Έρλινγκ Χάαλαντ: Το νορβηγικό «θωρηκτό» που σαρώνει στην Premier League

Έρλινγκ Χάαλαντ: Το νορβηγικό «θωρηκτό» που σαρώνει στην Premier League

Έτοιμος να... τερματίσει την Πρέμιερ Λιγκ είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ, που έχει τρελάνει... φίλους κι εχθρούς με την παρουσία του στα αγγλικά γήπεδα - Τα τρελά νούμερα του Νορβηγού φορ που τον βάζουν δίπλα στους καλύτερους που έχουν περάσει από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου

haaland_123
Δεν έχουν παιχτεί παρά οκτώ αγωνιστικές στην Αγγλία και έχουν ήδη πειστεί ακόμη και οι πιο δύσκολοι κριτές για τις ικανότητες του Έρλινγκ Χάαλαντ, της «νορβηγικής μηχανής παραγωγής γκολ», ο οποίος πήγε στο Νησί αποφασισμένος να σπάσει όλα τα ρεκόρ -ακόμη και πριν το 2024, χρονιά που φημολογείται πως έχει ειδικό όρο στο συμβόλαιό του για να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με 14 τέρματα στο πρωτάθλημα (29 συνολικά η Σίτι) ο πρώην επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι ήδη σε «double score» από τον δεύτερο Χάρι Κέιν, ο οποίος μέχρι τώρα κοιτούσε μόνο μπροστά και το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ για τα περισσότερα τέρματα στη λίγκα (260) αλλά... αναγκαστικά πλέον θα πρέπει να κοιτάει διαρκώς πίσω του, αφού και ο κορυφαίος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ δείχνει να πιστεύει περισσότερο τον «νέο» παρά τον «παλιό».

«Σου μένουν άλλα 258», έγραψε στο Twitter ο Σίρερ μετά το ντεμπούτο του Χάαλαντ απέναντι στη Γουέστ Χαμ, όπου σκόραρε δις, τη μία με το μοναδικό του πέναλτι έως τώρα (1/14), για να δηλώσει αργότερα και «χωρίς αμφιβολία» πως ο φορ της Σίτι είναι «the real deal», που σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσαμε να πούμε, «το κάτι άλλο». «Αν παραμείνει υγιής μπορεί να βάλει 30-40 γκολ τη σεζόν, αλλά θα έχει και την ευκαιρία να σπάσει και το ρεκόρ. Αλλά μπορεί να το έχει σπάσει μέχρι τότε ο Κέιν», ανέφερε σε συνέντευξή του ο θρύλος της Νιούκαστλ, που ως φίλαθλος έχει πάθει κι αυτός την πλάκα του με την ικανότητα του Χάαλαντ να αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, εκείνη του να κινείται στον χώρο και φυσικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας -ακόμη και με... μισή επαφή.

000_32KK4VR


Το... παγωμένο βράδυ στο Στόουκ

Ήταν 30 Ιουλίου όταν Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ επρόκειτο να τεθούν αντιμέτωπες για το Community Shield, με τον κόσμο να στρέφει το βλέμμα του στα δύο μεταγραφικά αποκτήματα των δύο πλευρών, τον Χάαλαντ και τον Ντάρβιν Νούνιες, τον Ουρουγουανό επιθετικό για τον οποίο οι «κόκκινοι» δαπάνησαν έναν σκασμό λεφτά έχοντας την ελπίδα ότι θα «ματώσει» κι αυτός τις αντίπαλες εστίες. Την ώρα που ο Νούνιες έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ματς στην Αγγλία με ένα κερδισμένο πέναλτι και ένα γκολ, ο Νορβηγός... γελούσε μιας και λίγο νωρίτερα έχασε το άχαστο στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Η κίνησή του αυτή ξένισε πολλούς και έδωσε τροφή για σχόλια σ' αυτούς που τον περίμεναν στη γωνία, αλλά για εκείνον καθόπως φαίνεται ήταν μια... προειδοποίηση γι' αυτά που θα ακολουθούσαν.

Ούτε τρεις μήνες μετά το δίλημμα για το ποιος είναι καλύτερος υπάρχει μόνο σε μια γωνιά του μυαλού όσων τόλμησαν να τους συγκρίνουν. Γιατί μπορεί να μην έχουν πιάσει ακόμη τα γερά κρύα στην Αγγλία, αλλά όλοι είναι σίγουροι πως ο Χάαλαντ μπορεί να σημειώσει ένα πολύ άνετο χατ-τρικ ακόμη και στο «παγωμένο Στόουκ», απόσπασμα μιας φράσης που χρησιμοποιούν στην Αγγλία για να εκφράσουν την δυσπιστία τους για παίκτες οι οποίοι είναι καλοί, αλλά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν της αγωνιστικές και εξώ-αγωνιστικές συνθήκες ενός αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ. Αλλά όπως, από την πλευρά τους, λένε στη Νορβηγία, «ένα καλό αμόνι δεν φοβάται το σφυρί», κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται εκείνος τον χρόνο για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του πρωταθλήματος, αλλά το πρωτάθλημα στα δεδομένα τα δικά του. Αν τα καταφέρει δηλαδή...

Οι αριθμοί που ζαλίζουν, τα ρεκόρ που έσπασε κι αυτά που θα... σπάσει

Τρεις αγωνιστικές έχει παίξει στο «Etihad» ο Χάαλαντ, τρία χατ-τρικ έχει σημειώσει, κάτι που τον έκανε τον μοναδικό παίκτη από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ ο οποίος είχε τέτοια συνέπεια σε 270 συνεχόμενα αγωνιστικά λεπτά σε εντός έδρας, αλλά και τον πρώτο της λίστας με τα τρία πιο γρήγορα χατ-τρικ στην Αγγλία, ξεπερνώντας κατά πολύ τον προηγούμενο κάτοχο, Μάικλ Όουεν, ο οποίος από την πλευρά του το είχε πράξει σε 40 αγώνες περισσότερους (48). Μιλώντας για χατ-τρικ, έχοντας ισοφαρίσει παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τα 12 του ρέκορντμαν Σέρχιο Αγουέρο μόνο μακρινά δεν φαίνονται, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τις προβλέψεις βάσει αριθμών, που θέλουν τον Χάαλαντ να φτάνει τα 71 γκολ στη σεζόν αν παίξει όλα τα λεπτά της Πρέμιερ Λιγκ, τα 95 σε όλες τις διοργανώσεις αλλά και τα 102 συνολικά αν δεν χάσει λεπτό σε κανένα ματς.

Erling Haaland - All 20 Goals & Assists for Manchester City


Με τις ευλογίες του Σίρερ και την τρέλα του Γκουαρδιόλα

Κλείσιμο
«Εντυπωσιάστηκα όταν του πήρα συνέντευξη γιατί ήταν υπεραισιόδοξος και έκανε χαβαλέ ακόμα και με τη χαμένη ευκαιρία στο Community Shield. Είπε όντως ότι για να γίνεις καλύτερος πρέπει πρώτα να νιώσεις τον πόνο. Με τις ευκαιρίες που δημιουργεί η Σίτι θα βάλει 30-40 γκολ σίγουρα. Είναι έτοιμος για τα τρεξίματα, τα οποία είναι εκπληκτικά. Είναι πολύ γρήγορος. Θα τον βρίσκουν συνέχεια, δεν έχω καμία αμφιβολία. Είναι απίστευτο το πόσες φορές μπορεί να κάνει αυτές τις κινήσεις. Είναι φανταστικός σ' αυτό», σχολίασε ο Σίρερ στην συνέντευξη που αναφέρθηκε και παραπάνω, σε μια μίνι ανάλυση των λόγων για τους οποίους ο Χάαλαντ έχει τόσο συχνά ραντεβού με τα δίχτυα, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και ο 22χρονος αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν μπορεί κανείς να τον σταματήσει εάν συγχρονίσει τέλεια τα τρεξίματά του στην πλάτη της άμυνας.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν δα και κάποιο μυστικό και αυτό είναι που κάνει την περίπτωσή του ακόμη πιο μοναδική. Άλλωστε η μοναδικότητά του αυτή ήταν που έπεισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να ξεκολλήσει και να αφήσει στην άκρη τις εμμονές του για παιχνίδι χωρίς βαρύ/κλασικό σέντερ φορ. Ίσως και η τρέλα του γύρω από το ποδόσφαιρο, που ταιριάζει ιδανικά μ' αυτη του προπονητή του. Άλλωστε το είχε πει κι ο ίδιος ο Χάαλαντ όταν πρωτοπήγε στο Μάντσεστερ...

«Ο Γκουαρδιόλα είναι λίγο τρελός και μου αρέσει αυτό. Θα έχει πολλή πλάκα. Είμαι ήδη στην πρώτη μου εβδομάδα στην ομάδα και έτσι δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά προπονούμαι καλά και είμαι έτοιμος γι' αυτά που θα ακολουθήσουν».

Και έχει ήδη πλάκα, εκτός αν είσαι σέντερ μπακ κάποιας εκ των υπόλοιπων 19 ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. Κι αφού δείχνει τόσο συνεπής ακόμη και στις δηλώσεις του, θα... έχει επίσης πλάκα όταν θα εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο, να ακουμπήσει την μπάλα πέντε φορές σε ένα ματς και να βάλει ισάριθμα γκολ.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτροχιάστηκε ο Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία

Νέο βιβλίο «καίει» τον Τραμπ: Ήθελε να απολύσει την κόρη του Ιβάνκα και να... ρίξει βόμβες στο Μεξικό!

Μητσοτάκης για Τουρκία: Η γεωγραφία δεν αλλάζει όταν κάποιος επιχειρεί να παραχαράξει τους χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης