλίτος! - Δείτε το γκολ

Stoiximan Super League 1, Λαμία-Άρης 1-0: Ο «νόμος» του Καρλίτος! - Δείτε το γκολ

Με γκολ του Καρλίτος στο 38', η Λαμία επικράτησε του απόλυτα απογοητευτικού στο β' ημίχρονο Αρη - Δοκάρι με τον Τσιλούλη στο 58' οι γηπεδούχοι, κόκκινη στο 93' ο Σιμόν, χωρίς βαθμό έμειναν οι φιλοξενούμενοι

Carlitos
Ο Καρλίτος έβαλε την υπογραφή του στη σπουδαία εντός έδρας νίκη της Λαμία με 1-0 επί του κάκιστου Άρη ο οποίος παρουσίασε δεν έκανε μια ουσιαστική φάση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο!

Ο Άρης ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις το Πρωτάθλημα γνωρίζοντας νέα ήττα έπειτα από αυτή στην πρεμιέρα από τον ΟΦΗ. Και η αλήθεια είναι ότι οι «κίτρινοι» δεν άξιζαν κάτι περισσότερο με την κακή εμφάνιση που πραγματοποίησαν και την κουραστική φλυαρία τους στην επίθεση όπου παρότι είχαν διπλάσιο ποσοστό κατοχής μπάλας, δεν έκανε ούτε μία φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Αντιθέτως, η Λαμία ήταν καλύτερη, πιο ξεκάθαρη στο αγωνιστικό πλάνο της και σίγουρα πιο διψασμένη. Ο Καρλίτος έκανε τη διαφορά με το γκολ που σημείωσε στο 38’ φτάνοντας τα δύο γκολ και τις ισάριθμες ασίστ στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv3jfxyn6yeh)


Κλείσιμο
Η επιστροφή του Γιάκουμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας του Άρη δίπλα στον Φαμπιάνο και η επιλογή του Τζόναταν Μενέντες σε ρόλο αντι-Πάλμα έπειτα από την πώληση του 23χρονου επιθετικού στη Σέλτικ ήταν οι δύο… ειδήσεις από τον Τόλη Τερζή. Παράλληλα με την αλλαγή διάταξης καθώς ο Νέβειν Τζούρασεκ χρησιμοποιήθηκε μεν ως αμυντικός κόφτης αλλά είναι εσωτερικός μέσος. Πλαισιώθηκε από τους Νταρίντα, Ρουπ στον άξονα ενώ οι Κάρλσον, Μορόν παρέμειναν στη γραμμή κρούσης. Από εκεί και πέρα δεν είχε καμία άλλη αλλαγή η 11αδα του Άρη, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια καθώς και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης διατηρήθηκε κάτω από την εστία.

Η Λαμία δεν πήγε… πίσω καθώς ο Λεωνίδας Βόκολος άλλαξε μόνο τερματοφύλακα επιλέγοντας τον Κοσέλεφ. Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε διάταξη 4-4-2 με τους Στάνκο, Νούνιες σε ρόλο αμυντικών χαφ, ο Σλίβκα ήταν σε κοντινή απόσταση στον Καρλίτος και τους Μαρτίνες, Τσιλούλη στα άκρα.

«Τρελός» ρυθμός και το… άχαστο του Μενέντες
Αν η δυσκολία στη δόμηση μιας σωστής επίθεσης ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα στα πρώτα λεπτά, το ίδιο ίσχυσε και για το αδιάκοπο τρέξιμο των δύο ομάδων που οδήγησε σ’ έναν τρελό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τον Μαρτίνες, η δεύτερη απειλή (προϊόν πίεσης και λάθος του Φαμπιάνο) ήταν πιο ουσιαστική καθώς ανάγκασε τον Χουτεσιώτη σε εντυπωσιακή απομάκρυνση. Ο Άρης είχε έλλειψη ποιότητας για να δημιουργήσει στο σετ παιχνίδι αλλά σ’ αυτό της μετάβασης, στο 14’, ο Τζόναταν Μενέντες έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Λαμίας, σε πλάγια θέση εντός περιοχής, καθώς σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη έγινε στο 32’ όπου ο Σαραμαντάς με αυτοθυσία έβαλε το σώμα του και στέρησε το γκολ από τον Κάρλσον καθώς ο Σουηδός σούταρε από τη γωνία της μικρής περιοχής.

Η δεύτερη φορά του Καρλίτος
Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας (65% στο πρώτο μέρος) όχι όμως και τον τρόπο δημιουργίας όταν έφτανε έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Η δε Λαμία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την απουσία κλασικού αμυντικού χαφ του Άρη, πίεσε ψηλά από το πρώτο λεπτό του αγώνα και στο 36’ είδε τον Καρλίτος να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα αλλά η φάση σωστά κρίθηκε ως μη γενόμενη καθώς ο έμπειρος επιθετικός ήταν εκτεθειμένος. Δεν έγινε το ίδιο στο 38’ όπου η άμυνα του Άρη ήταν αποδιοργανωμένη, αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Καρλίτος ο οποίος εκτέλεσε άψογα για το 1-0 καθώς η κερδισμένη κόντρα από τον Σλίβκα του έστρωσε την μπάλα. Ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ του Πολωνού στον Φαμπιάνο στο ξεκίνημα της κίνησής του προς την περιοχή. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ζητήσουν κάτι παραπάνω στο 43’ όταν μετά από κόντρα βρέθηκε και πάλι με αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά ο Μαρτίνες έκανε κακό γύρισμα μπάλας. Κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Άρης την κατοχή, η Λαμία το δοκάρι
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Σέικ Ντουκουρέ αντικατέστησε τον Τζούρασεκ για να συμμαζέψει την κατάσταση μπροστά από τους δύο στόπερ, εκεί όπου ο Καρλίτος βρήκε πολλούς χώρους στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης αύξησε ακόμη περισσότερο το ποσοστό κατοχής μπάλας, συνέχιζε όμως να ψάχνει τρόπους διάσπασης της άμυνας της Λαμίας. Ωστόσο, η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Λαμία καθώς ο Τσιλούλης, υπό το βλέμμα του Μοντόγια, σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη (57’). Δύο λεπτά αργότερα ο Σιμόν σούταρε από εξαιρετικά πλάγια θέση και απομάκρυνε ο Χουτεσιώτης. Εκεί ο Λεωνίδας Βόκολος φρέσκαρε τα επιθετικά άκρα του με την είσοδο στον αγώνα των Τόσιτς, Ακούνα.

Οι αλλαγές του Βόκολου και ο «ακίνδυνος» Άρης
Μετά από 70 αγωνιστικά λεπτά, η κατοχή μπάλας των «κίτρινων» ανέβηκε στο 73% αλλά η Λαμία δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στον έλεγχο των κινήσεων των φιλοξενούμενων, καθόλου τυχαία οι τελευταίοι είχαν μόνο… υποψία φάσεων στο δεύτερο ημίχρονο. Μπαίνοντας στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα, ο Λεωνίδας Βόκολος άλλαξε πρόσωπα, όχι όμως διάταξη ομάδας. Προφανώς η Λαμία συνέχισε να παίζει πίσω από την μπάλα αποτρέποντας φάση για τον Άρη. Κι έτσι κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη υποχρεώνοντας τους «κίτρινους» στη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμους αγώνες!

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιμόν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι ενώ τρία λεπτά αργότερα είχε δει την πρώτη. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Νούνιες, Λόγκο (Λαμία), Φεράρι, Μορόν, Κάρλσον, Χουτεσιώτης (Άρης)

Ο MVP: Ο Καρλίτος έκανε άνω κάτω την άμυνα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο και μετουσίωσε την εμφάνισή του με το γκολ που πέτυχε

Στο ύψος του: Ο Νούνιες έκανε καλό παιχνίδι αλλά τα εύσημα πάνω συνολικά στην αμυντική τετράδα της Λαμίας η οποία δεν επέτρεψε στον Άρη να κάνει φάση στο δεύτερο ημίχρονο!

Ο «αδύναμος κρίκος»: Το σχέδιο με τον Τζούρασεκ αμυντικό χαφ απέτυχε, ο Μενέντες έχασε μια σπουδαία ευκαιρία και ο Ρουπ ήταν κακός. Γενικώς ο Άρης ήταν ομάδα χωρίς συνοχή.

Η «γκάφα»: Η χαμένη ευκαιρία του Μενέντες στο 14’ είναι από αυτές που δεν χάνονται.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Βεργέτης έχασε πολλές φάσεις στον πειθαρχικό έλεγχο. Ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Καρλίτος στον Φαμπιάνο στο ξεκίνημα της κίνησης του έμπειρου επιθετικού της Λαμίας.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Η Λαμία είχε ξεκάθαρη τακτική προσέγγιση, προσήλωση στον στόχο της νίκης εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος ήταν ασύνδετος, με μεγάλα προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα στο πρώτο ημίχρονο και κουραστικός φλύαρος στην επίθεση. Βρισκόμενος πίσω στο σκορ, στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε μια φάση!

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Στάνκο (76’ Τζανδάρης), Σλίβκα, Νούνιες (87’ Βασιλαντωνόπουλος), Μαρτίνες (62’ Τόσιτς), Καρλίτος (76’ Λόνγκο) , Τσιλούλης (62’ Ακούνα)


ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια (75’ Οντουμπάτζο), Φεράρι, Μπράμπετς, Φεράρι, Τζούρασεκ (46’ Ντουκουρέ), Νταρίντα (83’ Θαμόρα), Ρουπ (74’ Πάβιτσιτς), Μενέντες (83’ Χριστοδουλόπουλος), Κάρλσον, Μορόν

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται αξιολόγηση και από τους πολίτες στο Δημόσιο μέσω πλατφόρμας σαν το Tripadvisor


Νέα ανάρτηση Κασσελάκη: Είμαι ενθουσιασμένος από την ανταπόκρισή σας


Η Κλέλια Ανδριολάτου κολυμπά σχεδόν γυμνή στη Λίμνη Δόξας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης