Euroleague, Παναθηναϊκός - Μονακό 80-83: Τον πλήγωσε ο Μάικ Τζέιμς

Euroleague, Παναθηναϊκός - Μονακό 80-83: Τον πλήγωσε ο Μάικ Τζέιμς

Ο Παναθηναϊκός είχε έναν Ντέρικ Γουίλιαμς σε εξαιρετικό βράδυ (28π., 4/6τρ.) αλλά ο Μάικ Τζέιμς (26π.) είχε... αντίθετη άποψη

5710388
Καμία σχέση δεν είχε ο Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ κόντρα στη Μονακό με τον Παναθηναϊκό του Βερολίνου κόντρα στην Άλμπα...

Στον... απόηχο της «βόμβας» Μπέικον, οι «πράσινοι» παρουσίασαν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό του προηγούμενου 48ωρου ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.




Μπορεί να έμειναν με την «γλύκα» της καλής εμφάνισης κόντρα στην (πανάκριβη) Μονακό, μπορεί να διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τέλος, μπορεί να επέστρεψαν από το -18 αλλά στο... κοντέρ της κατάταξης έμειναν στο 1-3.


Κλείσιμο

Ο Ντέρικ Γουίλιαμς ήταν συγκλονιστικός στην 3η περίοδο και ο κύριος υπεύθυνος για να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά στην αντίπερα όχθη ο «μπαρουτοκαπνισμένος» από τέτοια ματς, Μάικ Τζέιμς (26π., 4ριμπ., 3ασ.), πήρε και πάλι τις «clutch» προσπάθειες πάνω του και φρόντισε να «χαλάσει» το πάρτι που είχε αρχίσει να στήνεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» ωστόσο πλήρωσαν κάποια φθηνά λάθη και παρά το γεγονός οτι βρέθηκαν κοντά σε μια νίκη ψυχολογίας δεν κατάφεραν να κλείσουν την «διαβολοβδομάδα» με μία -έστω- νίκη. Επόμενη αποστολή για τους «πράσινους» είναι στο Τελ Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι.

Το ματς
Στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βάλει τη μπάλα στο καλάθι και να εκμεταλλευτεί τον Γκουντάιτις. Και εν μέρει το κατάφερε καθώς στο πρώτο τρίλεπτο έλεγχε το παιχνίδι με πάσες στο χαμηλό ποστ. Βέβαια το 9-6 άλλαξε πολύ γρήγορα και ως δια... μαγείας η Μονακό πάτησε το πόδι στο γκάζι με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί από τον ορίζοντα. Με αντεπίθεση διαρκείας, σκορ από επιθετικά ριμπάουντ και περιφερειακά σουτ, οι Μονεγάσκοι πραγματοποίησαν ένα φοβερό επιμέρους 23-2 (!!) και προηγήθηκε με 18 πόντους διαφορά (11-29) λίγο πριν από το τέλος του δεκαλέπτου (13-29). Ήταν ένα διάστημα όπου τα πάντα πήγαιναν... στραβά και ανάποδα για τον Παναθηναϊκό!

Άλλωστε τα στατιστικά της 1ης περιόδου αποτυπώνει του λόγου το αληθές: Οι «πράσινοι» είχαν μόλις 2/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6/8 βολές και 4 λάθη, ενώ η γαλλική ομάδα μέτρησε 9/15 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ περισσότερα (11-5) και είχε τέσσερις ασίστ περισσότερες (5-1). Αμέσως ξεκίνησε και η γκρίνια στις εξέδρες καθώς το θέαμα των «πρασίνων» ήταν αποκρουστικό.



Όμως όπως φάνηκε το δεύτερο δεκάλεπτο έμελλε να ήταν τελείως διαφορετικό. Με εξαίρεση κάποια φθηνά και παιδαριώδη λάθη τα οποία έδιναν εύκολους πόντους στη Μονακό στο transition, η άμυνα του Παναθηναϊκού λειτούργησε πολύ καλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» δέχθηκαν μόλις 11 πόντους και με επιμέρους σκορ 21-11 μπόρεσαν να «ψαλιδίσουν» την διαφορά στο 34-40.

Ο Ντέρικ Γουίλιαμς (10π., 5ριμπ.) είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του παίζοντας για πολύ ώρα και ως «πεντάρι» από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν «πατούσε» καλά στο παρκέ, ενώ ο Μποχωρίδης ήταν εξαιρετικός στην δημιουργία έχοντας έξι ασίστ, όλες στο δεύτερο δεκάλεπτο. Από τη στιγμή που βελτιώθηκαν και τα στατιστικά των γηπεδούχων (7/18δίπ., 4/9τρ., 8/10β., 21ριμπ., 9ασ.) έναντι της Μονακό (14/30δίπ., 3/9τρ., 3/4β., 17ριμπ., 8ασ.) το ματς έγινε και πάλι... ντέρμπι.


Βέβαια στο τρίτο δεκάλεπτο, το ματς μετατράπηκε σε... one man show του Ντέρικ Γουίλιαμς ο οποίος πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό προκειμένου να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε με το buzzer beater κάρφωμα στη λήξη του ημιχρόνου. Και το έκανε σκοράροντας ακατάπαυστα! Ο Αμερικανός πέτυχε και τους 16 πρώτους πόντους των «πρασίνων» στην 3η περίοδο με αποτέλεσμα να γυρίσουν «τούμπα» όλο το ματς και να ισοφαρίσουν σε 50-50 στο 26'! Παρά τις προσωπικές ενέργειες του Μάικ Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν τα... παράτησε αλλά πήρε και για πρώτη φορά στο ματς το προβάδισμα στο σκορ με 59-58 λίγο πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου (59-60).

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε... αίμα και άμμος! Ο Πονίτκα έκανε τα... πάντα για τον Παναθηναϊκό (ειδικά στην άμυνα και στα ριμπάουντ) ενώ στην αντίπερα όχθη ο Μάικ Τζέιμς κρατούσε την Μονακό μέσα στο ματς και δεν άφηνε τους γηπεδούχους να πάρουν επιπλέον momentum από τον κόσμο. Αν και η Μονακό προηγήθηκε με 61-66, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να επιστρέψει και να ισοφαρίσει σε 68-68 στο 35'. Έκτοτε κάθε λάθος και κάθε κατοχή ήταν πολύ σημαντικά στο ματς. Ο Μάικ Τζέιμς είχε... πάρει τον ρόλο του Γουίλιαμς και είχε βοηθήσει την Μονακό να προηγηθεί με 70-76 ένα λεπτό πριν από το τέλος. Και βάσει της εικόνας των τελευταίων λεπτών, αυτό το προβάδισμα ήταν κομβικό.

Δύο καλές άμυνες και δύο καλάθια του Γκριγκόνις έφεραν το σκορ στο 74-76 στα 45'' αλλά ένα κάρφωμα του Ντόντα Χολ στα 27'' έδωσε εκ νέου «μαξιλαράκι» τεσσάρων πόντων στην Μονακό (74-78). Ακολούθησε μια άστοχη προσπάθεια του (κατά τ' άλλα καλού) Πονίτκα και στη συνέχεια ήταν πολύ αργά για τον Παναθηναϊκό. Το ματς οδηγήθηκε στις βολές και κάπως έτσι η Μονακό επικράτησε με 83-80.

Τα δεκάλεπτα: 13-29, 34-40, 59-60, 80-83.

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Σάκκαρη: Ξημερώματα ο «τελικός» με Κουντερμέτοβα

«Κόκκινα δάνεια»: Μόνη λύση ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τράπεζες και οφειλέτες

Λιζ Τρας: Οι τελευταίες ώρες στη Ντάουνινγκ Στριτ και το ταξίδι του Σερ Μπρέιντι στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης