Νέα ανάρτηση Κασσελάκη: Είμαι ενθουσιασμένος από την ανταπόκρισή σας

Νέα ανάρτηση Κασσελάκη: Είμαι ενθουσιασμένος από την ανταπόκρισή σας

Ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής αναμένεται ότι την Τρίτη θα «ανοίξει τα χαρτιά του» για το εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

kasellakis_syriza_new_xr
Ενθουσιασμένος για την ανταπόκριση που είχε η πολιτική του πλατφόρμα «ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, που την Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το εάν θα είναι ο 5ος υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος ή όχι.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αμερικανοτραφής και αυτοδημιούργητος εφοπλιστής διαβεβαιώνει ότι διαβάζει όλες τις προτάσεις που του στέλνουν.

«Κάποιες από αυτές τις προτάσεις θα τις δείτε σύντομα να εντάσσονται στο σχέδιό μας. Σας παραθέτω εδώ, σε κάρτες, τα βασικά σημεία της πλατφόρμας μας και περιμένω και νέες προτάσεις σας. Γιατί μόνο με διάδραση, μόνο με το «μαζί», μόνο με σχέδιο, αλλάζει η Ελλάδα», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Πριν από λίγες μέρες μοιράστηκα μαζί σας μία πλατφόρμα προτάσεων για τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση της χώρας. Είμαι...

Posted by Stefanos Kasselakis on Sunday, August 27, 2023
Κλείσιμο

Οι προτάσεις στην πλατφόρμα του

Στην πλατφόρμα του περιλαμβάνει προτάσεις που αφορούν σε πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις πόθεν έσχες, δραστικο περιορισμό της ασυλίας των βουλευτών, απαγόρευση κρατικής χρηματοδότησης στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και κατάργηση κάθε ασυλίας για στελέχη Τραπεζών, δημόσιων Οργανισμών και Ταμείων.

Όσον αφορά στα εργασιακά, ο κ. Κασσελάκης προτείνει την πλήρη εξομοίωση όσων εργάζονται με «μπλοκάκι» με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου (σε αποζημιώσεις, επιδόματα, δώρα, άδεια μητρότητας κλπ) και νέα φορολογική κλίμακα με γενναία ελάφρυνση για τους υπαλλήλους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας - Κράτους και τη δημιουργία επαγγελματικού στρατού, με την παράλληλη κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας και την αντικατάστασή της με εθνική κοινωνική θητεία για όλους και όλες.

Για τα πανεπιστήμια προτείνει τη θεσμοθέτηση κυρώσεων για όσους προξενούν φθορές στα Πανεπιστήμια από τη σύγκλητο και τους φοιτητικούς συλλόγους, ενώ τάσσεται υπέρ των δωρεών και των συνεργασιών με ξένα πανεπιστήμια, εντός του δημόσιου πανεπιστημίου.

Έμφαση δίνει σε θέματα ισότητας και ενάντια στη συντηρητικοποίηση, σημειώνοντας ότι υιοθετεί τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, που αφορούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (γυναίκες, αναπήρους, ΛΟΑΤΚΙ+, μονογενεϊκές οικογένειες κλπ).

«Για να εμπιστευτεί ξανά η κοινωνία των ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εμπιστευτεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία. Παράλλληλα με τη δική του αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει ως στόχο να αλλάξει τη χώρα. Όχι να τη διαχειριστεί. Να την αλλάξει. Ριζοσπαστικά», τονίζει.

Θα ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται μια ανάσα πριν τη γραμμή της αφετηρίας στο σπριντ των δύο εβδομάδων, οι οποίες θα κρίνουν κατά πολύ το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρεται να βρίσκεται ο υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.  Οι προτάσεις του ενθουσίασαν τον Βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.«Θαυμαστής» του ο Πολάκης

Ο τελευταίος σχολίασε «Να ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις!!», κοινοποιώντας τη σχετική ανάρτηση του κ. Κασσελάκη στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, κίνηση που πυροδότησε έκτοτε ένα γαϊτανάκι σεναρίων και υποθέσεων σχετικά με τυχόν ένθερμη υποστήριξη του υποψήφιου Βουλευτή Επικρατείας από τον Κρητικό πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην μάχη για τον προεδρικό θώκο. Άλλωστε, ο κ. Κασσελάκης δεν έκρυψε στη διάρκεια των καλοκαιρινών τηλεοπτικών του εμφανίσεων πως «ο Παύλος ο Πολάκης και ο τομέας διαφάνειας με έφεραν στο κόμμα», καθώς η διαφορετική κουλτούρα τους συναντάται κατά τον νεαρό πολιτικό στο γεγονός ότι «και οι δύο έχουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης μέσα μας».

Υπό αυτό το πρίσμα, το ενδεχόμενο ο κ. Κασσελάκης να υποστηριχθεί αναφανδόν από τον Παύλο Πολάκη και τους -φανατικούς- εσωκομματικούς του φίλους δεν αποκλείεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, ιδίως όταν ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεν σταματά να κοινοποιεί τις τελευταίες ημέρες τις αναρτήσεις του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας, στα κοινωνικά δίκτυα.


Η πυκνή παρουσία του κ. Κασσελάκη στα νέα μέσα, όπως το Tik Tok, η άνεσή του να απευθύνεται σε διαφορετικές γλώσσες (καθώς ομιλεί άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά), αλλά και η εμπειρία του στα αμερικανικά κέντρα λήψης αποφάσεων (συμμετέχοντας στην προεκλογική καμπάνια του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν το 2008) προσθέτουν αφειδώς πόντους στην εσωκομματική «μετοχή» του, με αρκετούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να βλέπουν στο πρόσωπό του έναν «διεθνοποιημένο Τσίπρα», αν όχι έναν πιθανό «αντι-Μητσοτάκη». Πολύ περισσότερο, όταν τυχόν είσοδός του στην κούρσα της διαδοχής τις επόμενες μέρες θα συνοδεύεται από το στοιχείο του αιφνιδιασμού ως η νέα άφιξη στον προεκλογικό στίβο, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον μιας άνευρης μέχρι πρότινος εσωκομματικής αναμέτρησης.

Από πλευράς του, ο κ. Κασσελάκης ενισχύει τις εικασίες αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια, καθώς τοποθετείται με έμφαση τις τελευταίες ημέρες για τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας, καθώς δήλωσε για τις πυρκαγιές πως «απέναντι στην «κανονικότητα» πένθους και καταστροφής, δεν θα σταθούμε χωρίς φωνή, δεν θα εκκενώσουμε την Ελλάδα», για να προσθέσει με φόντο τη λίμνη Δοϊράνη (στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία) ότι «πατριώτης είναι αυτός που θυσιάζει κάτι από τον εαυτό του για την πατρίδα του», αναφερόμενος στην «Συμφωνία των Πρεσπών».

Γεννήθηκα σε μία χώρα που, 35 χρόνια αργότερα, χάνει καθημερινά το στοίχημα με το αύριο. Που βλέπει τα παιδιά της να...

Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Monday, August 21, 2023


Την Τρίτη τα σπουδαία

Κατόπιν αυτών, με τις φήμες γύρω από το πρόσωπό του να φουντώνουν κατακόρυφα τις τελευταίες ώρες και με ορμητήριο τα Χανιά, ο κ. Κασσελάκης δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ακόμη και αύριο, αλλά από το περιβάλλον του διαμηνύεται πως οι όποιες αποφάσεις, θα παρθούν τη Δευτέρα, με ανακοίνωση η οποία θα ακολουθήσει την Τρίτη.

Παρά το προσωπικό του πορτφόλιο, ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής… made in USA, με εργασιακή εμπειρία στη Goldman Sachs, αλλά και σε μία από τις πιο επιδραστικές δεξαμενές σκέψεις της Ουάσιγκτον διεθνώς (το Center for Strategic and International Studies), ο κ. Κασσελάκης δεν άργησε να συγκεντρώσει πάνω του και τα εσωκομματικά βέλη. «Ως αυτοδημιούργητος εφοπλιστής θέλω να βοηθήσω και άλλους νέους να έχουν ευκαιρίες. Εμένα δε μου χάρισε κανένας τίποτα. Αντιθέτως, το ελληνικό σύστημα μού δημιούργησε μόνο προβλήματα. Μπορεί το τωρινό προφίλ μου να φαίνεται σαν ξένο σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα δεν είμαι ξένη ψυχή. Η ευνοϊκή οικονομική θέση που έχω σήμερα μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και ρίσκων, μου δίνει την ανεξαρτησία να μπορώ να προωθήσω μερικά πράγματα να γίνουν καλύτερα και πιο γρήγορα στην πατρίδα» εξηγούσε ο ίδιος για την παρουσία του στα δρώμενα της Κουμουνδούρου προεκλογικά (στο Zapra news), όταν αποδέχτηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, στις τελευταίες εκλογές.

Καθώς, ωστόσο, το ημερολόγιο οδεύει προς τις 2 Σεπτεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, σκληρή κριτική άσκησε χθες στην εσωκομματική κινητικότητα του κ. Κασσελάκη με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο αρθρογράφος και πρώην στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού, Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, θέτοντας ακόμη και ζήτημα παραπομπής του στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος, δηλαδή την Επιτροπή Δεοντολογίας. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, «προς τι αυτή η καμπάνια και η υπερπροβολή; Με ποια αφορμή;» διερωτάται ο κ. Κατσαρός, σημειώνοντας για τον Στέφανο Κασσελάκη πως «ο κύριος αυτός που α) δεν εξελέγη β) δεν ανήκει σε κανένα κομματικό όργανο γ) είναι αμφίβολο αν είναι μέλος του κόμματος δ) δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφασίζει αίφνης να οργανώσει μια προσωπική πολιτική καμπάνια με σκοπό να πλασαριστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή». «Είναι προβληματικό που μέχρι στιγμής αυτή η δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη, δεν απασχολεί τα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και την Επιτροπή Δεοντολογίας» επισημαίνει ο κ. Κατσαρός, καταλήγοντας πως «ας ελπίσουμε έστω και καθυστερημένα να ασχοληθούν με την περίπτωση Κασσελάκη τα αρμόδια κομματικά όργανα».Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος Κασσελάκης εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής ‘Center for Strategic and International Studies’ στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη «Στήλη του Φοιτητή» και αργότερα με το «Χρώμα της Αγοράς». Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CVfromGreece», μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Το 2009 βρέθηκε στην Goldman Sachs. Πέρασε τον πρώτο χρόνο στο Λονδίνο και ακολούθησε μια τετραετία στη Νέα Υόρκη. Αντικείμενό του ήταν ο τομέας της αγοράς πρώτων υλών (ενέργεια, μέταλλα, αγροτικά προϊόντα).  Επειτα στράφηκε στη ναυτιλία, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά μέχρι και σήμερα. Ο Στέφανος Κασσελάκης στα 30 του χρόνια ήταν πλοιοκτήρης και ιδρυτής της Swift Bulk, χτίζοντας όλη την υποδομή από το μηδέν. 

Βάση του είναι το Μαϊάμι.  Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Αλί Σαμπαντζί - Παραμένει στην εντατική


Τραμπ: Aπό την Πέμπτη που παρουσιάστηκε σε φυλακή της Ατλάντα συγκέντρωσε $7,1 εκατ. για την προεκλογική του εκστρατεία


Γιατί οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν δεν θέλουν να κάνουν σεξ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης