Η Omicron δεν είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα, δείχνει νέα έρευνα

Η Omicron δεν είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα, δείχνει νέα έρευνα

Το Imperial College του Λονδίνου ολοκλήρωσε μια νέα μελέτη σε 31.329  ασθενείς, που νόσησαν με μια εκ των δύο μεταλλάξεων - Με την ενισχυτική δόση η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυξάνεται από 55% έως 80%

covid_laboratory_main1
Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από την παραλλαγή Omicron δεν φαίνονται να είναι λιγότερο σοβαρές από αυτές της μετάλλαξης Δέλτα, δείχνουν τα πρώιμα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου συνέκριναν 11.329 άτομα με επιβεβαιωμένη ή πιθανή λοίμωξη από την Omicron με σχεδόν 200.000 άτομα που μολύνθηκαν με άλλες παραλλαγές. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με έκθεση που εκδόθηκε πριν αξιολογηθεί και ανανεώθηκε τη Δευτέρα οι ερευνητές «δεν βλέπουν στοιχεία ότι η Omicron έχει χαμηλότερη σοβαρότητα από την Δέλτα», σύμφωνα με το ποσοστό θετικών ατόμων που αναφέρουν συμπτώματα, είτε από το ποσοστό των κρουσμάτων που αναζητούν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά από μόλυνση.

Ενδεικτικό της ταχύτητας με την οποία  μεταδίδεται η Omicron είναι και το γράγημα που ακολουθεί και το οποίο ετοίμασε το Ινστιτούτο Σάγκερ στην Αγγλία.

FG5y5V1WUAQVKsk


Η αναμνηστική δόση αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Την ίδια ώρα, τα εμβόλια που διατίθενται στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν αποτελεσματικότητα από 0% έως 20% μετά από δύο δόσεις. Ωστόσο, το ποσοστό της αποτελεσματικότητας αυξάνεται από 55% έως 80% μετά την αναμνηστική δόση.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι αφού ληφθούν υπ’ όψιν μεμονωμένοι παράγοντες κινδύνου, οι πιθανότητες επαναμόλυνσης με Όμικρον είναι 5,4 φορές περισσότερες απ’ ό,τι με Δέλτα.

Μελέτη εργαζομένων στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης στην προ-Omicron εποχή έδειξε ότι η λοίμωξη από τον Sars-CoV-2 παρείχε 85% προστασία έναντι μιας δεύτερης λοίμωξης σε διάστημα 6 μηνών. Στην Omicron, η προστασία αγγίζει μόλις το 19%.

Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανοί ακυρώνουν ταξίδια και επιλέγουν να μείνουν κοντά στο σπίτι φέτος τα Χριστούγεννα λόγω της «Omicron»

«Τον παρακαλούσα να με αφήσει, αλλά συνέχιζε να με χτυπά με μανία» λέει η 17χρονη από την Έδεσσα

Το μεγαλύτερο διαζύγιο στην ιστορία της Βρετανίας: 554 εκατ. λίρες θα πληρώσει ο σεϊχης του Ντουμπάι στην πρώην σύζυγό του Χάγια!
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ