La Liga, Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 0-3: Τρίτη σερί νίκη για τους Καταλανούς

La Liga, Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 0-3: Τρίτη σερί νίκη για τους Καταλανούς

Η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και είναι στο -2 από την Ρεάλ Μαδρίτης στη βαθμολογία

FbwnMI5XkAEnvQ3
Το καλό… τρίτωσε για τη Μπαρτσελόνα. Η επιθετική ποιότητα και το πραγματικό πρόσωπο του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν οδήγησαν τους Μπλαουγκράνα στο επιβλητικό 3-0 επί της Σεβίλλης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», το οποίο συνιστά την τρίτη διαδοχική νίκη στη La Liga, όπου η Μπάρτσα είναι πλέον δεύτερη, πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μοναδική ομάδα με το απόλυτο μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Η Σεβίλλη, αντίθετα, είναι μόλις στην 17η θέση με έναν βαθμό μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Ο Γιούλεν Λοπετέγι αιφνιδίασε τον Τσάβι με το πώς έστησε την ομάδα του με πίεση σε όλο το γήπεδο και, στο πρώτο 20λεπτο, οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι, με τους φιλοξενούμενους να ζορίζονται πολύ για να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα.

Ο Ρόναλντ Αραούχο έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή σε προσπάθεια του Ιβάν Ράκιτιτς που απέκρουσε και ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, αποτρέποντας το γκολ της Σεβίλλης μόλις στο πέμπτο λεπτό.

Οι Σεβιλιάνοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ο (βασικός για πρώτη φορά) Ίσκο έχασε μια σπουδαία ευκαιρία από κοντά, με τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει καταπληκτικά σουτ του Γιουσέφ Εν Νεσιρί, σε μια φάση που δόθηκε οφσάιντ, αλλά δεν υπήρχε. Και, αν έμπαινε γκολ, λογικά θα μετρούσε.


Με υπογραφή Λεβαντόφσκι
Κλείσιμο
Η διαφορά της φετινής Μπαρτσελόνα με την περυσινή, όμως, είναι ότι στην επίθεσή της διαθέτει περισσή ποιότητα και ποδοσφαιριστές που μπορούν να μετατρέψουν σε γκολ τη… μισή ευκαιρία, με πρώτο και καλύτερο τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο 34χρονος Πολωνός είχε κομβική συμμετοχή στο 0-1 όταν, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση με μπροστάρη τον Ουσμάν Ντεμπελέ, πλάσαρε προ του Μπόνο, ο Φερνάντο έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή και ο Ραφίνια, παίρνοντας το ριμπάουντ με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ (21’), πετυχαίνοντας το πρώτο επίσημο του γκολ ως Μπλαουγκράνα.

Το γκολ του Βραζιλιάνου αποτέλεσε ισχυρό ψυχολογικό πλήγμα για την ανώτερη μέχρι εκείνο το σημείο Σεβίλλη, με τη Μπαρτσελόνα να κυριαρχεί από εκεί και πέρα, σημειώνοντας δεύτερο γκολ και χάνοντας ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα ακόμα.

Ο Ζιλ Κουντέ, ο οποίος στην επιστροφή του στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» ξεκίνησε και πάλι ως δεξί μπακ και τα πήγε εξαιρετικά, σέντραρε ιδανικά στον «Λέβα», ο οποίος κοντρόλαρε με το στήθος και «εκτέλεσε» με τη μια τον Μπόνο, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ κόντρα στην Σεβίλλη, στο έκτο τους αντάμωμα (36’).


Έρικ Γκαρθία: Σωτήρας, σκόρερ και τραυματίας
Πριν από την ανάπαυλα, Κουντέ και Ντεμπελέ άγγιξαν το τρίτο γκολ, το οποίο εντέλει ήρθε με σκόρερ τον Έρικ Γκαρθία. Ο Καταλανός κεντρικός αμυντικός αποσόβησε πάνω στην γραμμή το γκολ της ελπίδας του Έρικ Λαμέλα και, στο 50’, σημείωσε το τέρμα που ουσιαστικά «τελείωσε» πρόωρα το ματς.

Κόρνερ, κεφαλιά – πάσα του Κουντέ και προβολή του Έρικ για το πρώτο γκολ της καριέρας του ως επαγγελματίας, αφού μέχρι απόψε δεν είχε σκοράρει, τόσο με τη Μάντσεστερ Σίτι, όσο και με τη Μπαρτσελόνα.

Δεν χάρηκε, πάντως, όσο θα ήθελε ο Έρικ Γκαρθία το παρθενικό του γκολ, αφού λίγο αργότερα αποχώρησε με ενοχλήσεις, με τον Σέρτζι Ρομπέρτο να τον αντικαθιστά για να παίξει ως δεξί μπακ και τον Κουντέ να μετακινείται στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ, ο οποίος έφτασε στη Σεβίλλη μόλις την Πέμπτη (01/09), έκανε ήδη το ντεμπούτο του, αλλά οι Καταλανοί ήλεγχαν τον αγώνα και το σκορ έδωσε την ευκαιρία στον Τσάβι να ξεκουράσει βασικούς (Μπάλντε, Πέδρι, Ντεμπελέ, Λεβαντόφσκι) ενόψει της πρεμιέρας στο Champions League, το βράδυ της Τετάρτης (07/09) στο «Καμπ Νόου» κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν.

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγι): Μπόνο – Μοντιέλ (64’ Σούσο), Γκούντελι (46’ Καρμόνα), Νιανζού, Ακούνια – Χορδάν (46’ Ντιλέινι), Φερνάντο, Ράκιτιτς – Λαμέλα, Εν Νεσιρί (57’ Ντόλμπεργκ), Ίσκο (70’ Πάπου Γκόμες).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Έρικ Γκαρθία (55’ λ. τρ. Σέρτζι Ρομπέρτο), Μπάλντε (63’ Τζόρντι Άλμπα) – Μπουσκέτς, Πέδρι, Γκάβι (63’ Ντε Γιονγκ) – Ντεμπελέ (63’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι (74’ Φατί), Ραφίνια.

Οι πρώτοι της La Liga (σε τέσσερις αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 12, Μπαρτσελόνα 10, Μπέτις 9, Αθλέτικ Μπιλμπάο 7 (3), Βιγιαρεάλ 7 (3), Ατλέτικο Μαδρίτης 7, Θέλτα 7, Ρεάλ Σοσιεδάδ 7.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα

Ρωσία: Διπλό μπλόκο της Δύσης στα ταμεία του Πούτιν - Αντεπίθεση με «πάγωμα» του Nord Stream 1

Καλοκαιρινό ξέσπασμα της γρίπης: Πού οφείλεται, ποιοι μολύνονται, τι σηματοδοτεί για τον χειμώνα

Καιρός: Bροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά - Πότε αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης