Θεοδωρικάκος στον ΘΕΜΑ 104,6: Έτσι θα πιστοποιείται η διετής παρουσία στην Ελλάδα των αποδήμων για να ψηφίσουν

Θεοδωρικάκος στον ΘΕΜΑ 104,6: Έτσι θα πιστοποιείται η διετής παρουσία στην Ελλάδα των αποδήμων για να ψηφίσουν

Κανονικά η ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού θα γίνεται προηγούμενες ημέρες από αυτές που γίνεται στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν πρακτικά ζητήματα με διαφορές ώρας, διευκρίνισε ο υπ. Εσωτερικών

theodorkiakn1
Τους τρόπους με τους οποίους θα πιστοποιείται από τις αρχές η παρουσία για δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 35 ετών των αποδήμων που θέλουν να ψηφίσουν ανέλυσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αυτό θα αποδεικνύεται από δημόσια έγγραφα. Από απολυτήριο σχολείου, από ασφαλιστικό οργανισμό, από την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας κ.α.» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Στην πραγματικότητα όσοι έχουν φύγει μέχρι 33 χρόνια καλύπτονται όλοι. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός έχει έρθει στην Ελλάδα είτε για να σπουδάσει είτε για να εργαστεί είτε για να κάνει στρατιωτική εργασία» συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε και για το πότε θα ψηφίζουν οι απόδημοι και μολονότι παρέπεμψε στην τελική πρόταση που θα συνταχθεί επισήμανε ότι «κανονικά η ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού θα γίνεται προηγούμενες ημέρες από αυτές που γίνεται στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν πρακτικά ζητήματα με διαφορές ώρας κτλ».

Όπως επισήμανε «από τη χθεσινή σύσκεψη (σ.σ. της διακομματικής επιτροπής) κατάλαβα ότι υπάρχει βάση συμφωνίας για όλα τα κόμματα με βασικό ερωτηματικό το κόμμα του κ. Βαρουφάκη».

Σύμφωνα με τον υπ. Εσωτερικών «το ΜεΡΑ 25 είχε θέσεις δύο όρους που ήταν αδύνατο να γίνουν δεκτοί: Ο πρώτος να αφορά μόνο όσους έχουν φύγει τα τελευταία 9 χρόνια που θα άφηνε έξω εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και θα ήταν παράλογο, και ο δεύτερος ήθελε να φτιαχτούν πολλές περιφέρειες του εξωτερικού πράγμα αδύνατο καθώς δεν γνωρίζουμε πόσοι θα είναι οι Έλληνες που θα κάνουν αίτηση για να ψηφίσουν».


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης