Δεν υποχωρεί η Άγκυρα: Σήμερα ψηφίζουν στη βουλή τη συμφωνία με Λιβύη

Δεν υποχωρεί η Άγκυρα: Σήμερα ψηφίζουν στη βουλή τη συμφωνία με Λιβύη

Καλούν όλα τα κόμματα να στηρίξουν το μνημόνιο - Έχουν προαναγγείλλει και έναρξη ερευνών και γεωτρήσεων στις θαλάσσιες ζώνες νότια της Κρήτης 

turkish-parliament
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη θα τεθεί προς ψήφιση σήμερα, στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν από χθες είχε δηλώσει ότι η συμφωνία θα πάει άμεσα στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι είναι κίνηση ύψιστης σημασίας και πως πρέπει όλα τα κόμματα (που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο) να στηρίξουν το μνημόνιο. Ανέφερε ότι με το μνημόνιο η Τουρκία άσκησε τα δικαιώματά της που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, όπως ισχυρίστηκε, και πως το μνημόνιο σίγουρα δεν αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.

Επίσης χθες, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ προανήγγειλε την έναρξη ερευνών και γεωτρήσεων στις θαλάσσιες ζώνες νότια της Κρήτης που οριοθέτησαν μονομερώς Τουρκία και Λιβύη. «Οι εταιρείες μας θα ξεκινήσουν έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων. Πρώτα όμως θα κυρωθούν οι συμφωνίες στα κοινοβούλια των δύο χωρών και μετά θα παραχωρηθούν οικόπεδα» δήλωσε ο κ. Ντονμέζ αποκαλύπτοντας τον σχεδιασμό της τουρκικής κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες, με σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αντίδραση της Ελλάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης