Γεραπετρίτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν οριζοντίως

Γεραπετρίτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν οριζοντίως

Το πλαίσιο για τη φορολογική πολιτική θα είναι σαφές και θα εξαλειφθούν αναιτιώδεις επιβαρύνσεις είπε ο υπ. Επικρατείας

gerapetri-thema
Ένα σαφές πλαίσιο για το πώς θα κινηθεί η φορολογία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ όπως τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας «οι συντελέστες θα μειωθούν οριζοντίως και τα τελη επιτηδευμάτων και των λοιπών επιβαρύνσεων που είναι κατά βάση αναιτιώδεις θα εξαλειφθούν».

«Οι εξαγγελίες θα είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν θα πρόκειται για ακατάσχετη παροχολογία που δεν είναι στο πολιτικό DNA μας. Όλα θα είναι κοστολογημένα και με χρονοδιαγράμματα, άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα έχουν ψηφιστεί τόσο το αναπτυξιακό όσο και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικά, δε, για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο σημείωσε ότι «θα είναι ένα οριζόντιο εγχειρίδιο ανάπτυξης. Θα υπάρχει σαφές και ασφαλές πλαίσιο χωροταξικής διάρθρωσης ώστε να αρθούν αντικρουόμενες διατάξεις. Θα είναι σαφείς οι όροι του αναπτυξιακού και επενδυτικού παιχνιδιού. Πλέον ένας επενδυτής που θα θελήσει να έρθει για ένα σχέδιο στη Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας να γνωρίζει εξ αρχής ολα τα γεωχωρικά δεδομένα της περιοχής για την οποία ενδιαφέρεται ώστε να γνωρίζει τι επιχειρηματική δράση μπορεί να αναπτύξει εκεί».

Εξηγώντας τι σημαίνει ο όρος «ανάπτυξη για όλους» ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες να αναπτύξουν το δυναμικό τους».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για τις συζητήσεις με τους θεσμούς ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «δεν έχουμε καμία διάθεση για εκπλήξεις απέναντι στους θεσμούς. Το σχέδιο για την ανάπτυξη έχεί ηδη αναπτυχθεί και δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις, δεν θα υπάρχουν μονομερείς ενέργειες. Την ιδιοκτησία του νέου αναπτυξιακού πλάνα θα το έχουμε μόνο εμείς στη χώρα μας».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης