Euroleague: «Έχω ζητήσει φανέλα Σπανούλη και Ντατόμε»

Euroleague: «Έχω ζητήσει φανέλα Σπανούλη και Ντατόμε»

Αποκαλυπτικός ήταν ο πολύπειρος Ιταλός διαιτητής της Euroleague, Λουίτζι Λαμόνικα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα της χώρας του

5039832
Πολλά και διάφορα αποκάλυψε ο Λουίτζι Λαμόνικα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της Ιταλίας.

Ο πολύπειρος διαιτητής ανέφερε πως στην καριέρα του έχει ζητήσει δύο φορές φανέλα παίκτη και η μία ήταν του Βασίλη Σπανούλη, για έναν φίλο του, ενώ η άλλη από τον συμπατριώτη του Λουίτζι Ντατόμε.

Από ‘κει και πέρα, σύμφωνα με όσα είπε, το ΟΑΚΑ και η Χάλα Πιονίρ στο Βελιγράδι είναι δύο πιο «καυτές» έδρες της Ευρώπης, ενώ μίλησε και για την επίθεση που δέχθηκε το ταξί του, μετά το τέλος του ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα.

Τέλος, ο Λαμόνικα θεωρεί πως ο τελικός της Κωνσταντινούπολης του 2012, που κρίθηκε με το νικητήριο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη, είναι στα κορυφαία παιχνίδια που έχει παρακολουθήσει μέσα από το παρκέ.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Λουίτζι Λαμόνικα στην ιστοσελίδα «basketinside.com»:

Για το ποια είναι η πιο «καυτή» έδρα: «Ευτυχώς, η κατάσταση δεν είναι όπως πριν από 20 χρόνια που ρίσκαρες όταν έβγαινες στο παρκέ. Τώρα, υπάρχουν δύο καυτές έδρες, η Πιονίρ και το ΟΑΚΑ, αλλά ευτυχώς τα τελευταία χρόνια ο κόσμος ασχολείται περισσότερο με την υποστήριξη της ομάδας του».

Για την επίθεση που δέχθηκε το ταξί του στην Αθήνα: «Το παιχνίδι ήταν πολύ ήσυχο, με την Μπαρτσελόνα να είχε πάρει μία δίκαιη νίκη. Αφότου αναχωρήσαμε από το ΟΑΚΑ, περίπου 1,5 ώρα μετά το ματς, κολλήσαμε στην κίνηση με το ταξί. Σε εκείνο το σημείο, μας πλησίασε ένα σκούτερ και προσπάθησαν αρκετές φορές να σπάσουν το τζάμι, όπου το κατάφεραν στο τέλος. Ευτυχώς, δεν πάθαμε τίποτα σημαντικό, αλλά νιώσαμε μεγάλο φόβο. Δυστυχώς, αυτές οι καταστάσεις μας κάνουν πολύ σκεπτικούς».

Για το ποιο ωραίο ματς που έχει δει μέσα από το παρκέ: «Ήμουν τυχερός γιατί έχω δει πολλά, αλλά σίγουρα θα θυμάμαι για πάντα τον ημιτελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανάμεσα στην Αργεντινής και τις ΗΠΑ. Δύσκολο παιχνίδι, με την Αργεντινή να είχε εννιά παίκτες από το ΝΒΑ. Η ατμόσφαιρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι απίστευτη! Φυσικά, η παλιά σειρά παιχνιδιών ανάμεσα στη Βίρτους και την Φορτιτούντο Μπολόνια, με Ντανίλοβιτς. Επίσης και ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη το 2012, με το καθοριστικό καλάθι του Πρίντεζη και τον Ολυμπιακό στο -19. Όταν έχει σκοράρει μόνο 60 πόντους και είσαι περίπου 20 πόντους πίσω, τότε ουσιαστικά έχει τελειώσει κάτι, εκτός αν γίνει κάτι απίθανο. Και τότε αυτό έγινε!».

Για το αν έχει ζητήσει κάποια φανέλα παίκτη: «Οι κανονισμοί το απαγορεύουν, αλλά είχα ζητήσει του Σπανούλη, καθώς την ήθελε ένας φίλος μου, ενώ πήρα και από τον Ντατόμε όταν πήγε να παίξει στη Φενέρμπαχτσε».

Πηγή:www.sport-fm.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργός Αθλητισμού Ιταλίας: «Δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμα για επανέναρξη της Serie A»

Οριστική διακοπή στα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ

Ολυμπιακός: Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο της Θύρας 7

Κορωνοϊός - Αθλητισμός: Στα 57 δισ. ευρώ οι απώλειες στην βιομηχανία του αθλητισμού

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης