Δρακωτός για ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Έλεγχος των οικονομικών για να καταθέσουμε την τελική μας πρόταση»

Δρακωτός για ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Έλεγχος των οικονομικών για να καταθέσουμε την τελική μας πρόταση»

Ο επιχειρηματίας Μάρκος Δρακωτός, ο οποίος τον προγηγούμενο Οκτώβριο είχε πει ότι ως επικεφαλής κονσόρτσιουμ επιχειρηματιών, είχε καταθέσει πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ, επανήλθε σήμερα με επίσημη ανακοίνωση

drakotos2
Ο ομογενής επιχειρηματίας λίγους μήνες μετά τη δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός επανήλθε σήμερα με νέα ανακοίνωση του μέσω της οποίας ενημερώνει για την πρόθεση του να γίνει πλήρης οικονομικός έλεγχος στην πράσινη ΠΑΕ και κατόπιν αυτός και οι συνεργάτες του να καταθέσουν την επίσημη πρόταση τους.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση του Μάρκου Δρακωτού...

«Μήνυμα προς τους φίλους του Παναθηναϊκού, «Για τον Παναθηναϊκό που μας αξίζει»

«Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος....», αυτός είναι ο Panathinaikos, ο μεγαλύτερος και ενδοξότερος σύλλογος της Ελλάδας, με πάνω από 1500 τίτλους από την ίδρυσή του. Είναι το Γουέμπλεϊ, ο διηπειρωτικός τελικός, οι μεγαλειώδεις πορείες στην Ευρώπη, το 4-0 εναντίον του Ολυμπιακού στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος το 1986, τα έξι ευρωπαϊκά στο μπάσκετ, το γκολ του Βαζέχα στο Άμστερνταμ, η τάπα του Βράνκοβιτς στο Παρίσι, η αγκαλιά του Διαμαντίδη με τον Ομπράντοβιτς στην Βαρκελώνη, τα εκατομμύρια των φίλων του ανά την υφήλιο, καθώς και άλλα πολλά, τα οποία δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα γραπτό μήνυμα.

Κλείσιμο
Τα τελευταία χρόνια το ποδοσφαιρικό τμήμα περνάει μία βαθιά κρίση. Ο σύλλογος βρέθηκε ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό και παρέμεινε στην κατηγορία λόγω αλλαγής του κανονισμού περί αδειοδότησης, ενώ αποκλείστηκε για τρία χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω οφειλών. Φέτος συμπληρώθηκαν δυστυχώς έντεκα χρόνια από την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος και την συμμετοχή του συλλόγου στους ομίλους του Champions League, καθώς και επτά έτη από την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, η ομάδα έπρεπε να παλέψει σκληρά προκειμένου να διασφαλίσει μια θέση στην… τετράδα! Καταστάσεις οι οποίες πριν κάποια χρόνια θα ήταν πραγματικά αδιανόητες για τον σύλλογό μας.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν διαφαίνεται ουδεμία προοπτική για αγωνιστική ανάκαμψη στο προσεχές μέλλον. Η παρατεταμένη αυτή κρίση έχει πλέον εξελιχθεί σε μόνιμη κατάσταση, μικραίνοντας τον σύλλογο μέρα με την μέρα, στερώντας του όχι μόνον την δυνατότητα να διεκδικεί τίτλους, αλλά και να προσελκύει νέους φιλάθλους και υποστηρικτές. Οι σημερινές συνθήκες ουδόλως αντανακλούν το όραμα που είχε ο σπουδαίος Γιώργος Καλαφάτης όταν ίδρυσε τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο.

Η αδράνεια, η ατολμία και η μοιρολατρική αποδοχή της υφιστάμενης κατάσταση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την ομάδα μας στην πλήρη ανυποληψία. Όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον αυτού του ιστορικού συλλόγου, οφείλουν να συσπειρωθούν και να αναλάβουν δράση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ανάκαμψής του. Για τις μοναδικές ξεχωριστές στιγμές που μας έχει χαρίσει, τις χαρές, τις συγκινήσεις, τα ταξίδια, την ιστορία και την κληρονομιά που φέρει στις πλάτες του. Για όλα αυτά, αποφασίσαμε να δείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, γιατί θέλουμε να είμαστε πιστοί στις αρχές και αξίες με τις οποίες γαλουχηθήκαμε ως Παναθηναϊκοί, γιατί θέλουμε να ανταποδώσουμε όσα μας έχει χαρίσει και να τον κάνουμε ξανά μεγάλο, ώστε να ακολουθήσουν πολλές ακόμα γενεές υπερήφανων Παναθηναϊκών.

Από πλευράς μας, θέλουμε να είμαστε απολύτως σαφείς προς όλες τις κατευθύνσεις: σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και να καταστεί παράλληλα εκ νέου ανταγωνιστικός στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό επίπεδο.

Η πρωτοβουλία αυτή πηγάζει από αγνή και ανιδιοτελή αγάπη για τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας και την επιθυμία να επανέλθει σταδιακά στην κορυφή. Την πρωτοβουλία στηρίζουν μια ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν την θέληση και την οικονομική επιφάνεια ώστε να επενδύσουν στην ομάδα. Πριν από λίγους μήνες ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος έγινε αποδέκτης μίας άκρως δελεαστικής και δίκαιης αρχικής πρότασης, η οποία δύναται να αποτελέσει την βάση για περαιτέρω συζήτηση, υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο ίδιος προτίθεται πραγματικά να μεταβιβάσει τις μετοχές του, αποστέλλοντας σε πρώτη φάση τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας.

Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σεβόμενοι όλοι την ιστορία του συλλόγου και τον κόσμο του, γι’ αυτό και επιμένουμε στα οικονομικά στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό, προτιθέμεθα, αφού πρώτα συλλέξουμε τις πληροφορίες για την κατάσταση της ομάδας, να προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο στάδιο, στην άμεση ανάθεση σε ξένη εταιρεία ελεγκτών, εγνωσμένου κύρους, για διενέργεια πλήρους ελέγχου στα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, προκειμένου, εν συνεχεία, να καταθέσουμε την τελική μας πρόταση.

Ζητάμε από σύσσωμο τον κόσμο του Παναθηναϊκού να στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία. Όλοι έχουμε κουραστεί από την σημερινή κατάσταση. Η αρχική λύπη έγινε θυμός και αγανάκτηση και στο τέλος κατέληξε σε αδιαφορία. Οι Κυριακές μας δεν έχουν πλέον ενδιαφέρον. Δεν είναι λίγοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που δεν παρακολουθούν σήμερα τους αγώνες της ομάδας, διότι δεν έχουν κάτι να περιμένουν, να αγωνιούν, να προσδοκούν. Δεν πρέπει, ωστόσο, να συμβιβαστούμε με αυτό. Οφείλουμε να δώσουμε σε όλους τους Παναθηναϊκούς τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους την Παναθηναϊκή υπερηφάνεια, όχι μόνο μέσω των ιστορικών αναδρομών αλλά και μέσω σύγχρονων επιτυχιών, για να γεμίσουν και πάλι τα σχολεία και οι γειτονιές, σε όλη την Ελλάδα, με πράσινες φανέλες παντού. Ο σύλλογος έχει τεράστια δυναμική και μπορεί πολλά περισσότερα.

Φίλοι του Παναθηναϊκού,
Θα ήταν πολύ μεγάλη τιμή για εμάς να αναλάβουμε την διοίκηση του Παναθηναϊκού και εργαζόμενοι σκληρά να προσφέρουμε στην ομάδα την αγάπη, τον σεβασμό και το μεράκι που απαιτείται, προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή. Τόσα χρόνια σας έλεγαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Τώρα πλέον ξέρετε ότι αυτό δεν ισχύει. Εναλλακτική λύση και μάλιστα αξιόπιστη υπάρχει. Είμαστε εδώ.
Μάρκος Λ. Δρακωτός.».

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΚΑΙ ΠΑΕ
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δρακωτός στις 23 Οκτωβρίου είχε δηλώσει στην εφημερίδα "Sportday": «Ισχύει ότι υποβάλαμε μία άκρως δελεαστική και δίκαιη αρχική πρόταση, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση της αποστολής των οικονομικών στοιχείων. Αναλόγως με τα αποτελέσματα του ελέγχου που θα ακολουθούσε, θα καταθέταμε την τελική μας πρόταση. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα της οικονομικής κατάστασης. Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα γι’ αυτό και επιμένουμε στα οικονομικά στοιχεία. Μας ενδιαφέρει η Λεωφόρος και πιστεύουμε ότι το εν λόγω εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση.

Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού βρίσκεται σχεδόν έναν αιώνα στο κέντρο της Αθήνας, η δε αξία του γηπέδου εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Όλες οι ανταγωνιστικές ομάδες έχτισαν ή χτίζουν γήπεδο στη φυσική τους έδρα. Το ίδιο οφείλει να πράξει η ελληνική πολιτεία και για τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε άλλη λύση. πέραν του «Απόστολος Νικολαΐδης». θα μπορούσε να συζητηθεί υπό την προϋπόθεση και μόνο ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος να αποκτήσει ιδιόκτητες και μόνιμες εγκαταστάσεις, άνευ ενοικίου και ημερομηνίας λήξεως, αντίστοιχης αξίας με τη Λεωφόρο, οι οποίες θα στεγάζουν όλα τα τμήματα. Οποιαδήποτε κι αν είναι η τελική απόφαση, οφείλει να σέβεται την ιστορία του συλλόγου και να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Μας ενδιαφέρει μόνο το πλειοψηφικό ποσοστό. Όπως μας μεταφέρθηκε, ο Αλαφούζος δεν αναζητεί αγοραστή, αλλά συμπαίκτη αυτή την περίοδο. Είναι δικαίωμά του και οφείλουμε να το σεβαστούμε. Εμείς θα είμαστε εδώ. Εφόσον αποφασίσει να πωλήσει την ΠΑΕ και να εξετάσουμε τα δεδομένα όταν έρθει εκείνη η στιγμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης