Στον αέρα το debate των αρχηγών λόγω Συνόδου Κορυφής

Στον αέρα το debate των αρχηγών λόγω Συνόδου Κορυφής

Δείτε αναλυτικά ποιο πρόβλημα έχει προκύψει

debate_main
Στα χαρτιά κινδυνεύει να μείνει η διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών λόγω έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Τα μέλη της διακομματικής επιτροπής έχουν ήδη συμφωνήσει στην 1 Ιουλίου για την πραγματοποίηση της τηλεοπτικής μάχης των πολιτικών αρχηγών. Με βάση την συγκεκριμένη ημερομηνία διαμόρφωσαν και τις προεκλογικές τους υποχρεώσεις τα κομματικά επιτελεία. Ωστόσο πληροφορίες από τις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι την ίδια ημέρα δρομολογείται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την επιλογή της νέας ηγεσίας των προσώπων που θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τότε η διεξαγωγή του debate κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα καθώς είναι δύσκολη η εξεύρεση νέας "ανοικτής" ημερομηνίας κατά την οποία θα μπορούν να μετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Να σημειωθεί πως κατά την χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής φαίνεται πως συμφωνήθηκε να χωριστεί ο διάλογος σε τέσσερις θεματικές ενότητες και στο τέλος οι δημοσιογράφοι να υποβάλλουν και μια «ελεύθερη» ερώτηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν στην διάθεσή τους 90 δευτερόλεπτα προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις και επιπλέον 3 λεπτά στο τέλος για ελεύθερο επίλογο.

Σημειώνεται πως η ΝΔ πρότεινε τις εξής ενότητες:

- Οικονομία, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας,

Κλείσιμο
- Παιδεία, υγεία, πρόνοια,

- Καθημερινότητα και ασφάλεια

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μπει ενότητα για εργασία αλλά και δημόσια διοίκηση και η τελική ατζέντα θα καθοριστεί πιθανότατα σε νέα συνεδρίαση της διακομματικής την ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να «ανοίξει» ο κατάλογος των δημοσιογράφων ώστε να συμμετέχουν και 5 εκπρόσωποι από ραδιόφωνα και εφημερίδες. Συγκεκριμένα πρότεινε στις δύο πρώτες θεματικές ενότητες να συμμετέχουν δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών Μέσων και στις επόμενες δύο των ραδιοφώνων και των εντύπων. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρόταση για τις «κίτρινες» κάρτες με τις οποίες ο κάθε αρχηγός θα μπορεί να διακόψει έναν άλλον για να καταθέσεις τις ενστάσεις του. Για την συγκεκριμένη πρόταση εγέρθηκαν αντιρρήσεις από τους εκπρόσωπους των μικρότερων κομμάτων που υποστήριξαν ότι το debate θα μετατραπεί σε μονομαχία Μητσοτάκη – Τσίπρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης