Παναθηναϊκός: Σήμερα κρίνεται η Διπλή Ανάπλαση - Τα μέλη του ερασιτέχνη αποφασίζουν για το γήπεδο στο Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Σήμερα κρίνεται η Διπλή Ανάπλαση - Τα μέλη του ερασιτέχνη αποφασίζουν για το γήπεδο στο Βοτανικό

Μοναδικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι μυστική ψηφοφορία ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της Διπλής Ανάπλασης, η οποία θα ξεκινήσει στις 12:00 και θα τελειώσει στις 19:00 - «Η καλύτερη δυνατή πρόταση - Ίσως να μην υπάρξει δεύτερη ευκαιρία» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη - Τι περιλαμβάνει το πρότζεκτ

votanikos
Σήμερα θα προκύψει η απόφαση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης και το γήπεδο στο Βοτανικό, καθώς δεν υπήρξε απαρτία στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των «πρασίνων».

Μοναδικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι μυστική ψηφοφορία ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της Διπλής Ανάπλασης, η οποία θα ξεκινήσει στις 12:00 και θα τελειώσει στις 19:00.
Είχε προηγηθεί η προσυνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου η οποία ήταν γεμάτη από ενστάσεις, διαφωνίες όσον αφορά τις συμβάσεις που σχετίζονται με τη Διπλή Ανάπλαση, αλλά και αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου.

Θέλοντας να μετριάσει τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του κ. Αλαφούζου, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και έμμεσος εκπρόσωπό της, Γιάννης Παναγιωτίδης εξήγησε πως δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι τώρα ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει αρχικό βάθος χρόνου 99 έτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αλαφούζος μπορεί να μην είναι σε 5 ή10 χρόνια ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, αλλά το γήπεδο θα είναι για τουλάχιστον 100 χρόνια.

Κλείσιμο
Για να υπερψηφιστούν οι δύο διμερείς συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί με Δήμο Αθηναίων και ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η μία τριμερής με Δήμο Αθηναίων κι ΑΕΠ Ελαιώνα, απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων απ' τα μέλη που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Αν, επί παραδείγματι, ψηφίσουν και τα 4.200 μέλη, για να "περάσουν" οι συμβάσεις, θα πρέπει να υπερψηφιστούν από 2.800 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου σε θέμα ψηφοφορίας, θα ισχύσει και η επιστολική ψήφος για μέλη του Ερασιτέχνη που βρίσκονται στην περιφέρεια ή εκτός Ελλάδας, με την προϋπόθεση ότι οι επιστολές θα έπρεπε να έχουν αποσταλεί στην εφορευτική επιτροπή, έως και 48 ώρες πριν την ψηφοφορία.

5550699


«Η καλύτερη δυνατή πρόταση - Ίσως να μην υπάρξει δεύτερη ευκαιρία»

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού απηύθυνε κάλεσμα ενότητας αλλά και άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Ο Παναγιώτης Μαλακατές χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιστορική για τον σύλλογο, καθώς με δημοκρατικές διαδικασίες, τα μέλη του Παναθηναϊκού Α.Ο. καλούνται να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.
Παράλληλα κατέστησε σαφές σε δήλωση του ότι μετά από δυο χρόνια διαπραγματεύσεων έφεραν την καλύτερη πρόταση στην σχεδόν 20ετή διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο Project και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πως σε περίπτωση αναβολής ή επαναδιαπραγμάτευσης είναι πιθανό οι νέοι όροι να οδηγήσουν σε μια μη εφικτή χρηματοδότηση.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι μια μερίδα του κόσμου ίσως δεν είναι ικανοποιημένη από τα πρόσωπα που εμπλέκονται, αλλά εδώ δεν ψηφίζουμε με πολιτική βούληση και δεν δίνουμε ατομική ψήφο στον Μαλακατέ, τον Αλαφούζο ή τον Μπακογιάννη. Ψηφίζουμε για τον Παναθηναϊκό και για το πως τον ονειρευόμαστε», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

5550662


Το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης

Είναι η πρώτη φορά που συνολικά ο Παναθηναϊκός δεν πληρώνει ούτε ευρώ για την κατασκευή, ενώ η ΠΑΕ πληρώνει μόνο ένα ποσοστό για τις εμπορικές χρήσεις, ύψους 415.000 ευρώ. Επιπλέον σύμφωνα με τους ανθρώπους του τριφυλλιού δεν υπάρχει εναλλακτική λύση αντί του Βοτανικού, καθώς στην Λεωφόρο δεν μπορεί να γίνει το γήπεδο που θέλει ο Παναθηναϊκός, από πλευράς χωρητικότητας.

5190944


Το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα έναρξης των έργων κι αποπεράτωσης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού προσδιορίζεται για την τριετία Οκτώβριος 2023-Ιούλιος 2026 και η χρηματοδότηση όλου του πρότζεκτ και των έργων υποδομής είναι απόλυτα εξασφαλισμένη απ’ το Ταμείο Στήριξης και το πρόγραμμα κρατικών επενδύσεων, ενώ οι συνολικές επενδύσεις στις δύο περιοχές κι όλα όσα θα γίνουν θα αγγίξουν τα 470 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

5522161__1_


«Οι υποδομές θα κοστίσουν συνολικά 140.000.000 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία θα παρθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης», είχε διευκρινίσει ο κ. Μπακογιάννης σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει πριν από ένα μήνα αναλύοντας το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Από τα 140 εκατ. ευρώ, τα 97 αφορούν υποδομές πρασίνου και τα 43 εκατ. ευρώ για έρευνες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ενώ θα δοθούν κίνητρα μεταγκαταστάσεων εταιριών. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί ως τον Ιούλιο του 2026. Εντός τριών ετών.

5522149


Από τον Απρίλιο του 2022 ως τον Μάρτιο του 2023 θα διαρκέσει η δημοπράτηση. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα που μας δεσμεύει. Συνολικά επενδύονται 267 εκατομμύρια οικονομικών πόρων. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, από την άλλη, θα προσεγγίσουν τα 470 εκατομμύρια.

5522154


Στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας προβλέπεται η δημιουργία ελεύθερου χώρου πρασίνου, εντευκτηρίου, αθλητικού μουσείου και υπογείου πάρκινγκ και στον Βοτανικό προβλέπεται η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων διεθνών προδιαγραφών FIFA / UEFA 4 αστέρων, αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αθηναίων, χώρων πρασίνου και περιβαλλοντικών υποδομών.

5522152


5522142



Ειδήσεις σήμερα:

Έξαρση στα νέα κρούσματα κορωνοϊού πιέζει ξανά τα νοσοκομεία - Πόσο έχουν αυξηθεί τον Μάρτιο οι νέες νοσηλείες

«Πίστευε ότι της έχουν κάνει μάγια», υποστηρίζει η «χαρτορίχτρα» της Ρούλας Πισπιρίγκου - Το διέψευσε άμεσα η ίδια

«Η κοινή γνώμη είναι αυτή που κρατά στη φυλακή τον Πέτρο Φιλιππίδη», λέει ο Δημητρακόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης