Μητσοτάκης για Κυπριακό: «Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες Αναστασιάδη στα εθνικά ζητήματα

kyriakoss

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε στη Λευκωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη στήριξη του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για ουσιαστική πρόοδο, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του στη Λευκωσία μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ανέφερε ότι συζήτησαν για όλα τα θέματα και για το Κυπριακό, ενώ ενημερώθηκε και για τις πρόσφατες εξελίξεις για το σχέδιο έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ.

«Επανέλαβα για άλλη μια φορά την αμέριστη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη και τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μια ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ανέφερε εξάλλου ότι συζήτησαν και τις γενικότερες εξελίξεις ενόψει της μάχης των Ευρωεκλογών, λέγοντας ότι πρόκειται για κρίσιμη μάχη, τόσο για τη Νέα Δημοκρατία, όσο και για τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι τα κόμματά μας την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη θα πρέπει να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαστε μέλη και οι δύο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ. Όσο πιο ισχυρά είναι τα κόμματά μας την επόμενη ημέρα τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή και την Ελλάδας και της Κύπρου σε μια ΕΕ που αλλάζει» είπε.

Θα αλλάξουμε πολιτική

Ερωτηθείς για την ακολουθούμενη πολιτική στην Ελλάδα σε σχέση με τα θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «προφανώς έχουμε μια τελείως διαφορετική αντίληψη για το πως πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη ημέρα».

Είπε ότι χωρίς να παραγνωρίζονται τα προβλήματα που υπάρχουν, η Κύπρος έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης κάτω από την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη «και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται».

Παρέπεμψε στη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα και το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δυστυχώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια και δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, αντίστοιχους με αυτούς που πέτυχε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια» είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι οι καλές επενδύσεις δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες, νέοι κυρίως, οι οποίοι έφυγαν – πολλοί αναζητώντας επαγγελματικό καταφύγιο και στην Κύπρο – για να αιμοδοτήσουν και με ανθρώπινο κεφάλαιο αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

prosfygopoylo-arthro

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εισηγούμενος το σχέδιο νόμου «Περι Διεθνούς Προστασίας» ανέφερε ότι  στόχος των προωθούμενων διατάξεων είναι να παρέχουν προστασία «μόνο στους "ικέτες" ως ύψιστη πράξη ανθρωπισμού» εξαιρώντας όσους δεν πληρούν τα «χαρακτηριστικά του πρόσφυγα»

pierrakakis_sinema

«Η βιομηχανία των οπτικοακουστικών μέσων είναι ένα φυσικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και είναι ένα πλεονέκτημα που πράγματι αργήσαμε να εκμεταλλευτούμε στον βαθμό που θα έπρεπε» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνάντηση με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας

mitsotakis_papadimitriou

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ιδρύματος - Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αντώνη Παπαδημητρίου για την απόφαση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς στον αρχαιολογικό χώρο 

2
gerapetritis_3

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ότι το προσχέδιο θα παραδοθεί την Παρασκευή – Θα βασίζεται στους κανόνες και στις αρχές στις οποίες δομήθηκε η διακομματική συμφωνία -Μετά την αναθεώρηση θα κατατεθεί και το σχέδιο νόμου