Μπόρις Μπέκερ: Στη φυλακή για 2,5 χρόνια ο πρώην σταρ του τένις

Μπόρις Μπέκερ: Στη φυλακή για 2,5 χρόνια ο πρώην σταρ του τένις

Ο κάτοχος έξι Grand Slam τίτλων, Μπόρις Μπέκερ,  είχε κριθεί ένοχος στις αρχές του μήνα για απόκρυψη περιουσίας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών από δικαστήριο του Λονδίνου - H ποινή είναι εφέσιμη - Ο Γερμανός αποδέχτηκε την ποινή χωρίς να μιλήσει και θα οδηγηθεί στην φυλακή - Η γραβάτα στα χρώματα του Wimbledon που δεν συγκίνησε τους δικαστές - Είχε καταδικαστεί το 2002 στη Γερμανία σε φυλάκιση 2 ετών αλλά η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα

boris-becker-main
Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επιβλήθηκε στον Μπόρις Μπέκερ από δικαστήριο του Λονδίνου.




Ο Γερμανός τενίστας που έχει φτάσει στο Νο1 κόσμου και έχει κατακτήσει 6 τίτλους Grand Slam  είχε αποκρύψει πολλά στοιχεία της περιουσίας της και καταδικάστηκε για παράλειψη αποκάλυψης περιουσίας και για απόκρυψη χρεών.



Ο Μπόρις Μπέκερ απέκρυψε συνολικά περιουσιακά στοιχεία και δάνεια αξίας 2,5 εκατ. λιρών! Παραβίασε τους νόμους περί αφερεγγυότητας του Ηνωμένου Βασιλείου αφού κύρηξε πτώχευση το 2017, έχοντας χρέη προς του πιστωτές του που ξεπερνούσαν τα 50.000.000 λίρες.

Κλείσιμο
βορρισ


Η υπόθεση επικεντρώθηκε κυρίως στην πτώχευση του Μπέκερ τον Ιούνιο του 2017 που προέκυψε από ένα απλήρωτο δάνειο άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών στο πολυτελές κτήμα του στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Τον άλλοτε σπουδαίο τενίστα ο οποίος υπήρξε και προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς καταδίκασε η δικαστής Deborah Taylor. Σύμφωνα με την Bild η ποινή είναι εφέσιμη ενώ εάν δείξει καλή διαγωγή μπορεί να εκτίσει στην φυλακή την μισή ποινή!




«Δεν δείξατε τύψεις, αποδοχή της ενοχής σας και προσπαθήσατε να αποστασιοποιηθείτε από την χρεοκωπία. Ενώ αποδέχομαι την ταπείνωσή σας ως μέρος της διαδικασίας, δεν υπήρξε ταπεινότητα», είπε η δικαστής που τον καταδίκασε.



Ο διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας, Ντιν Μπιλ, δήλωσε: «Η ποινή του Μπόρις Μπέκερ καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση πτώχευσης είναι ένα σοβαρό αδίκημα για το οποίο θα διώξουμε και θα οδηγήσουμε τους παραβάτες στη δικαιοσύνη».

Ο Μπέκερ είχε καταδικαστεί σε ποινής φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για φοροδιαφυγή και απόπειρα φοροδιαφυγής 1,7 εκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία το 2002. Αναφερόμενος σε αυτή την καταδίκη, ο δικαστής είπε: «Δεν λάβατε υπόψη σας την προειδοποίηση που σας δόθηκε και η πιθανότητα που σας δόθηκε από την αναστολή και αυτό είναι σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας».

dikastis


 Η φίλη του Μπέκερ, Λίλιαν, δεν άντεξε μάλιστα και ξέσπασε σε δάκρυα μετά την ανακοίνωση της ποινής σύμφωνα με όσα αναφέρει η Bild.

Ο Μπόρις Μπέκερ δεν είπε λέξη μετά την απόφαση, έφυγε από την αίθουσα κατακόκκινος!  Οδηγήθηκε έξω από την αίθουσα αμέσως μετά την ανακοίνωση και πρέπει να περάσει τη νύχτα στη φυλακή! 


Η γραβάτα του Wimbledon

Ο Γερμανός εισήλθε στο δικαστικό μέγαρο φορώντας μια ριγέ γραβάτα στα μωβ και πράσινα χρώματα του Wimbledon κρατώντας το χέρι της συντρόφου του. Ήθελε προφανώς να συγκινήσει τους δικαστές αλλά δεν τα κατάφερε!

Η εισαγγελέας Ρεμπέκα Τσάλκλεϊ θα τονίσει ότι ο Μπέκερ ενήργησε «εσκεμμένα και ανέντιμα» και ότι «εξακολουθεί να επιδιώκει να κατηγορήσει άλλους», κάτι που έδειξε πως δεν θα έβγαινε νικητής από το δικαστήριο.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Τζόναθαν Λέιντλοου ζήτησε επιείκεια αφού ο πελάτης του δεν έχει ξοδέψει τα χρήματα για να έχει μια χλιδάτη ζωή αλλά για να υποστηρίξει τα 4 παιδιά του.

Ο Μπέκερ ζει στην Μεγάλη Βρετανία από το 2012.

Είδωλο των κορτ

Ο Μπόρις Μπέκερ το 1985 έγραψε ιστορία όταν κατέκτησε το Wimbledon σε ηλικία 17 ετών και 227 ημερών. Μάλιστα οι γονείς του είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο και του είχαν αποκρύψει ότι πριν από λίγες ημέρες είχε πεθάνει ο παππούς του.



Το 1986 θα παίξει ξανά στον τελικό του Wimbledon και θα κερδίσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τον Ιβάν Λεντλ. Κατέκτησε και 3ο Wimbledon το 1989 ενώ στην καριέρα του κέρδισε το Australian Open το 1991 και το 1996 και το US Open το 1989.

Την 28η Ιανουαρίου 1991 έφτασε στο Νο1. Συνολικά έμεινε 12 εβδομάδες στην κορυφή.

Συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε 49 τίτλους.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό και Μικολάιβ - «Χτυπήσαμε» 114 στόχους ανακοίνωσε η Μόσχα

Σε πάνω από ένα χρόνο θα γίνει η δίκη, δεν υποχωρούμε στο αίτημα αποφυλάκισης, λέει ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασχέσει τρόφιμα από τη νότια Ουκρανία για να γεμίσει τα άδεια ράφια της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης