European Super League: Ελβετικό δικαστήριο δικαιώνει τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

European Super League: Ελβετικό δικαστήριο δικαιώνει τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

Με γραπτή επιστολή προς τις FIFA και UEFA, το ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάνθηκε ότι οι δύο φορείς δεν έχουν τη δικαιοδοσία να τιμωρήσουν τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους για την υπόθεση της ESL

MESSI-RAMOS5454
Ρεάλ Μαδρίτης. Μπαρτσελόνα. Γιουβέντους. Οι τρεις ομάδες που πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία European Super League, οι μόνες που έχουν απομείνει ενεργές στο εγχείρημα, αντιστέκονται σθεναρά στις πιέσεις των UEFA και FIFA και μόλις κέρδισαν μία σημαντική μάχη.

Όπως αναφέρει ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός «Cadena SER», οι ελβετικές δικαστικές Αρχές αποφάνθηκαν μέσω γραπτής επιστολής στις δύο Συνομοσπονδίες ότι δεν έχουν τη δικαιοδοσία να τιμωρήσουν τα τρία κλαμπ για την υπόθεση της ESL, κόντρα στις επιδιώξεις του Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Μέσα στα όσα αναφέρονται στην επιστολή του ελβετικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, τονίζεται ότι η FIFA και η UEFA περιορίζουν την καινοτομία στο ποδόσφαιρο, αποτρέπουν άλλα φορμάτ διοργανώσεων κι αποκλείουν έτσι τον ανταγωνισμό, περιορίζοντας τις επιλογές του θεατή-καταναλωτή με το να εναντιώνονται σε εναλλακτικές προτάσεις.

Από την πλευρά της, η UEFA αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα και μοιάζει να περιμένει το πόρισμα της πειθαρχικής διαδικασίας που άνοιξε κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας, σε βάρος των τριών «μεγαθηρίων».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Στο στόχαστρο της ΑΕΚ ο Μίτροβιτς

ΠΑΟΚ: Θετική εισήγηση Λουτσέσκου για Μπάμπα

Ο… YouTuber Logan Paul δεν βγήκε νοκ άουτ από τον Floyd Mayweather!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης