Champions League: Γκολ-ποίημα ο Λεβαντόφσκι, νέο ρεκόρ από Κριστιάνο στις νίκες Μπάγερν και Γιουνάιτεντ

Champions League: Γκολ-ποίημα ο Λεβαντόφσκι, νέο ρεκόρ από Κριστιάνο στις νίκες Μπάγερν και Γιουνάιτεντ

Οι δύο αγώνες με τους οποίους άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του Champions League είχαν τη σφραγίδα δύο γεννημένων σκόρερ - Η Μπάγερν έκανε το 5χ5 στο Κίεβο επικρατώντας με 2-1 με τον Λεβαντόφσκι να ανοίγει το σκορ με απίθανο τρόπο - Ο Ντε Χέα κράτησε όρθια τη Γιουνάιτεντ και στο 78' ο Ρονάλντο «σκότωσε» τη Βιγιαρεάλ με τον Σάντσο να διαμορφώνει το 0-2 στις καθυστερήσεις

Leva34
Στην καριέρα τους έχουν πετύχει πολλά γκολ... Προφανώς θα πετύχουν πολλά ακόμη,,, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Κριστιάνο Ρονάλντο, δύο από τους βασικούς υποψηφίους για τη φετινή Χρυσή Μπάλα προσέφεραν και σήμερα δύο μαγικές στιγμές με το Λέβα να σκοράρει με τρομερό ανάποδο ψαλιδάκι και τον Κριστιάνο με λόμπα...

Ντινάμο Κιέβου-Μπάγερν 1-2

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfxf78cc2we9-sf)

Η Μπάγερν μετράει ήδη αντίστροφα για τα νοκ-άουτ του Champions League, έχοντας κλείσει θέση και πρωτιά από την 4η αγωνιστική. Κι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τη σειρά του, δεν βλέπει την ώρα για την 29η Νοεμβρίου, όποτε πιθανότατα θα βραβευθεί με την πρώτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.

Έστω και με την πορτοκαλί της απόχρωση στο χιονισμένο Κίεβο, ο Πολωνός σούπερ σταρ έπαιξε για άλλη μια φορά ως κορυφαίος, σκόραρε για 9ο σερί παιχνίδι στον θεσμό και 5ο σε ισάριθμα ματς στον όμιλο και το έκανε με ένα μεγαλοπρεπές ψαλιδάκι, σπρώχνοντας τους Βαυαρούς στο διπλό επί της Ντιναμό (1-2) και την άμεση επαναφορά στα τρίποντα μετά την ήττα από την Άουγκσμπουργκ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfxcyttop39l-sf)

Το θερμόμετρο έδειξε -1 στην ουκρανική πρωτεύουσα, αλλά ο Λέβα είναι «καυτός»! Δεν χρειάστηκε παρά μόνο 14 λεπτά για να το αποδείξει, σε μια φάση όπου το σώμα υπάκουσε αρμονικά την έμπνευση του κορυφαίου στράικερ του πλανήτη. Με ένα φανταστικό, αριστοτεχνικό ανάποδο ψαλίδι αφού η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον αέρα έπειτα από κόντρα σε αμυντικό, ο σούπερ Λεβαντόφσκι «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Μπούστσαν και συνέχισε να πετυχαίνει μοναδικές επιδόσεις, με το ένατο φετινό του τέρμα. Συγκεκριμένα, έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Champions League που φτιάχνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σερί εννέα αγώνων με γκολ, καθώς και ο πρώτος που σημειώνει 5Χ5 για δεύτερη φορά σε όμιλο (η πρώτη τη σεζόν της κατάκτησης το 2019-20). Αν σκοράρει και κόντρα στη Μπαρτσελόνα, τότε θα γίνει ο μοναδικός πέραν του Κριστιάνο Ρονάλντο που συμπληρώνει το 6Χ6. Κιι αν πάλι κάνει χατ-τρικ τότε θα πετύχει νέο ρεκόρ τερμάτων στους ομίλους (11 το τρέχον ρεκόρ του Πορτογάλου).

Τη σκυτάλη πήρε ο Κίνγκσλεϊ Κομάν στο 42’ για το 2-0, μετά από επίδειξη ευφυΐας και μια καταπληκτική προσποίηση του Τόμας Μίλερ που έβγαλε τον Γάλλο εξτρέμ προ του Ουκρανού κίπερ. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου αντέδρασε στο δεύτερο μέρος, πέτυχε το πρώτο της γκολ στον όμιλο με τον Γκάρμας (70’) και δοκίμασε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τον Μάνουελ Νόιερ ο οποίος ξέχωρα από το… τσαφ του πρώτου ημιχρόνου ήταν καθοριστικός με τις επεμβάσεις του ιδίως στο 47’ και το 74’. Ωστόσο, το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους, σφραγίζοντας το 5Χ5 της ομάδας του Γιούλιαν Νάγκελσμαν και αφήνοντας μόνο με μαθηματικές ελπίδες τους Ουκρανούς για κάτι καλύτερο από την 4η θέση.

Κλείσιμο
Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Κετζιόρα (76’ Καραβάεβ), Ζαμπάρνι, Σιρότα, Μικολένκο, Σιντόρτσουκ, Σαπαρένκο, Τσιγκάνκοβ, Μπουγιάλσκι, Ντε Πένα (46’ Γκάρμας), Σκούριν (46’ Βιτίνιο)

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Νιανζού (85’ Τίλμαν), Ερναντέζ (46’ Σαρ), Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τολισό, Σανέ (88' Ρίτσαρντς), Μίλερ, Κομάν (67’ Ρόκα), Λεβαντόφσκι

Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfxfqm4d48ft-sf)



Η συνήθεια που έγινε λατρεία... Η Γιουνάιτεντ μπορεί να υπέφερε στην έδρα της Βιγιαρεάλ, όμως με τον Ρονάλντο να της δείχνει το δρόμο πήρε το διπλό (0-2) και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στις πιο δύσκολες στιγμές της εκείνος είναι πάντα εκεί. Ο Σόλσκιερ έχει αποχωρήσει, η Γιουνάιτεντ μπαίνει σε μια νέα εποχή και όπως λέει η γνωστή θυμοσοφία, κάθε αρχή και δύσκολη... Ακριβώς έτσι ήταν τα πράγματα και στην έδρα της Βιγιαρεάλ με τους Κόκκινους Διάβολους να υποφέρουν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως τελικά βρήκαν την πανάκεια με τον γνωστό τους ήρωα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χτύπησε και πάλι, σημείωσε το έκτο του γκολ σε πέντε ματς, κατέγραψε ρεκόρ και οδήγησε την ομάδα του νίκη πρόκριση στην επόμενη φάση κόντρα στο μαχητικό σύνολο του Έμερι. Από κοντά και ο... «Ρόμπιν», Τζέιντον Σάντσο που έσπασε επιτέλους το ρόδι με την κόκκινη φανέλα και σημείωσε το πρώτο του γκολ.

Τίποτα πάντως από όλα αυτά ενδεχομένως να μην είχε συμβεί αν οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν έναν κέρβερο κάτω από τα δοκάρια. Εξάλλου η Βιγιαρεάλ μασούσε σίδερα από την αρχή του ματς και άγγιξε το προβάδισμα σε δυο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος (5΄, 27΄), όμως ο Ντε Χέα επενέβη καίρια σε αμφότερες τις περιπτώσεις και κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Εκεί πάντως που έμπειρος γκολκίπερ έδειξε πραγματικά την κλάση του ήταν στο 59΄όταν εκτινάχθηκε στη βολίδα του Τριγκέρος και αποσόβησε το γκολ με το ένα χέρι. Μέχρι τότε, η Γιουνάιτεντ ήταν απλώς μια καλεσμένη σε ισπανικό πάρτι. Καμία επιθετική πρωτοβουλία, καμία διάθεση για γκολ, καμία κίνηση για την κατάληψη της νίκης που θα τους έστελνε στην κορυφή του ομίλου.

Οι αλλαγές όμως του Κάρικ έδωσαν επιτέλους πνοή στους Κόκκινους Διάβολους, με τους Φερνάντεζ και και Ράσφορντ να κάνουν άνω κάτω την άμυνα των Ισπανών. Η προειδοποιητική βολή έσκασε με τον Σάντσο στο στο 71΄και επτά λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο πήρε το όπλο του... Από ένα λάθος του Ρούλι, ο Φρεντ έκλεψε τη μπάλα και ο Ρονάλντο την έστειλε με εκπληκτική λόμπα στα δίχτυα, όντας πλέον ο μοναδικός παίκτης αγγλικής ομάδας που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά ευρωπαϊκά ματς. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfxestljqp95-sf)

Στις καθυστερήσεις η λύτρωση των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε με τον Σάντσο να βάζει επιτέλους το πρώτο του γκολ στο σύλλογο με εκπληκτικό τελείωμα και να ανεβάζει το σκορ στο 2-0, αποτέλεσμα που έστειλε τους Άγγλους στην κορυφή του ομίλου και συνάμα το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια τους.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν (79΄Ράμπα), Καπού, Παρέχο, Τριγκέρος (73΄Τσουκουέζε), Γκόμεζ (85΄Ντιά), Πίνο (73΄Μορένο), Νταντζούμα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μάικλ Κάρικ): Ντε Χέα, Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τέλες, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Φαν Ντε Μπέεκ (66΄Μπρούνο Φερνάντες), Σάντσο, Μαρσιάλ (66΄Ράσφορντ), Ρονάλντο



Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες των ομίλων:
5ος όμιλος
Ντινάμο Κιέβου - Μπάγερν Μονάχου 1-2
22:00, Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα (Cosmote Sport 3)

Βαθμολογία
1.Μπάγερν 15 (19-3)
2.Μπαρτσελόνα 6 (2-6)
3.Μπενφίκα 4 (5-9)
4.Ντ. Κιέβου 1 (1-9)

6ο όμιλος
Βιγιαρεάλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
22:00, Γιανγκ Μπόις - Αταλάντα (Cosmote Sport 7)

Βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (10-7)
2.Βιγιαρεάλ 7 (9-7)
3.Αταλάντα 5 (7-7)
4.Γιουνγκ Μπόις 3 (3-8)

7ος όμιλος
22:00, Σεβίλλη - Βόλφσμπουργκ, (Cosmote Sport 5)
22:00, Λιλ - Σάλτσμπουργκ, (Cosmote Sport 8)

Βαθμολογία
1.Σάλτσμπουργκ 7 (6-3)
2.Λιλ 5 (3-2)
3.Βόλφσμπουργκ 5 (4-5)
4.Σεβίλλη 3 (3-4)

8ος όμιλος
22:00, Τσέλσι - Γιουβέντους (Cosmote Sport 2)
22:00, Μάλμε - Ζενίτ (Cosmote Sport 9)

Βαθμολογία
1.Γιουβέντους 12 (9-2)
2.Τσέλσι 9 (6-1)
3.Ζενίτ 3 (6-6)
4.Μάλμε 0 (0-12)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης