Stoiximan Basket League, Προμηθέας-Λάρισα 91-77: Ο Ρέι «εκτέλεσε» τους Θεσσαλούς

Stoiximan Basket League, Προμηθέας-Λάρισα 91-77: Ο Ρέι «εκτέλεσε» τους Θεσσαλούς

Ο Κέντρικ Ρέι (29π.) ήταν on fire για τον Προμηθέα που επικράτησε της Λάρισας με 91-77, ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και σημειώνοντας την τρίτη νίκη του στη Stoiximan Basket League

promitheaslarisa
Η Λάρισα ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο πριν παραδοθεί στις... ορέξεις του Κέντρικ Ρέι, ο οποίος ήταν καθοριστικός για τον Προμηθέα Πατρών που επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από την ήττα στην έδρα της Βαλένθια για το EuroCup.

Ο Αμερικανός γκαρντ ηγήθηκε επιθετικά του Προμηθέα, σημειώνοντας 29 πόντους για την ομάδα του Λουίς Κασιμίρο που ανέβηκε στο 3-1 στην κατάταξη της Basket League, ρίχνοντας τους Θεσσαλούς στο 1-3.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf6wsfyute7t-sf)


Ο αγώνας

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα στο «Δ. Τόφαλος», εκεί όπου ο Προμηθέας προηγήθηκε με 20-19 στο 10', έχοντας ως σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Κέντρικ Ρέι.

Παράλληλα ο Τζεράι Γκραντ ήταν κομβικός για την ομάδα του Λουίς Κασιμίρο που σούταρε με καλά ποσοστά (6/10 δίπ., 2/3 τρίπ.) όμως έκανε 8 λάθη απέναντι στη Λάρισα που στηρίχθηκε στις πρωτοβουλίες του Τζέιλεν Χάντσον και κράτησε επαφή με το σκορ.

Κλείσιμο
Ακολούθως ο Ουσμάν Κρουμπάλι έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους από τη γραμμή των βολών (25-26, 15') ωστόσο ο Προμηθέας ανέκτησε τον έλεγχο και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 42-37, με τον Ρέι να σκοράρει 10 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη να κρατάει... όρθια τη Λάρισα.

Οι Πατρινοί βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά όταν ο Ντάριο Χαντ διαμόρφωσε το 47-37 στο 22'. Ο Δημήτρης Αγραβάνης σκόραρε για το +15 (60-45) ενώ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 69-57 στο 30', επιβάλλοντας τον ρυθμό τους.

Η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει ωστόσο ο Προμηθέας διατήρησε το προβάδισμα ως το φινάλε, επικρατώντας με 91-77 και σημειώνοντας την τρίτη νίκη του στην Basket League.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην απόδοση του Προμηθέα στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι Πατρινοί έχτισαν διψήφια διαφορά, δίχως να απειληθούν ξανά από τη Λάρισα.

Οι ΜVPs: Ο Κέντρικ Ρέι κουβάλησε επιθετικά τον Προμηθέα Πατρών, σημειώνοντας 29 πόντους με 4/4 βολές, 5/8 δίποντα, 5/8 τρίποντα ενώ ο Τζεράι Γκραντ έκανε double double με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντεβόν Ουάσινγκτον της Λάρισαν έμεινε στους 2 πόντους με 1/4 σουτ και 3 ριμπάουντ σε 18:07.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντάριο Χαντ βοήθησε τον Προμηθέα με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 15:58.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Προμηθέας έκανε 8 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο και 4 στο υπόλοιπο ματς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Από τη στιγμή που ο Προμηθέας έχτισε διαφορά, δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμα και να κατακτήσει το ροζ φύλλο απέναντι στη Λάρισα.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 42-37, 69-57, 91-77.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Η Αναστασία Τσιλιμπίου... χείμαρρος στο Gala: «Στο δικό μου παραμύθι ο Δράκος είμαι εγώ»

Καιρός: Βροχές σήμερα στα βορειοδυτικά και ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα - Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής

Rust: Είχαν προηγηθεί δύο περιστατικά με εκρήξεις όπλων - Το συνεργείο είχε αντικατασταθεί από ντόπιους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης