Σάκκαρη: Αποκλείστηκε στο Roland Garros

Σάκκαρη: Αποκλείστηκε στο Roland Garros

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 7-6 (5), 7-6 (4) από την Τσέχα Καρολίνα Μούχοβα μετά από μάχη 2.28' στον 2ο γύρο του Roland Garros και αποχαιρέτησε το Παρίσι

maria-sakkari-tennis
Εκτός συνέχειας από τον 2ο γύρο του Roland Garros έμεινε η Μαρία Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια που είναι στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης αποκλείστηκε μετά από 2 ώρες και 28 λεπτά από την Τσέχα Καρολίνα Μούχοβα και αποχαιρέτησε νωρίς το Παρίσι εκεί όπου το 2021 είχε φτάσει έως τα ημιτελικά. 

Η Μαρία Σάκκαρη έδωσε την μάχη της αλλά δεν είχε σταθερή απόδοση. Στο 1ο σετ επέστρεψε από το 2-5 αλλά δεν τα κατάφερε στο τάι μπρέικ ενώ στο 2ο αν και είχε προβάδισμα πάλι έχασε στη ρώσικη ρουλέτα το σετ. 

Η Ελληνίδα είχε 3/7 μπρέικ πόιντ και η Τσέχα είχε 3/16.




Κλείσιμο

Τα αβίαστα λάθη ήταν 37-22 για την Σάκκαρη και οι winners ήταν 34-31 για την Μούχοβα. Πλέιον η Μαρία Σάκκαρη θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες προετοιμασία στο γρασίδι με απώτερο στόχο την συμμετοχή της στο Wimbledon. 

Μετά από τον αποκλεισμό της η Ελληνίδα θα υποχωρήσει από το Νο3 στο Νο5 και μπορεί και πιο χαμηλά κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία των αντιπάλων της. 

Πλέον από ελληνικής πλευράς στο Roland Garros συνεχίζει μόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

Επιστροφή της Μαρίας

Το 1ο σετ ξεκίνησε άσχημα για την Μαρία Σάκκαρη. Η Καρολίνα Μούχοβα έφτασε σε μπρέικ στο 2ο γκέιμ (2-0) και το υπερασπίστηκε για το 3-0. Το κράτησε και στο 5ο γκέιμ για το 4-1 και η Σάκκαρη μείωσε σε 4-2.

Η Μούχοβα έσβησε το 1ο μπρέικ πόιντ της Σάκκαρη για το 5-2. Η Ελληνίδα έσβησε 3 μπρέικ πόιντ της Τσέχας και μείωσε σε 5-3. Με διπλό σφάλμα της Μούχοβα η Σάκκαρη έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ και με μπρέικ μείωσε σε 5-4!

Η Μούχοβα είχε μπρέικ πόιντ στο 10ο αλλά το έσβησε η Σάκκαρη και ισοφάρισε σε 5-5. Το 6-5 είναι για την Ελληνίδα η οποία έσβησε 3 μπρέικ πόιντ στο 12ο γκέιμ και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ.

Το θρίλερ του τάι μπρέικ

Με μίνι μπρέικ η Μούχοβα έφτασε στο 2-1 αλλά το πήρε πίσω η Σάκκαρη για το 2-2 και με νέο μίνι μπρέικ απέκτησε προβάδισμα με 3-2. Η Τσέχα πήρε πίσω και το 2ο μίνι μπρέικ (3-3) αλλά η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της (4-3).

Το 5-4 είναι για την Καρολίνα η οποία με νέο μίνι μπρέικ έφτασε σε σετ πόιντ και έκλεισε το σετ στο 7-6 (5) σε 1.07'!

Η Μαρία Σάκκαρη έσβησε στο 1ο σετ 7 μπρέικ πόιντ (1/8) ενώ είχε 1/2 μπρέικ πόιντ. Η Ελληνίδα είχε 13 winners και 18 αβίαστα και η Τσέχα είχε 15-16.

Ο επίλογος

Το 2ο σετ ξεκίνησε με μπρέικ πόιντ της Μούχοβα αλλά το έσβησε για το 1-0 η Σάκκαρη. Είναι η σειρά της Τσέχας να σβήσει μπρέικ πόιντ της Ελληνίδας για το 1-1.

Διπλό μπρέικ πόιντ για την Καρολίνα στο 3ο γκέιμ που έφτασε σε μπρέικ (2-1) με διπλό σφάλμα της Μαρίας. Η Σάκκαρη απάντησε και εκείνη με διπλό μπρέικ πόιντ αλλά η Μούχοβα το έσβησε.

Με επιμονή έφτασε και σε 3ο και τα κατάφερε να πάρει πίσω το μπρέικ για το 2-2. Η Μούχοβα είχε μπρέικ πόιντ με διπλό σφάλμα της Σάκκαρη αλλά η Μαρία το έσβησε.

Μετά από 11.24' η Καρολίνα Μούχοβα πήρε πίσω το μπρέικ και απέκτησε προβάδισμα με 3-2. Με το σερβίς της έφτασε στο 4-2 και είχε 2 μπρέικ πόιντ στο 7ο τα οποία και έσβησε η Ελληνίδα για το 4-3.



Με μπρέικ η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 4-4 και έσβησε 2 μπρέικ πόιντ στο 9ο για το 5-4. Η Μούχοβα με το σερβίς της ισοφάρισε σε 5-5 αλλά το σερβίς έδωσε προβάδισμα (6-5) στην Σάκκαρη.

Η Τσέχα με ευκολία έστειλε το 2ο σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί με μίνι μπρέικ η Πλίσκοβα προηγήθηκε με 1-0 και με το σερβίς της με 3-0! Με άσο η Τσέχα πήγε στο 4-2 αλλά η Σάκκαρη πήρε πίσω το μίνι μπρέικ (4-3). Μίνι μπρέικ για την Τσέχα (5-4) η οποία έφτασε σε διπλό ματς πόιντ.

Έκλεισε το σετ στο 7-6 (4).



Ειδήσεις σήμερα:

Ευλογιά των πιθήκων: Πόσο μολυσματική είναι, ποιοι θα εμβολιάζονται

Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας: Μυστήριο με τα κίνητρα του έφηβου που σκότωσε 19 παιδιά και 2 ενήλικους

Αγωνία για την εξαφάνιση του 6χρονου στην Κηφισιά - «Άγνωστος με κουκούλα τον άρπαξε από το σπίτι του»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης