Τσάβι: «Αν δεν ονειρευόμουν την κατάκτηση του Champions League, θα πήγαινα σπίτι μου»

Τσάβι: «Αν δεν ονειρευόμουν την κατάκτηση του Champions League, θα πήγαινα σπίτι μου»

Η Μπαρτσελόνα ντεμπουτάρει στο Champions League της νέας σεζόν κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν και ο κόουτς των Καταλανών ανέλυσε την κατάσταση της ομάδας, ενώ έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου

barcelona_xavi_xr
Λίγες ώρες πριν τη σύγκρουση με την τσέχικη Βικτόρια Πλζεν στην πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα στο Champions League 22/23 και οι Καταλανοί φιγουράρουν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση, με τον προπονητή της ομάδας να εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος.

«Είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, για εμάς είναι προνόμιο να παίξουμε ξανά σε αυτή τη διοργάνωση. Για εμάς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο γιατί η Πλζεν δεν έχει τίποτα να χάσει. Είχαμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, τον πιο δύσκολο τα τελευταία χρόνια. να φτάσει τουλάχιστον στα νοκ άουτ του Champions League και να παλέψουμε. Ο κύριος στόχος τώρα είναι να περάσουμε από τη φάση των ομίλων, μετά θα δούμε, το όνειρο είναι δωρεάν και γιατί να μην μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον διαγωνισμό, πρέπει όμως να ξεκινήσουμε κερδίζοντας τους τρεις βαθμούς αύριο».

Ερωτηθείς για την αίσθηση να αγωνίζεται στο Champions League ο Τσάβι Ερνάντεθ τόνισε: «Πολύς ενθουσιασμός, μας στοίχισε πέρυσι και πρέπει να εξασφαλίσουμε τους πρώτους τρεις βαθμούς αύριο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτόν την διοργάνωση».

Για το αν μπορεί να ονειρευτεί την κατάκτηση του Champions League: «Θα αγωνιστούμε και θα ονειρευόμαστε την κατάκτηση του Champions League, διαφορετικά θα ήμουν σπίτι μου. Δεν μπορώ να διανοηθώ να παίξουμε χωρίς να κερδίσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ ταπεινοί. Η αίσθηση είναι πολύ καλή, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε ότι κάθε παιχνίδι θα είναι πόλεμος Θα αγωνιστούμε, αλλά και ονειρευόμαστε. Έχω γαλουχηθεί πολύ από τον Γκουαρδιόλα και τον Λουίς Ενρίκε. Μου αρέσει να κυριαρχώ στο παιχνίδι, αλλά αν η Σεβίλλη αφήσει χώρο, πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Θυμάμαι το γκολ του Γκουαρδιόλα με την Μπάρτσα στο Μπερναμπέου με τον Ανρί, υπάρχει χώρος και εμείς τον εκμεταλλευόμαστε. Αυτό είναι και το DNA της Μπάρτσα, εκμεταλλεύεται χώρο. Το ίδιο και η Μπάρτσα του Λουίς Ενρίκε με Νεϊμάρ, Μέσι και Σουάρες».

Κλείσιμο
Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Ηθελα να σώσω τον γιο μου, τον έσφιξα με σχοινί, αλλά δεν κατάλαβα ότι τον στραγγάλισα, λέει ο δράστης

Ο δύσκολος χειμώνας της Ευρώπης: Αρκούν 375 δισ. ευρώ για να ζεσταθούμε;

Η δικογραφία για το τέρας που σκότωσε το γαϊδουράκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης