Στο υπουργείο Άμυνας το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Στο επίκεντρο οι κινήσεις της Άγκυρας

mitsadada

Θα ενημερωθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου

Εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση τόσο για τις κινήσεις της Άγκυρας στη Ν.Α Μεσόγειο, όσο και για τα επιχειρησιακά σχέδια των Ενόπλων Δυνάμεων στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με τους τούρκους στο Αιγαίο, πρόκειται να έχει σήμερα το απόγευμα στο Πεντάγωνο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνεχίζοντας τον κύκλο των επισκέψεών του στα υπουργεία, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος σε κλειστή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Καποδίστριας» του ΓΕΕΘΑ, παρουσία των κ.κ ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή, Γενικού Γραμματέα Αντώνη Οικονόμου, Α/ΓΕΕΘΑ πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, Α\ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά, Α/ΓΕΑ αντιπτεράρχου Γεώργιου Μπλιούμη, Α\ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη, καθώς επίσης και 20 ανώτατων αξιωματικών των Ε.Δ, 5 από κάθε Γενικό Επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Μητσοτάκης, πρόκειται να γίνει μία συνοπτική παρουσίαση, με χρήση power point, των προτεραιοτήτων αλλά και των βασικών αναγκών και ελλείψεων που υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, κυρίως σε επίπεδο εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και στις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του στρατεύματος, με στόχο την περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων και τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών της χώρας. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης εκτιμάται ότι θα επιστήσει την προσοχή, ιδιαίτερα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, να θέσει σε διαδικασία άμεσης υλοποίησης τις κυβερνητικές προτεραιότητες για την άμυνα, οι οποίες συνοψίζονται στο τετράπτυχο: εξασφάλιση επάρκειας αμυντικού εξοπλισμού, θεσμοθέτηση αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης προσωπικού, απόκτηση και πιστοποίηση δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας και ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης για τα θέματα των Ε.Δ, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων όπου και σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει διαδοχικές επικοινωνίες, μέσω του ειδικού συστήματος του ΕΘΚΕΠΙΧ, με το πλήρωμα φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού, με τους φρουρούς ενός ακριτικού φυλακίου του Ν.Α Αιγαίου καθώς επίσης και με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην μονάδα ετοιμότητας της Λήμνου. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να έχει και ολιγόλεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ΥΕΘΑ κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, εν όψει και του ταξιδιού που πρόκειται να έχει ο τελευταίος, μεθαύριο Παρασκευή, στην Κύπρο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββα Αγγελίδη, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ενώ εν συνεχεία θα επισκεφθεί το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ. Επίσης, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κύπρου, κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο σπίτι του στην Λεμεσό. Το Σάββατο, ο κ. Παναγιωτόπουλος, θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Γανυμήδης

"Ηλεκτρονικός πόλεμος"! Σάρωση όλου του ηλεκτομαγνητικού φάσματος όπου λειτουργούν τα σύγχρονα όπλα! Εγκατάσει σε όλα τα νησιά, τα πλοία! Κάθε μονάδα εκπομπής θα σαρώνει όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, σε συνεργασία με άλλες τρείς τέσσερις μονάδες, συγχρονισμένες πολυπλεγμένες χωροχρονικά, ώστε τα αντίμετρα βόμβες του εχθρού να μην μπορούν να προσδιορίσουν την πηγή παρεμβολής! Τα πλοία μπορούν να τα τοποθετήσουν σε βάρκες και να σέρνουν με συρματόσχοινο μέχρι 6 Km

Γανυμήδης

Χα χααααααααααααααα! Όσο για τους δορυφόρους που βρίσκονται πάνω απο την Ελλάδα, αυτούς μπορούμε να τους θέσουμε εκτός λειτουργίας, με πέντε μονάδες παρεμβολής εγκατεστημένες στην Κρήτη, Αθήνα Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη , με τέσσερα μάγνητρον παράλληλα συνδεδεμένα με αθροιστική ισχύ πολλών Κιλοβάτ, μέσου ενός παραβολικού κάτοπτρου, θα τους ψήσουμε σαν τα κοτόπουλα!

γυρολόγος κατάντησεs

γυρολόγος κατάντησεs και δεν βλέπει ότι ο κόσμος έδιωξε ποτάμι καμμένο λεβέντη και αυτός τους μαζευει δεν ακούς τον κόσμο ...… τόσα υπουργεία τόσος τεχνοκράτες τόσοuς εξω κυβερνητικούς που μάζεψες θα γυρνάς θατελειώση η τετραετία και έργο 0 , δεν περιμένουμε και τίποτα με της φιέστες και με όλους αυτούς που μαζευεις θα φας καλά κύριε μητσοτάκη με της επιλογές σου ........

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης