Μπιλμπάο – Ρεάλ 0-2: Βασιλιάς ο Μπέλιγχαμ, πέρασε «αέρα» και χωρίς Κουρτουά - Δείτε τα γκολ

Μπιλμπάο – Ρεάλ 0-2: Βασιλιάς ο Μπέλιγχαμ, πέρασε «αέρα» και χωρίς Κουρτουά - Δείτε τα γκολ

Με το... δεξί των Ροντρίγκο και Τζουντ Μπέλιγχαμ η πρεμιέρα της Ρεάλ Μαδρίτης στη φετινή La Liga - Έφυγε όρθια από το Λας Πάλμας η Μαγιόρκα - «Χαλάστρα» της Τζιρόνα στη Σοσιεδάδ

Collage_Maker-13-Aug-2023-02-17-AM-7520
Η μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης των πέντε Champions League σε εννέα χρόνια στηρίχθηκε σε μια μεσαία γραμμή πολυτελείας (Λούκα Μόντριτς – Κασεμίρο – Τόνι Κρόος). Η νέα Βασίλισσα φαίνεται πως πάλι στο κέντρο θα έχει τις βάσεις της, προεξάχοντος του καταπληκτικού Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος ηγήθηκε της Ρεάλ στο άνετο πέρασμα από το Μπιλμπάο (2-0 την Αθλέτικ) στην πρεμιέρα της στη La Liga, κάνοντας την (τεράστια) απουσία του Τιμπό Κουρτουά να μην φανεί καθόλου.

Resumen de Athletic Club vs Real Madrid (0-2)


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε βασικό τον νεοαποκτηθέντα κεντρικό μέσο Ίνιγκο Ρουίθ ντε Γκαλαρέτα, σε μια ξεχωριστή σεζόν για τα Λιοντάρια, αφού γιορτάζουν τα 125 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Κλείσιμο
Ο Αντρέι Λούνιν πήρε την θέση του τραυματία Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια της Βασίλισσας (εν αναμονή του Κέπα), με τον Κάρλο Αντσελότι να αφήνει εκτός αρχικής ενδεκάδας τους Κρόος και Μόντριτς, ποντάροντας στη νέα διάταξη με ρόμβο στην μεσαία γραμμή και τον Μπέλιγκχαμ πίσω από τους Βινίσιους Ζούνιορ και Ροντρίγκο, με τον δεύτερο να παίζει περισσότερο τον ρόλο του επιθετικού.

«Ιστορικοί» Ροντρίγκο και Μπέλιγχαμ

Οι Βάσκοι μπήκαν δυνατά και, με την ώθηση του κόσμου, προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Μαδριλένους, αλλά και να ασκήσουν πίεση στον αντικαταστάτη του Κουρτουά, ποντάροντας στην απειρία του σε τέτοια παιχνίδια.

Η Ρεάλ ήταν κάπως διστακτική στο ξεκίνημα αλλά, με τον Μπέλιγχαμ να δίνει και να κερδίζει πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, άρχισε να επιβάλλει την (δεδομένη) ποιότητά της και να πλησιάζει με αξιώσεις την εστία του Ουνάι Σιμόν.

Ο διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο σφύριζε τα απολύτως απαραίτητα και αυτό βοηθούσε στο να μην διακοπεί ο πολύ υψηλός ρυθμός, με τις ευκαιρίες πάντως να λάμπουν δια της απουσίας τους στο πρώτο 25λεπτο.

Στο 28’, εντέλει, ο Ντάνι Καρβαχάλ πάλεψε για την μπάλα μέσα στην περιοχή, αυτή έφτασε στον Ροντρίγκο ο οποίος, με πολύ ωραίο κοντρόλ την έστρωσε μπροστά του και με απευθείας σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αντσελότι.

Το πολύ ωραίο γκολ του Βραζιλιάνου, ο οποίος έπιασε έναν θρύλο του συλλόγου όπως ο Μαρσέλο (από 38 έκαστος πλέον), απελευθέρωσε μια Ρεάλ που ούτως ή άλλως πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και, επί της ουσίας, «καθάρισε» το ματς οκτώ λεπτά αργότερα.

Αφού Νταβίντ Αλάμπα και Βινίσιους Ζούνιορ άγγιξαν το 0-2, αυτό έφερε τελικά την υπογραφή του Μπέλιγχαμ ο οποίος, ύστερα από κόρνερ του Αλάμπα, πλάσαρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να παίρνει το απαραίτητο ύψος για να αιφνιδιάσει τον Σιμόν και να παγώσει εντελώς το «Σαν Μαμές».

Ο Άγγλος μέσος, ο οποίος ξεκίνησε άμεσα την απόσβεση των 103 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για την απόκτησή του, έγινε ο τρίτος «galactico» που σκοράρει πιο γρήγορα στο ντεμπούτο του (36’), μετά από… κάποιους Ρονάλντο (1’) και Κριστιάνο Ρονάλντο (34’)!

Η σοκαρισμένη Αθλέτικ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει, αλλά φωνάζει δικαίως για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι στο 38’ για σπρώξιμο του Έντερ Μιλιτάο στον Ουνάι Γκόμεθ, το οποίο δεν θεώρησε τόσο σοβαρό ο Χιλ Μανθάνο, αφού πρώτα το συζήτησε και με το τιμ του.

Τραυματίστηκε (και) ο Μιλιτάο!

Στην ανάπαυλα, ο Βαλβέρδε άλλαξε όλη (!) την μεσοεπιθετική του γραμμή πίσω από τον Ινιάκι Γουίλιαμς αναζητώντας την δημιουργία που δεν είχε στο πρώτο μέρος, ενώ στο 50’ ο Αντσελότι υποχρεώθηκε να κάνει αλλαγή τον Μιλιτάο, ο οποίος γλίστρησε, τραυματίστηκε μόνος του στο γόνατο και αποχώρησε κουτσαίνοντας και με δάκρυα στα μάτια.

Παρά τη νέα αναποδιά και την προσπάθεια της Αθλέτικ να μπει στο παιχνίδι και να πιέσει, ο Λούνιν ήταν πολύ σταθερός όποτε χρειάστηκε να επέμβει, με τη Ρεάλ να ψάχνει τις κόντρες για να «σκοτώσει» οριστικά το ματς.

Ο Αλάμπα στο 73’ και ο Ορελιέν Τσουαμενί τρία λεπτά αργότερα αποσόβησαν το γκολ του Ουνάι Σανθέτ και του Άλεξ Μπερενγκέρ που θα έβαζε… φωτιά στο τελευταίο εικοσάλεπτο και, με την σταδιακή είσοδο των Κρόος και Μόντριτς, η Ρεάλ «κοίμησε» το ματς και έφτασε άνετη στο καλό ποδαρικό, σε ένα παιχνίδι όπου επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι ο Μπέλιγχαμ μπορεί να αφήσει εποχή ντυμένος στα λευκά.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ουνάι Σιμόν – Ντε Μάρκος, Παρέδες, Βίβιαν, Λέκουε (71’ Γκαρθία ντε Αλμπενίθ) – Βέσγκα (64’ Άντερ Ερέρα), Ρουίθ Ντε Γκαλαρέτα – Νίκο Γουίλιαμς (46’ Άλεξ Μπερενγκέρ), Ουνάι Γκόμεθ (46’ Οϊάν Σανθέτ), Μουνιαΐν (46’ Γκουρουθέτα) – Ινιάκι Γουίλιαμς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ, Μιλιτάο (50’ λ. τρ. Ρούντιγκερ), Αλάμπα, Φραν Γκαρθία – Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά (71’ Κρόος), Μπέλιγχαμ – Ροντρίγκο (80’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ (80’ Μόντριτς).

Ο Ντόβμπικ άρχισε την... απόσβεση

Σταβοπάτημα στην πρεμιέρα για την Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Τζιρόνα κι έμεινε στην ισοπαλία 1-1 στο Σαν Σεμπαστιάν. Παρά το ιδανικό ξεκίνημα με προβάδισμα χάρη σε γκολ του Τακεφούσα Κούμπο μόλις στο πέμπτο λεπτό, οι Βάσκοι δεν κατάφεραν να διαφυλάξουν ακέραιη την εστία τους και τελικά επέτρεψαν στην ομάδα της Καταλονίας να φτάσει στην ισοφάριση χάρη σε ουκρανική συνεργασία, αφού ύστερα από σέντρα του Βίκτορ Τσιγκάνκοφ, ο Άρτεμ Ντόβμπικ με κεφαλιά στο 72' άρχισε την... απόσβεση των επτά εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε στη Ντνίπρο η Τζιρόνα για την απόκτησή του (η πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της).

Resumen de Real Sociedad vs Girona FC (1-1)


Ίδιο, όμως, ήταν το σκορ (1-1) και στον αγώνα της νεοφώτιστης Λας Πάλμας με τη Μαγιόρκα! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Τζόναταν Βιέρα στο 29', ο Βεντάντ Μουρίκι έχασε πέναλτι και μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 41, αλλά τελικά στο δεύτερο μέρος ο Ραίγιο διαμόρφωσε το τελικό 1-1, ύστερα από ασίστ του Σέρτζι Νταρντέρ, το όνομα του οποίου «έπαιξε» και για τον Ολυμπιακό και αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μαγιόρκα (8+2 εκατομμύρια ευρώ).

Resumen de UD Las Palmas vs RCD Mallorca (1-1)



Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα Φιλαδέλφεια: «Πήγαν για να κάνουν επεισόδια» λέει ο Κροάτης πρόεδρος, «αλλά, αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θ' ανοίξει βεντέτα»

Το «Κίνημα της Πετσέτας» ξεκίνησε το 1976 - Από τον «Αρχίλοχο» στο σήμερα

Ισημερινός: 4.000 στρατιώτες και αστυνομικοί σε επιχείρηση στη φυλακή Νούμερο 8 του Γκουαγιακίλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης