Μίλαν: Fund από το Μπαχρέιν δίνει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την αγορά των Ροσονέρι

Μίλαν: Fund από το Μπαχρέιν δίνει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την αγορά των Ροσονέρι

Σε αραβικά χέρια είναι πολύ πιθανό να περάσει και η Μίλαν - Όπως αναφέρει το Reuters η επενδυτική εταιρεία «Investcorp» με έδρα το Μπαχρέιν έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την αγορά της ομάδας του Μιλάνου - Η καθοριστική σχέση της Λιλ με την υπόθεση

giroud-milan-arthro
Νέα εποχή ξημερώνει στην ιταλική Μίλαν.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters η επενδυτική εταιρεία "Investcorp", με έδρα το Μπαχρέιν είναι σε συζητήσεις με τα αφεντικά της Μίλαν για να αγοράσουν την ομάδα. Η Μίλαν από το 2018 ανήκει στην Αμερικανική "Elliott Management Corporation".

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δυο πλευρές είναι μια ανάσα από την συμφωνία και εάν κλείσει θα δοθεί ένα ποσό μεγαλύτερο από 1 δις ευρώ!

Η Investcorp ιδρύθηκε το 1982 και είναι παγκόσμιος διαχειριστής εναλλακτικών επενδυτικών προϊόντων που ειδικεύεται σε ιδιωτικά κεφάλαια, ακίνητα, πιστώσεις, στρατηγικές απόλυτης απόδοσης, συμμετοχές GP και υποδομές. Σύμφωνα με το Il Sole24ore, στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ο Όμιλος Investcorp κατείχε 40,4 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικών περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση.


Η εμπλοκή με την Λιλ 

Οι Αμερικανοί ελέγχονται από την UEFA για την εμπλοκή τους και στη Λιλ και ίσως να θέλουν γι΄αυτό το λόγο να απομακρυνθούν από την Μίλαν.  Η γαλλική Equipe έχει εκτενές ρεπορτάζ για την πιθανή εμπλοκή τους στην Λιλ. 

Τον Δεκέμβριο του 2020, το αμερικανικό επενδυτικό fund πούλησε τον γαλλικό σύλλογο στη Merlyn Advisors, ένα fund με έδρα το Λουξεμβούργο που ιδρύθηκε από τον Ολλανδό Maarten Petermann και τον Ιταλό Alessandro Barnaba.



Κλείσιμο
Ο Petermann υποστηρίζει ότι η εταιρεία που κατέχει την Μίλαν  δεν έχει σχέση με την Λιλ επομένως δεν μπορούν «με κανέναν τρόπο να επηρεάσουν τις αποφάσεις του συλλόγου».

Σύμφωνα με την έκθεση, η Birch International και η Birch Associates, που έχουν τα γραφεία τους στα κεντρικά γραφεία της Elliott στο West Palm Beach της Φλόριντα, ελέγχουν την Callisto Sporting, η οποία, με τη σειρά της, ανήκει στην Merlyn Advisors. 

Η Μίλαν και η Λιλ έχουν ολοκληρώσει αρκετές συμφωνίες τα τελευταία χρόνια. Οι Ροσονέρι υπέγραψαν τους Ραφαέλ Λεάλο  και Μάικ Μέγκαν ενώ εξετάζουν την απόκτηση και άλλων παικτών από τους Γάλλους. 

Ήδη στο στόχαστρο της Μίλαν είναι οι Μπότμαν και Σάντσες αλλά η UEFA παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση. 



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς μαζί με το Moskva μπορεί να χάθηκε και ένα κειμήλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Μήνυση σε βάρος του νεαρού Αιγύπτιου υπέβαλε ο Λιγνάδης – Τον εγκαλεί για ψευδή κατάθεση

Προβάδισμα με 54% στον Μακρόν δίνει και νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης