Κώστας Γαβρόγλου: Νομοσχέδιο τομή για την ανώτατη εκπαίδευση

GAS

 Tο νομοσχέδιο αντιλαμβάνεται ισότιμα τα δυο σκέλη της ανώτατης εκπαίδευσης τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, σε ένα πλαίσιο νέας αρχιτεκτονικής για την ανώτατη εκπαίδευση

Τομή για την ανώτατη εκπαίδευση, χαρακτήρισε ο Κώστας Γαβρόγλου, το πολυνομοσχέδιο για την Παδεία, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104, 9 FM.

Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου με το νομοσχέδιο επιλύονται τρία προβλήματα. Αφενός αντιμετωπίζεται το θέμα της ανυπαρξίας της τρίτης λυκείου, και αφετέρου το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ το οποίο εξαντλούσε τους υποψήφιους και τους οδηγούσε σε τεχνικές εισαγωγής χωρίς όμως να τους μορφώνει. Επίσης, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας το νομοσχέδιο αντιλαμβάνεται ισότιμα τα δυο σκέλη της ανώτατης εκπαίδευσης τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, σε ένα πλαίσιο νέας αρχιτεκτονικής για την ανώτατη εκπαίδευση.

Στην ερώτηση για την αντίδραση των πρυτάνεων των πολυτεχνικών ιδρυμάτων στη συγχώνευση με τα ΤΕΙ, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε, ότι επί 36 χρόνια υπάρχει ένας «κρυφός εμφύλιος» στη χώρα ανάμεσα στους αποφοίτους πενταετών πολυτεχνικών σχολών και σε εκείνους των τετραετών σχολών των ΤΕΙ. Μέχρι τώρα οι απόφοιτοι των τετραετών τμημάτων, δεν είχαν κανένα επαγγελματικό μέλλον, τόνισε ο κ. Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι το ερώτημα είναι τι θέλουν, το κλείσιμο των ΤΕΙ ή να επιλυθεί το επαγγελματικό μέλλον των ΤΕΙ.

Για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν θέλουμε να τα υποβαθμίσουμε, αλλά αντιθέτως δίνουμε στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία οργανικές θέσεις. Για το θέμα του νέου ωραρίου στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι το θέμα είναι προς συζήτηση και δεν έχει υπάρξει ακόμη τελική απόφαση για «κουδούνι» στις 9 το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

badbank

Κύριε γιαλαντζόγλου, θα προσφέρετε τεράστια υπηρεσία στην ανθρωπότητα, εάν μείνετε σπίτι σας για τους επόμενους λίγους μήνες, αποφεύγοντας τις τομές που μόνον εσείς έχετε στην κούτρα σας. Ευχαριστούμε για την δημοκρατική κατανόηση.

Άντε

Ρε σάχλα παράτα τα αφού είσαι εσύ και οι όμοιοί σου ανίκανοι να συντονίσετε το οτιδήποτε ουσιαστικό. Άχρηστοι ανίκανοι γελοίοι.

IOANNIS G

Αυτό που κάνει ο Γαβρογλου είναι ισοπέδωση των ΑΕΙ . Οι φοιτητές που μπήκαν στα ΤΕΙ με 5000 μόρια, δηλ μαθητές που δεν μπορούν να λύσουν ούτε μια εξίσωση πρώτου βαθμού, θα έχουν πτυχίο μηχανικού ισότιμου με του ΕΜΠ και θα έχουν ίσα δικαιώματα στον διορισμό τους μέσω ΑΣΕΠ που θα γίνονται και με κοινωνικά κριτήρια!!! Ζήτω η παρέα μας στο καφενείο ,κάτω η αριστεία, κάτω η αξιοκρατία!

ΑΕΙ...

είναι όλη η ανώτατη εκπαίδευση βάσει του Συντάγματος. Χωρίζονται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης