Αγγελική Κανελλακοπούλου: Δέσμευση για καλύτερα δημόσια σχολεία και ασφάλεια στην Κηφισιά

Αγγελική Κανελλακοπούλου: Δέσμευση για καλύτερα δημόσια σχολεία και ασφάλεια στην Κηφισιά

H υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς με τον Νίκο Χιωτάκη μιλάει στο «ΘΕΜΑ» για την Παιδεία και τα προβλήματα ασφάλειας και επισημαίνει την ανάγκη καλλιέργειας κοινωνικής συνείδησης τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να χτυπάει ο συναγερμός του διπλανού και εμείς να βλέπουμε “Game of Thrones” ατάραχοι»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kanelakopoulou0
«Προσωπική προτεραιότητά μου θα είναι τα παιδιά των μη προνομιούχων συμπολιτών μας. Καλύτερα δημόσια σχολεία, καλύτεροι δημοτικοί χώροι άθλησης και παιχνιδιού στις γειτονιές και αξιοποίηση των μεγάλων δημόσιων χώρων της πόλης, ώστε να αποτελούν χώρους δημιουργικής συνύπαρξης της νεολαίας μας χωρίς ταξικούς φραγμούς», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς Αγγελική Κανελλακοπούλου.

- Eχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην Παιδεία και έχετε εντρυφήσει στη γερμανική εκπαίδευση. Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να περάσετε κάτι από τη γερμανική μέθοδο στη χώρα μας;

Αν έχω κερδίσει κάτι από τη γερμανική εκπαίδευση, αυτό είναι η οργάνωση. Ολα είναι πολύ πιο εύκολα όταν υπάρχει οργανωμένο πλάνο δράσης το οποίο ακολουθείται. Αρα, ναι, θεωρώ ότι ο δήμος μπορεί να ωφεληθεί από αυτή τη δεξιότητά μου. Παράλληλα, έχω το όραμα να στηρίξω το κομμάτι της εκπαιδευτικής πολιτικής του δήμου πάλι βασιζόμενη στη σχετική επαγγελματική εμπειρία μου. Στο σχολείο μου, εκτός των άλλων, είμαι υπεύθυνη Διαχείρισης Παιδαγωγικής Ποιότητας, αυτό που θα λέγαμε με ελληνικούς όρους υπεύθυνη Σχολικής Βελτίωσης. Προτεραιότητά μας για τον δήμο πρέπει να είναι ένα σχολείο χωρίς λειτουργικά προβλήματα, ένα σχολείο που τα παιδιά το αγαπούν, το φροντίζουν, στο οποίο νιώθουν μέλη μιας κοινότητας που μοιράζεται ένα κοινό όραμα, ένα σχολείο που προάγει τη διαφορετικότητα, ένα σχολείο όπου γίνεται χρήση της τεχνολογίας με τρόπο όμως παιδαγωγικά αποτελεσματικό. Το επίκεντρό μας πρέπει να είναι πάντα το παιδί. Οπότε όλη η γερμανική μέθοδος που κουβαλώ μπορεί σαφέστατα να βοηθήσει τα παιδιά μας.

- Παρότι η Κηφισιά έχει αρκετό πράσινο, τα περιβαλλοντικά προβλήματα δεν λείπουν...
H Κηφισιά έχει υποστεί μεγάλη περιβαλλοντική αλλοίωση λόγω της εκτεταμένης ανοικοδόμησης των περασμένων δεκαετιών. Το πρόβλημα είναι ότι δεν αποκαθίσταται η ισορροπία, εξαιτίας της έλλειψης περιβαλλοντικής συνείδησης. Για παράδειγμα, βλέπει κανείς ότι οι νέοι κάτοικοι στο προάστιό μας δεν φυτεύουν δέντρα στους κήπους τους. Θα μπορούσαν -με τη στήριξη του δήμου και του Νίκου Χιωτάκη προσωπικά, που ως γεωπόνος τα ξέρει αυτά καλύτερα από τον καθέναν- να συμβάλουν στην αύξηση του πρασίνου της πόλης. Μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο, περιβαλλοντικό πρόβλημα είναι η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους, στις γειτονιές, ειδικά στη Νέα Ερυθραία και την Κηφισιά. Ας αναλογιστούμε την αλλοίωση του τοπίου που προκαλούν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Κάνοντας μια βόλτα τον Αύγουστο όπου δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, νομίζουμε ότι είμαστε σε άλλη πόλη. Λύση υπάρχει με την αξιοποίηση των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων στάθμευσης. Ακόμα, δεν χρειάζεται παντού πλακόστρωση. Μια πόλη όπως η Κηφισιά, παραδοσιακά κηπούπολη, χρειάζεται να μάθει να αγαπάει το χώμα της.

- Η Κηφισιά δεν έχει μόνο ευκατάστατους δημότες. Τι θα κάνετε, λοιπόν, για τους αδύναμους οικονομικά;
Πράγματι, ο Δήμος Κηφισιάς έχει ένα πολύ αξιοπρόσεκτο μείγμα πολιτών. Εξαιρετικά διαφοροποιημένο οικονομικά και κοινωνικά. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για κάθετες και όχι οριζόντιες πολιτικές από πλευράς δήμου. Στόχος πρέπει να είναι οι ασθενέστεροι -και είναι πολλοί- να βιώνουν αρμονικά και ισορροπημένα σε μια κατά τεκμήριο ακριβή πόλη. Προσωπική προτεραιότητά μου θα είναι τα παιδιά των μη προνομιούχων συμπολιτών μας: καλύτερα δημόσια σχολεία, καλύτεροι δημοτικοί χώροι άθλησης και παιχνιδιού στις γειτονιές και αξιοποίηση των μεγάλων δημόσιων χώρων της πόλης, ώστε να αποτελούν χώρους δημιουργικής συνύπαρξης της νεολαίας μας χωρίς ταξικούς φραγμούς.

- Υπάρχει λύση για το θέμα της ασφάλειας;
Είναι προφανές ότι μπορεί να βελτιωθούν αρκετά σημεία στον τομέα της υλικοτεχνικής υποδομής, για παράδειγμα να υπάρχει άπλετος φωτισμός, τακτικές περιπολίες στις γειτονιές. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Αυτό γίνεται μόνο συλλογικά. Δεν μπορεί να χτυπάει ο συναγερμός του διπλανού και εμείς να βλέπουμε «Game of Thrones» ατάραχοι... Η συλλογική θωράκιση, με την έννοια ότι είμαστε όλοι μια γειτονιά όπου ο ένας φροντίζει τον άλλον, αποτελεί για μένα βασικό τρόπο αντίδρασης. Ολα ξεκινούν και τελειώνουν στην καλλιέργεια της κοινωνικής συνείδησής μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης