ΗΠΑ: Οι παίκτες του NHL δεν θα πάνε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

ΗΠΑ: Οι παίκτες του NHL δεν θα πάνε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Λιγότερο από τέσσερις μήνες αφότου συμφώνησαν να στείλουν τα κορυφαία αστέρια του χόκεϊ στους Αγώνες, το NHL και η ένωση παικτών ανατρέπουν την απόφασή τους εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

15nhl-olympics1-superJumbo
Οι παίκτες του National Hockey League δεν θα συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2022, με την μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορωνοϊού να είναι η αιτία για την ανατροπή των σχεδίων που ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Το 5ο κύμα της πανδημίας που «χτυπάει» τον πλανήτη έχει προκαλέσει ανησυχία καθώς θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις σεζόν και τους αγώνες παγκοσμίως.

Το NHL, το οποίο έχει ήδη αναβάλει δεκάδες παιχνίδια του, βλέπει πως είναι πιθανό να μην ολοκληρωθεί η σεζόν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η απόφαση του πρωταθλήματος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στην οποία κατέληξε σε συντονισμό με το σωματείο παικτών, προσφέρει μια πιθανή «ανάσα», επειδή το διάλειμμα των τριών εβδομάδων που προορίζεται για τους Αγώνες θα μπορούσε να γίνει παράθυρο για την διεξαγωγή των αναβληθέντων αγώνων.

Το πρωτάθλημα και η ένωση παικτών του NHL αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα την νέα συμφωνία τους. Μόλις τη Δευτέρα, το NHL ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη σεζόν του για αρκετές ημέρες αφού ένας μεγάλος αριθμός παικτών αποκλείστηκε από τους αγώνες μετά την εισαγωγή των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας του πρωταθλήματος.

Η απόφαση να μην πάνε στο Πεκίνο οι παίκτες του NHL θα στερήσει τους κορυφαίους του χόκεϋ από το Ολυμπιακό τουρνουά ανδρών, στο οποίο πιθανότατα θα συμμετέχουν ανήλικοι πρωταθλητές και όσοι παίζουν σε άλλους οργανισμούς.



Ειδήσεις σήμερα:

Η μετάλλαξη Όμικρον δεν φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή λοίμωξη από τη Δέλτα, δείχνει έρευνα

«Η Ελλάδα κλέβει τουρκικό πετρέλαιο στη Θάσο» γράφει προκλητικά η φιλοκυβερνητική Sozcu στην Τουρκία

Τι αλλάζει στη ζωή μας με την Όμικρον - Τesting για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και διασκέδαση για τις γιορτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης