Μπέκερ: Σε φυλακή για κρατούμενους προς απέλαση

Μπέκερ: Σε φυλακή για κρατούμενους προς απέλαση

Ο Μπόρις Μπέκερ μεταφέρθηκε στην φυλακή του Χάντερκομπ και ελπίζει σύντομα να απελαθεί στην Γερμανία - Στην ίδια φυλακή είχε κρατηθεί και το ηγετικό στέλεχος των Ναζί Ρούντολφ Ες - Η 86χρονη μητέρα του Μπέκερ θέλει να ταξιδέψει στην Αγγλία για να τον συναντήσει

becker_1
Ένα μήνα στην φυλακή συμπληρώνει σε λίγες ημέρες ο Μπόρις Μπέκερ.

Ο Γερμανός που ως τενίστας κατέκτησε έξι Grand Slam και έφτασε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης καταδικάστηκε στο Λονδίνο σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για παράλειψη αποκάλυψης περιουσίας και για απόκρυψη χρεών.

Ο Μπόρις Μπέκερ απέκρυψε συνολικά περιουσιακά στοιχεία και δάνεια αξίας 2,5 εκατ. λιρών! Παραβίασε τους νόμους περί αφερεγγυότητας του Ηνωμένου Βασιλείου αφού κήρυξε πτώχευση το 2017, έχοντας χρέη προς τους πιστωτές του που ξεπερνούσαν τα 50.000.000 λίρες.

Αυτές τις ημέρες ο Γερμανός άλλαξε φυλακή και από τις φυλακές επιπέδου Α' του Γουόντσογουορθ στο Λονδίνου μεταφέρθηκε σε φυλακές επιπέδου Γ' του Χάντερκομπ. Η συγκεκριμένη φυλακή είναι μόνο για αλλοδαπούς προς απέλαση και αυτό σημαίνει ότι ο Μπόρις Μπέκερ είναι πλέον σε αυτή την κατηγορία.



Στις συγκεκριμένες φυλακές είχε κρατηθεί για λίγους μήνες και στο παρελθόν και το ηγετικό στέλεχος των Ναζί, ο Ρούντολφ Ες. Στις φυλακές αυτές το 90% των κρατουμένων οδηγούνται σε απέλαση μετά την ολοκλήρωση της ποινής τους.

Βέβαια όπως γράφει η Bild ο Μπέκερ θα ήθελε έως τα Χριστούγεννα να απελαθεί από την χώρα αφού δεν έχει και βρετανικό διαβατήριο και να μεταφερθεί σε φυλακή στην Γερμανία. Ο Μπόρις Μπέκερ διδάσκει αγγλικά σε κρατούμενους αλλά δεν είναι ευχαριστημένος από τις συνθήκες στο κελί και από το φαγητό.


Κλείσιμο

Ο δικηγόρος του φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο την Τρίτη: «Ο Μπόρις Μπέκερ μεταφέρθηκε σήμερα στη φυλακή Χάντερκομπ. Είναι φυλακή κατηγορίας Γ, πράγμα που σημαίνει ότι έχει χαμηλό επίπεδο ασφαλείας».

Η τελευταία επιθεώρηση της HMP Huntercombe το 2017 διαπίστωσε ότι από τους 197 άνδρες που απελευθερώθηκαν από τη φυλακή, οι 185 είχαν απελαθεί αμέσως.



Στο μεταξύ σύμφωνα με την Bild η μητέρα του Μπέκερ, Ελβίρα, αν και 86 ετών ψάχνει τρόπο να ταξιδέψει στην Μεγάλη Βρετανία για να τον συναντήσει.



Ειδήσεις σήμερα:

Ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να εμφανίσουν long covid-19 συμπτώματα, προειδοποιεί αμερικανική έρευνα


Ξεσπούν οι γονείς των χαμένων ναυτών του Moskva: «Άφησαν τους τραυματίες να πνιγούν»


Κάλεσμα Μητσοτάκη σε Google και Meta για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης