Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-3: Εντυπωσιακή εμφάνιση και 3η θέση

Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-3: Εντυπωσιακή εμφάνιση και 3η θέση

Μετά την τρομερή νίκη του επί της ΑΕΚ, ο Αρης έκλεισε υπέροχα τη σεζόν με εύκολη νίκη στα Γιάννενα και την 3η θέση στην τελική κατάταξη της Super League 1

5601081
Ο Άρης έδωσε θριαμβευτικό τόνο στην τελευταία φετινή παράστασή του, με το εμφατικό 0-3 επί του ΠΑΣ στα Γιάννινα και την… εξόφληση ενός γραμματίου από εκείνη τη δύσκολη νύχτα που είχε ζήσει στο «Κλ. Βικελίδης» από τους Ηπειρώτες.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος έπαιξε απελευθερωμένη έπειτα από την υλοποίηση του στόχου της εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δίχως πίεση έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με «μαέστρο» τον Χουάν Ιτούρμπε και εκτελεστές τους Φαμπιάνο, Αμπουμπακάρ Καμαρά. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σακέμ Εμπακατά ο οποίος σημείωσε το παρθενικό γκολ του στην Interwetten Superleague.

Έτσι έπαιξαν

Η συμμετοχή του 18χρονου Ιάσωνα Κύρκου στο αρχικό σχήμα του ΠΑΣ Γιάννινα μάλλον ήταν η μοναδική έκπληξη που επιφύλαξαν οι δύο προπονητές καθώς κατά τα άλλα πήγαν στην… πεπατημένη. Ο Ηρακλής Μεταξάς επέλεξε τον Ποζνάνσκι για το αριστερό άκρο της άμυνας και δεν άλλαξε κάτι στην αμυντική και επιθετική γραμμή του, αλλά είδε τον Καραχάλιο να αποχωρεί λόγω τραυματισμού στα πρώτα λεπτά λόγω τραυματισμού. Ο Χερμάν Μπούργος επέστρεψε στο 4-4-2 με τον Λούις Πάλμα δίπλα στον Αμπουμπακάρ Καμαρά και δίνοντας ελευθερία κινήσεων στον Χουάν Ιτούρμπε.


Ο Φαμπιάνο βρήκε αυτό (απελπισμένα) έψαχνε…

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ο ρόλος της κάθε ομάδας στο γήπεδο καθώς ο Άρης ξεκίνησε ορεξάτος, με σκοπό να πάρει την μπάλα στα πόδια του και τα ηνία του αγώνα. Προς αυτήν την κατεύθυνση λειτούργησε ο Φαμπιάνο ο οποίος βρήκε τελικώς αυτό που έψαχνε από την πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος καθώς στο 8ο λεπτό σημείωσε το παρθενικό γκολ του στην Interwetten Superleague με ευθύβολο σουτ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χουάν Ιτούρμπε. Ο Παραγουανός έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο καθώς η ελευθερία κινήσεων του έδωσε τη δυνατότητα να κινηθεί παντού και να δημιουργήσει για την ομάδα του.

Η εκτέλεση του Καμαρά

Από τη δημιουργία του Χουάν Ιτούρμπε ο Άρης βρήκε το δεύτερο γκολ του καθώς ο Παραγουανός έκανε καταπληκτική πάσα στον Αμπουμπακάρ Καμαρά (βρισκόταν στην πλάτη της άμυνας) και ο Μαυριτανός έκανε το 0-2 στο 22’. Η κυριαρχία του Άρη συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με ενδεικτικό το γεγονός ότι είχε οκτώ κόρνερ στη λήξη αυτού. Σπουδαιότερη στιγμή ήταν αυτή του 36ου λεπτού όπου στις εκτελέσεις των Καμαρά και Πάλμα η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Τρία λεπτά νωρίτερα η σπουδαία φάση του Μαυριτανού θεωρήθηκε ως μη γενόμενη – πέρασε και τον Λοντίγκιν αλλά ήταν άστοχο το πλασέ του με το αριστερό – καθώς εκτιμήθηκε ότι ήταν εκτεθειμένος αλλά το replayτης φάσης έδειξε το λάθος της υπόδειξης. Ο παθητικός ρόλος του ΠΑΣ επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι απείλησε μόλις μία φορά στο πρώτο 45πτο, με την κεφαλιά του Κύρκου στο 36’. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλο πρόβλημα στη μεσοαμυντική γραμμή, μια συνέπεια της απώλειας του Καραχάλιου στα πρώτα λεπτά του αγώνα.


Άλλη εικόνα, ίδιο αποτέλεσμα

Σε αντίθεση με τον παθητικό ρόλο του πρώτου μέρους, ο ΠΑΣ μπήκε ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας την κατοχή της μπάλας αλλά ο Άρης ήταν και πάλι η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες με σπουδαιότερη αυτή του Ματέο Γκαρσία στο 57’ όταν βρέθηκε απέναντι στον Λοντίγκιν αλλά ήταν άστοχος στο πλασέ του. Στο 62’ οι φίλοι του ΠΑΣ αποθέωσαν τον Πέδρο Κόντε (αντικατέστησε τον Ποζνάνσκι), σε μια κίνηση από τον Ηρακλή Μεταξά η οποία άλλαξε και το σχήμα της ομάδας του (3-4-3).

Κλείσιμο
Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι είχαν περισσότερες δυνάμεις από τον Άρη, αλλά δεν έφτασαν σε σημείο ουσιαστικής ευκαιρίας. Αντιθέτως και πάλι οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν και τρίτο τέρμα μετά το σοβαρό λάθος του Γκαρντάφσκι όπου ο Καμαρά έδωσε στον Πάλμα αλλά ο νεαρός από την Ονδούρα έκανε λάθος επιδιώκοντας μια εντυπωσιακή ντρίμπλα.

Η αποθέωση του Σάλιακα

Έχοντας συμφωνήσει με τη Ζανκτ Πάουλι, ο Μάριος Σάλιακας αντικαταστάθηκε στο 73’ και αποθεώθηκε από το κοινό του ΠΑΣ Γιάννινα. Αντιθέτως, στον Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν άρεσε η δική του αντικατάσταση και αφού κάθισε για λίγα δευτερόλεπτά στις διαφημιστικές πινακίδες για να ηρεμήσει και στη συνέχεια στον πάγκο της ομάδας του. Ο ΠΑΣ συνέχισε να ψάχνει το γκολ της τιμής ή τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι αλλά μέτρησε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες. Κάτι αντίστοιχο ίσχυσε και για τον Άρη καθώς ο Λουίς Πάλμα ήταν επιπόλαιος στις ενέργειές του.


Το πρώτο (και) του Εμπακατά

Ο Άρης ήταν πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του, αυτό επιβεβαιώθηκε στο 81ο λεπτό όταν ο Σαλέμ Μπακατά βρήκε το παρθενικό γκολ του στην Interwetten Superleague, έπειτα από φάση διαρκείας και δυνατό σουτ του Κονγκολέζου μπακ εκτός περιοχής (0-3).

Ο ΜVP: Ο Χουάν Ιτούρμπε ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο κερδίζοντας μπάλες και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του.

Στο ύψος τους: Ο Φαμπιάνο μετουσίωσε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνισή του με το παρθενικό γκολ του στο Πρωτάθλημα, ενώ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είχε κέφια, βρήκε και το 8ο γκολ του στην Interwetten Superleague.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Σε mood διακοπών ήταν ο Εραμούσπε, κακό παιχνίδι από τον Ποζνάνσκι, γενικώς όμως ο ΠΑΣ δεν λειτούργησε μεσοαμυντικά με Λιάσο και Στάνκο

Η «γκάφα»: Αυτή του Γκαρντάφσκι στο 70’ καθώς έδωσε πάσα στον Καμαρά αλλά ο αλτρουισμός του Μαυριτανού δεν οδήγησε στο 3ο γκολ του Άρη καθώς ο Λούις Πάλμα έψαξε το εξεζητημένο.


Το «στραγάλι»: Ο Παπαπέτρου δεν έκανε λάθη και ξεκάθαρα δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει κάρτες, σε αντίθεση με τους επόπτες οι οποίοι τα έκαναν μαντάρα. Δύο φορές έκαναν λάθος υπόδειξη με τον Καμαρά και σε μια άλλη δεν είδαν ότι ο Ματέο Γκαρσία ήταν εκτεθειμένος

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το ματς τελείωσε νωρίς καθώς ο Άρης ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο και το 0-2 δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα. Οι «κίτρινοι» είχαν κίνητρο γιατί ήθελαν τη 2η θέση εν αντιθέσει με τους παίκτες του ΠΑΣ οι οποίοι όταν προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι είδαν τον Εμπακατά να διαγράφει την ελπίδα τους.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (73’ Οικονομόπουλος), Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάσκι (62’ Κόντε), Καραχάλιος (7’ Λιάσος), Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάκιτς, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (58’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε (53’ Ματέο Γκαρσία), Πάλμα, Καμαρά (73΄Δεληζήσης)


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα, μετριοπαθής και… ΠΑΣΟΚ η Κεντρική Επιτροπή - Οι πρωτιές και η «αποκαθήλωση» της παλιάς φρουράς

Ρωσία - Πεσκόφ: Εχθρικό κράτος οι ΗΠΑ για τη Ρωσία

«Είναι φονιάς»: Ο ίδιος γιατρός με τον γαστρικό δακτύλιο σκότωσε και τη 14χρονη Γωγώ, λέει ο πατέρας της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης