Μητσοτάκης: Άμεση προτεραιότητα η επένδυση στο Ελληνικό - Θα ξεμπλοκάρει την πρώτη βδομάδα

kyriakos-mitsotakis-ena

Τις πρώτες επτά ημέρες της νέας διακυβέρνησης θα υπογραφούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις που λείπουν, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ

Η επένδυση του Ελληνικού θα ξεμπλοκαριστεί την πρώτη κι όλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης.

Αυτό θα αναγγείλει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πάτρα δεσμευόμενος εντός των πρώτων επτά ημερών να υπογραφούν και οι δύο υπουργικές αποφάσεις που λείπουν για να ξεκινήσει το έργο.

Η δέσμευση αυτή του Προέδρου της ΝΔ θα είναι ένα παράδειγμα του άμεσου και αποφασιστικού τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την απελευθέρωση των επενδύσεων.

Η ισχυρή ανάπτυξη, άλλωστε, και η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας θα είναι το κύριο θέμα της αποψινής εκδήλωσης η οποία θα είναι η πρώτη από τις θεματικές ομιλίες που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τις 7 Ιουλίου, αντί κομματικών συγκεντρώσεων.

Και θα περιγράψει συγκεκριμένα, τα τέσσερα μέτρα που θα τεθούν αμέσως σε εφαρμογή για να επιτευχθεί ο στόχος της ισχυρής ανάπτυξης που έχει θέσει σε άμεση κυβερνητική προτεραιότητα η ΝΔ.

1. Άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Οπως θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα ν/σ της κυβέρνησης της ΝΔ

2. Άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως:
* Η ηλεκτρονική υπογραφή που θα καθιερωθεί για πολίτες και επιχειρήσεις για να πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφείο σε γραφείο.
* Κλειστές προθεσμίες για τις αδειοδοτήσεις επενδύσεων που θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο.
* Δεσμευτικά γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

3. Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της σταδιακής αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί στα πολύ θετικά μηνύματα που ήδη εκπέμπονται από τις διεθνείς αγορές ενόψει της πολιτικής αλλαγής, και θα τονίσει ότι η σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας όχι μόνο θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού των ελληνικών ομολόγων, αλλά και στη συνεπακόλουθη μείωση του κόστους δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. Θα αναφερθεί επίσης και στο σχέδιό του για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, αλλά και την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

4. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει για το μεγάλο στοίχημα της αλλαγής της νοοτροπίας που χαρακτηρίζει το κράτος απέναντι στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι δεν θα γίνονται στο εξής δεκτές πλέον οι ιδεοληψίες του παρελθόντος. Όπως θα πει χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να γίνεται δεκτό τον 21ο αιώνα να “ανακαλύπτεται” ξαφνικά ένα δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ (89)

ΕΝΦΙΑ

Κοίτα να κόψεις τον ΕΝΦΙΑ από την πρώτη μέρα γιατί θα ξεφουσκωσεις σαν τον προηγούμενο

Nick

Αν ο Κούλης όντως ξεμπλοκάρει το Ελληνικό θα πάρει μαζί του μεγάλη μερίδα κόσμου. Η επένδυση θα φέρει άμεσες θέσεις εργασίας για πολλά χρόνια και θα μας κάνει πάλι ανταγωνιστικούς απέναντι στα ξένα κεφάλαια.

ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛΣ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΝΔΤΡΟΛ?

ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ. ΑΛΕΚΟΥΛΗΣ Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΤ Υ,Γ ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΙΤΕ ΠΕΙΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΡΗΞΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΟ 50%.

ΝΔΤΡΟΛΣ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ?

ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ. ΚΟΥΛΗΣ Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 62 ΜΟΣΧΑΤΟ Υ,Γ ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΙΤΕ ΠΕΙΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΡΗΞΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

Πλατεία Ελευθερίας 1, Πλατεία Κουμουνδούρου

Ακυρωνεται η πληρωμη αυτης της εβδομαδας των συριζοτρολ γιατι δεν μειναμε ικανοποιημενοι απ τα σχολια σας. Ολο copy paste και φθηνα χωρις φαντασια τσιτατα ειστε. Επισης προσεχετε την ορθογραφια σας γιατι μας κανατε ρεζιλι (λεμε οτι εχουμε επιπεδο) και να τοποθετηστε ευγενικα. Αλεξης

Πειραιως 62 Μοσχατο

Ακυρωνεται η πληρωμηαυτης της εβδομαδας των νδτρολ γιατι δεν μειναμε ικανοποιημενοι απ τα σχολια σας.Ολο copy paste και φθηνα χωρις φαντασια τσιτατα ειστε.Επισης προσεχετε την ορθογραφια σας γιατι μας κανατε ρεζιλι(λεμε οτι εχουμε επιπεδο) και να τοποθετηστε ευγενικα. Κουλης

Προς ηλίθια συριζοτρόλ

Πριν 15 ημερες ο Λαός έδωσε στην ΝΔ το 33% και στον ηττημενο Τσιπρα 23%. Σε 25 ημερες ο Λαός θα δωσει στην ΝΔ το 40% και στον ηττημενο Τσιπρα 10%. Τετελεσμένο. Η οργή του Ελληνικου Λαού ειναι πολύ μεγαλη και δεν γλυτωνει την συντριβή του, ο Τσιπρας και η συμμορια του. Γιαυτο πανικόβλητα συριζοτρολ, μην γραφετε άλλες αρλουμπες στα σάϊτς, αφου κανεναν δεν πειθετε πιά.... Πηγαινετε να κανετε κανα μπάνιο, ή βρείτε καμμιά γκόμενα να ξελαμπικάρετε (αν μπορείτε φυσικά, γιατι όλα τα συριζτρόλ ειστε άσχημα και βρωμερά στο πρόσωπο και στην ψυχή σας...).. Γελαει ολη η Ελλαδα μαζι σας.... Για φτύσιμο μονο ειστε....

Γιώργος 45

Προς "Moσχάτο, Πειραιώς 62 11/06/2019, 17:08" και "Εγώ βαμπίρ δεν ψηφίζω.Συνεxίστε να ταΐζεται εσείς αυτό το σιxαμέvo σόι 11/06/2019, 18:37".ι Από τα συμφραζόμενα υποθέτω ότι είναι το ίδιο πρόσωπο. Φίλε μου, το "Γιώργος 45" και το "G.K." είναι ΔΥΟ διαφορετικοί αναγνώστες. Η ομοιότητα στα γραφόμενα τους οφείλεται απλά ότι μιλούν τη γλώσσα της λογικής. Όσον αφορά εσένα, γιατί δεν πας σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο να εκτονωθείς πιο έντονα και γρήγορα;; Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι πολλοι αναγνωστες με φανερά ψυχολογικά προβλήματα και προφανή αδυναμία να σκεφτούν οποιοδήποτε επιχείρημα, όπως εσύ, προτιμούν να εκτονώνονται βρίζοντας στη στήλη σχολίων των ιστοσελίδων. Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα που λέει και ο λαός μας.

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Και τι θα απογίνουν οι καημένοι κορμοράνοι του Σύριζα???

Ερνεστο

Χαχαχαχα....Κλαιω με τα εγκεφαλικα που μοιραζει ο Κυριακοs στα χρυσαυγουλα και στα Συριζοπουλα απο κατω.....χαχαχα........ΚΥΡΙΑΚΟ, σκοτωσε τουs κορμορανουs του Ελληνικου!!!!!!!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4808905

Η Δανία  και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο Γαλλικό βέτο

4924208

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση – Επιστολή τεσσάρων σημείων του Θεοδωρικάκου προς τα κόμματα ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα

29
eu-summit-table-arthro

Ξεκάθαρο όχι των Ευρωπαίων ηγετών στο αίτημα για ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ - Το ζήτημα της διεύρυνσης απλώς θα συζητηθεί, κάποια στιγμή, μέχρι τον Μάιο του 2020 χωρίς την παραμικρή δέσμευση ότι μελλοντικά μπορεί να αποφασιστεί η είσοδος των δύο χωρών στην ΕΕ

12
socialismos

Στόχος της κίνησης αυτής, που παρουσιάζεται ανήμερα της επετείου της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτώβρη του 1981, είναι να αγωνιστεί «για μια νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»