Θεοδωρικάκος και Μώραλης μίλησαν για θέματα υποδομών στον Πειραιά

theodorikakos_mwralis

Είναι η δεύτερη συνάντηση του νέου υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη – Αντικείμενο της συνάντησης αυτοδιοιητικά θέματα που αφορούν τον Πειραιά και ζητήματα οργάνωσης του Δήμου

Νέα συνάντηση, τη δεύτερη από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, είχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν αυτοδιοικητικά θέματα που αφορούν τις υποδομές στο πρώτο λιμάνι της χώρας καθώς και μια σειρά ζητήματα οργάνωσης του Δήμου που έχουν άμεση σχέση με το Υπουργείο Εσωτερικών:

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, συζητήθηκαν τόσο τα κλασικά αυτοδιοικητικά θέματα, καθώς και ζητήματα «που εκκρεμούσαν και δεν επιλύθηκαν τα περασμένα χρόνια από την κεντρική Κυβέρνηση». «Μου έθεσε μια σειρά ζητήματα που αφορούν θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών και διοικητικής διευκόλυνσης του Δήμου και των υπηρεσιών του για τα οποία νομίζω ότι εξαιρετικά σύντομα θα έχουμε αυτά που χρειάζεται ο Δήμος του Πειραιά», είπε από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναλυτικά, μετά τη συνάντηση έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Γιάννης Μώραλης:

«Είναι η δεύτερη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών τις τελευταίες 45 μέρες και αυτό είναι κάτι που από μόνο του νομίζω είναι πολύ θετικό. Είχαμε μια πρώτη συνάντηση με την ανάληψη των καθηκόντων του, σήμερα, στη δεύτερη συνάντηση, κάναμε μια εξειδίκευση στα θέματα του Πειραιά. Πρόκειται για κλασσικά αυτοδιοικητικά θέματα αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων που εκκρεμούσαν και δεν επιλύθηκαν τα περασμένα χρόνια από την κεντρική Κυβέρνηση. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε να παρθούν γρήγορα οι αποφάσεις για να προχωρήσουμε. Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Νομίζω είναι χρήσιμες αυτές οι συναντήσεις, ως ο αρμόδιος υπουργός για την Αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών και ως ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον Πειραιά, μπορεί να μας βοηθήσει και να μας διασυνδέσει και με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία ώστε να προχωρήσουμε και να επιλυθούν θέματα που εκκρεμούν τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια και αφορούν τον Δήμο Πειραιά».

Τάκης Θεοδωρικάκος:

«Όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος, είχαμε μια πολύ σημαντική και δημιουργική συνεργασία. Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ανάπτυξή του. Μια ανάπτυξη που πρέπει να γίνει με σεβασμό στα δικαιώματα και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, οι οποίοι πρέπει να είναι και οι πρώτοι ωφελημένοι από την ανάπτυξη του λιμανιού. Ο κ. Δήμαρχος είχε την καλοσύνη να μου θέσει μια σειρά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των υποδομών, τα οποία έχουν σχέση με την γενικότερη πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και είναι βέβαιο ότι στην πορεία των πραγμάτων και άλλοι συνάδελφοι υπουργοί πρόκειται να ασχοληθούν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, φυσικά, ο οποίος αποδίδει μεγάλη σημασία στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Επίσης μου έθεσε μια σειρά ζητήματα που αφορούν θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών και διοικητικής διευκόλυνσης του Δήμου και των υπηρεσιών του για τα οποία νομίζω ότι εξαιρετικά σύντομα θα έχουμε αυτά που χρειάζεται ο Δήμος του Πειραιά».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

POLIS DIAMANTI ALLA.......

Ο πειραιάς η πόλις διαμάντι με την καλύτερη ακτογραμμή του κόσμου που θα μπορούσε να είναι στολίδι όλου του κόσμου χωρίς καμια υπερβολή, έχει γίνει πολλά χρονια τριτοκοσμική πόλις με ευθύνες των κατοίκων πρώτιστα και μετά της δημοτικής αρχής..ΑΦΉΣΤΕ ΚΎΡΙΕ ΔΉΜΑΡΧΕ ΤΑ ΠΟΛΛA ΠΟΛΛA ..ΦΤIAΞΤΕ ΠΡΏΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤA ΌΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ..ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΛAΚΕΣ Η ΤΗΣ ΣΩΤΉΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚAΘΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝAΚΙΑ ,"ΚΑΘAΡΙΣΤΕ" ΤΟΥΣ ΤΟΊΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΊΣ ΣΤAΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΩΝ ΧΑΖΏΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΈΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΏΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒAΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΡAΝΟΜΟ ΠΑΡΚAΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΊΩΝ,ΒΓAΛΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ ΕΠΑΊΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ..και πολλά αλλα ..χάσατε την καθημερινότητα κύριε δήμαρχε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης