Κυβέρνηση: Διαγράφεται ο Ζαγοράκης - Δεν πέφτει ο ΠΑΟΚ με νομοθετική ρύθμιση

Κυβέρνηση: Διαγράφεται ο Ζαγοράκης - Δεν πέφτει ο ΠΑΟΚ με νομοθετική ρύθμιση

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» διεμήνυσε ο Στέλιος Πέτσας - Μέχρι το απόγευμα η νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού - Ο Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης

petsas-zagorakis-arthro
Τη διαγραφή από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας του Θοδωρή Ζαγοράκη ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Ζαγοράκης είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας μετά τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που εισηγήθηκε τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης ότι «αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία».

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΑ εισηγήθηκε τη Δευτέρα τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για τον μεν Δικέφαλο του Βορρά λόγω πολυιδιοκτησίας και της ακριτικής ομάδας για το μετοχολόγιό της.

Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα ότι έχουν γίνει οι παραβάσεις, αλλά υπήρξε διαφορετικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία αναφορικά με τις ποινες.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα για την εισήγηση αποβολής (ή υποβιβασμός είναι το ίδιο πράγμα) οι ψήφοι ήταν 4 υπέρ και 1 κατά, ενώ για τον ΠΑΟΚ ήταν 3 υπέρ και 2 κατά.

Σε ερώτηση για το αν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «φυσικά ναι», ενώ για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ανέφερε: «θα περιμένετε την κατάθεση της σχετικής διάταξης ούτως ώστε να μην επιβάλλονται τέτοιες ποινές. Μέχρι το απόγευμα θα το έχετε δει».

Η τοποθέτηση του κ. Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έχει ως εξής:

Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.  Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης