Champions League: Αρχίζει ξανά η γιορτή - Τι θα δούμε σήμερα

Champions League: Αρχίζει ξανά η γιορτή - Τι θα δούμε σήμερα

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πάρτι του πλανήτη (σε συλλογικό επίπεδο) ξεκινά σήμερα με 8 αναμετρήσεις από τον 5ο έως τον 8ο όμιλο - Με κόσμο στις κερκίδες, αλλά χωρίς τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και χωρίς ελληνική ομάδα στους ομίλους το φετινό Champions League

champions-league3
Τριάντα δύο ομάδες απ' όλη την Ευρώπη (κυριολεκτικά αφού θα έχουμε και εκπρόσωπο της Μολδαβίας φέτος με έντονο ελληνικό χρώμα καθώς στην Σερίφ Τιρασπόλ αγωνίζονται οι Αθανασιάδης, Κολοβός, Ευαγγέλου) ξεκινούν από σήμερα το ταξίδι τους που θα έχει ως τελικό προορισμό την Αγία Πετρούπολη και την Gazprom Arena (28 Μαΐου).

Μια διοργάνωση που κορωνοϊού επιτρέποντος θα μοιάζει με επιστροφή σε μια μορφή ποδοσφαιρικής κανονικότητας, καθώς πλέον σχεδόν σε όλες τις χώρες επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, ενώ και η UEFA πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται και η παρουσία των φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων...

Κι αυτή είναι μία πολύ σημαντική αλλαγή, συγκριτικά μ' αυτά που έζουμε ζήσει από τον Μάρτιο του 2020 και μετά, ενώ η πιο ουσιαστική αλλαγή στα των κανονισμών έχει ήδη εφαρμοστεί από τα προκριματικά και αφορά την κατάργηση του... πλεονεκτήματος του εκτός έδρας γκολ.

Γενικά πάντως είναι το Champions League των αλλαγών, κι ας αλλάζει το format το 2004 (καταργούνται οι όμιλοι και πάμε σε πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών με βαθμολογία απ' όπου θα προκύπτουν οι 16 των νοκ άουτ) υπό την πίεση βέβαια της European Super League το φάντασμα της οποίας εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Κι η UEFA έχει αποδείξει ότι δεν ξεχνά εύκολα αυτούς που απειλούν την κυριαρχίας της με αποτέλεσμα από το τρέιλερ της φετινής διοργάνωσης να απουσιάζουν εικόνες από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους (οι τρεις ομάδες που δεν έχουν αποκηρύξει ακόμη την ESL).

Κλείσιμο



Οι νεές προκλήσεις Ρονάλντο, Μέσι
Το ότι θα έρχονταν η στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι θα άκουγε τον ύμνο του Champions League, χωρίς να φορά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ελάχιστοι θα μπορούσαν να το φανταστούν. Λίγοι περισσότεροι ίσως να πίστευαν ότι θα έβλεπαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να επιστρέφει εκεί που κατέκτησε την πρώτη του κούπα με τα μεγάλα αυτιά...

Κι όμως ο Αργεντινός είναι πλέον κάτοικος Παρισίων, δημιουργώντας μια ντριμ τιμ με Εμπαπέ, Νεϊμάρ αλλά και τον άλλοτε μισητό εχθρό Σέρχιο Ράμος με τους Παριζιάνους να μοιάζουν πιο απειλητικοί από ποτέ στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου.

Εξίσου φιλόδοξη όμως είναι και η Γιουνάιτεντ που έφερε πίσω στο Ολντ Τράφορντ τον Ρονάλντο θέλοντας να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή τόσο στο Νησί, όσο και στην Ευρώπη.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι δύο τους που θα διεκδικήσουν τον τίλτο στις 28 Μαΐου με την Τσέλσι να ονειρεύεται το repeat, τη Μπάγερν του Νάιγκελσμαν να έχει τις δικές της φιλοδοξίες όπως κι η Λίβερπουλ κι η Σίτι που έφτασε πέρσι στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, ενώ μεγάλο ερωτηματικό αποτελουν οι τρεις μεγάλες ιταλικές ομάδες (Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν).

Ο όμιλος του θανάτου και η πρεμιέρα που θυμίζει εφιάλτη
Από τους 8 ομίλους αναμφισβήτητα ξεχωρίζει ο δεύτερος όπου υπάρχουν τρεις άλλοτε πρωταθλήτριες Ευρώπης (Λίβερπουλ, Μίλαν, Πόρτο) και η πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στον πρώτο έχουμε Σίτι, Παρί, στον 4ο Ίντερ, Ρεάλ, στον όγδοο Τσέλσι, Γιουβέντους και στον 5ο Μπαρτσελόνα, Μπάγερν.

Όπως προαναφέραμε η Ελλάδα δεν έχει εκπρόσωπο φέτος στη διοργάνωση καθώς ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο από την Λουντογκόρετς, ωστόσο έχουμε έμμεση εκπροσώπηση με τα τρία ελληνόπουλα της Σερίφ και τους Κώστα Τσιμίκα (Λίβερπουλ), Οδυσσέα Βλαχοδήμο (Μπενφίκα).

Αναλυτικά οι όμιλοι του φετινού Champions League:

Α' ΟΜΙΛΟΣ: Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Λειψία, Κλαμπ Μπριζ

Β' ΟΜΙΛΟΣ: Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Πόρτο, Μίλαν

Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ντόρτμουντ, Άγιαξ, Μπεσίκτας

Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σέριφ Τιρασπόλ

Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αταλάντα, Γιανγκ Μπόις

Ζ’ ΟΜΙΛΟΣ: Λιλ, Σεβίλλη, Σάλτσμπουργκ, Βόλφσμπουργκ

Η’ ΟΜΙΛΟΣ: Τσέλσι, Γιουβέντους, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Μάλμε

Από το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας ξεχωρίζει το ματς στο Καμπ Νου, το πρώτο όπου η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί στο Champions League, χωρίς τον Λίο Μέσι μετά από 17 χρόνια.

Καταλανοί και βαυαροί βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι μετά το εφιλακτικό 8-2 της Μπάγερν προ διετίας που είχε προκαλέσει τρομερές αναταράξεις στους μπλαουγκράνα, ενώ τώρα η ομάδα του Κούμαν έχει πάρα πολλά προβλήματα καθώς μετά τον Αγουέρο νοκ άουτ τέθηκε και ο Μπρέιθγουεϊτ, ενώ στη Μπάγερν αμφίβολος είναι ο Γκνάμπρι.

Αναλυτικά το συνολικό πρόγραμμα της πρεμιέρας έχει ως εξής:

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου
5ος όμιλος
22:00, Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
22:00, Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)

6ος όμιλος
19:45, Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
22:00, Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Αταλάντα (Ιταλία)

7ος όμιλος
19:45, Σεβίλλη (Ισπανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
22:00 Λιλ (Γαλλία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

8ος όμιλος
22:00, Τσέλσι (Αγγλία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
22:00, Μάλμε (Σουηδία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου
1ος όμιλος
22:00, Μπριζ (Βέλγιο)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
22:00, Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία)

2ος όμιλος
22:00, Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Πόρτο (Πορτογαλία)
22:00, Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία)

3ος όμιλος
19:45, Μπεσίκτας (Τουρκία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)
22:00, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Πορτογαλία)-Αγιαξ (Ολλανδία)

4ος όμιλος
19:45 Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
22:00 Ίντερ (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία).

Ειδήσεις σήμερα:

Met Gala: Η «κατράμι» εμφάνιση της Κιμ Καρντάσιαν, η αιθέρια Κένταλ Τζέντερ και η... καουμπόισσα JLo

Το ξέσπασμα της Έλενας Πολυχρονοπούλου μετά την προφυλάκιση για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης και το στοιχείο που την «έκαψε»

Fake εμβολιασμοί: Στο μικροσκόπιο «εισαγόμενα» πιστοποιητικά και εργαζόμενοι στους κλειστούς χώρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης