Stoiximan Basket League, ΑΕΚ - Περιστέρι 78-72: «Έκλεισε» την 4η θέση με Κολόμ

Stoiximan Basket League, ΑΕΚ - Περιστέρι 78-72: «Έκλεισε» την 4η θέση με Κολόμ

Η ΑΕΚ επικράτησε στο τέλος του Περιστερίου κλείνοντας την 4η θέση της βαθμολογίας της Basket League - Μεγάλοι πρωταγωνιστές για ένα ακόμη ματς οι Κίνο Κολόμ και Ίαν Χάμερ

5588675
Ο Κίνο Κολόμ και ο Ίαν Χάμερ οδήγησαν την ΑΕΚ σε μία διαφορά ασφαλείας από νωρίς. Από το ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα διατηρούσε το προβάδισμα. Μικρό μεν, αλλά προβάδισμα. Το Περιστέρι ήταν ιδιαίτερα άστοχο στον τομέα των διπόντων, μολονότι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 4/4 τρίποντα (3/4 είχε η ΑΕΚ).

Πότε οι εμπνεύσεις του Δημήτρη Μωραίτη και πότε εκείνες του Βασίλη Χρηστίδη, κρατούσαν το Περιστέρι σε διαφορά ασφαλείας. Μέχρι το σημείο που η ΑΕΚ απολάμβανε διαφορά 9 πόντων (31-22) και ήρθαν δύο κολλητά τρίποντα, πρώτα από τον Χάμερ και μετά από τον Κολόμ, για να φτάσει η διαφορά στους 15 πόντους (37-22).

Μέχρι εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ απειλούσε αποκλειστικά κοντά στο καλάθι, παίρνοντας πόντους από τον Δημήτρη Μαυροειδή, αλλά και τον Κουζέλογλου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjtna98p3hdd)


Το Περιστέρι υστέρησε στην άμυνα, ενώ στην επίθεση πέρασε μικρά, αλλά πολλά διαστήματα, όπου έχανε την επαφή με το καλάθι. Σε κάποιες περιπτώσεις αστόχησαν σε ανοικτά σουτ, σε άλλες τους εγκλώβισε η άμυνα της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Περιστέρι αντέδρασε. Με τους Μπιλάλη και Αγκμπελίζ να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια, το Περιστέρι με ένα δίποντο του Χρηστίδη κατάφερε να φέρει τη διαφορά σε μονοψήφιο (49-41).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjtm91vdyzb5)
Κλείσιμο


Σε εκείνο το σημείο ένα τρίποντο του Χάμερ έφερε ξανά την ΑΕΚ στο +11. Το Περιστέρι... πλήρωσε την ΑΕΚ με το ίδιο νόμισμα, αυτό των τριπόντων. Ένα του Μωραίτη και δύο του Γκιέλο, έβαλαν για τα καλά το Περιστέρι στο ματς (52-50).

Ο Πολωνός φόργουορντ συνέχισε να είναι η «αιχμή του δόρατος» για την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς. Το τρίποντο του Τέραν Πέτεγουεϊ ολοκλήρωσε την επιστροφή του Περιστερίου (55-55), προτού δύο γρήγορα καλάθια των Πετρόπουλου και Φλιώνη φέρουν την ΑΕΚ στο + (59-55).

Η... μαχαιριά του Ράουτινς
Αυτό που ξεκίνησαν οι συμπαίκτες του, συνέχισε ο Άντι Ράουτινς. Το τρίποντο του Καναδού, μαζί με δύο βολές του Μαυροειδή, συμπλήρωσαν ένα σερί 9-0 και έφεραν την ΑΕΚ προηγούμενη με 64-55.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjto957rvoqx)


Λίγο αργότερα, το λάθος του Γκρέι και το αντιαθλητικό φάουλ του Μωραίτη στον Ανγκόλα, έδωσαν εκ νέου προβάδισμα ασφαλείας (66-57) στην ΑΕΚ. Η Ένωση έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 11-2 στο πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου.

Ο Χρηστίδης με δύο προσωπικά καλάθια και μία ελεύθερη βολή, δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να καθαρίσει το ματς (66-62). Το Περιστέρι με το νέο τρίποντο του Γκιέλο έφερε το ματς ξανά σε απόσταση τριών πόντων (70-67), με τον Δημήτρη Μωραίτη, μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς, να παίρνει ξανά την κατοχή για την ομάδα (επιθετικό φάουλ ο Πετρόπουλος), 2:30 πριν το τέλος.

Όσα ακολούθησαν ήταν συναρπαστικά. Ο Κολόμ με παλικαρίσιο λέι απ πάνω σε άμυνα, έγραψε το 72-67 και ο Γκιέλο με τρίποντο το 72-70! Και με 26 δεύτερα στο ρολόι.

Ο Χάμερ οδηγήθηκε στις βολές, δεν λάθεψε (2/2) για το 74-70. Και ενώ ο Μωραίτης συνέχισε το κρεσέντο του (74-72), ο Κολόμ συνέχισε το σερί της ΑΕΚ από τη γραμμή των ελεύθερων βολών για το 76-72.

Ο Πέτεγουεϊ ανέλαβε να κάνει την κρίσιμη επίθεση, αστόχησε σε τρίποντο και ο Κολόμ με άλλες δύο βολές έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Καβάλα: Η φαρμακοποιός ζούσε έναν εφιάλτη αλλά ήθελε να δείχνει ότι όλα είναι υπό έλεγχο

Λογαριασμοί ρεύματος: Έτσι θα γίνει η επιστροφή χρημάτων για τις επιπλέον χρεώσεις

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στη 12χρονη Σωτηρία που πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης