Παρασκήνιο: Τέλος στο ελληνικό θρίλερ έπειτα από συνεδρίαση 17 ωρών!

Παρασκήνιο: Τέλος στο ελληνικό θρίλερ έπειτα από συνεδρίαση 17 ωρών!

Ξεπεράστηκε και η τελευταία εμπλοκή που αφορούσε τη δημιουργία ειδικού ταμείου στο οποίο θα μεταφερθούν κρατικά περιουσιακά στοιχεία τα οποία σταδιακά θα ρευστοποιηθούν για να μειωθεί το χρέος

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση 17 ωρών, η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης κατέληξε σε συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ελλάδας.
Η Ευρωσύνοδος ξεκίνησε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου και τελικώς, περίπου στις 10 παρά τέταρτο το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου ανακοινώθηκε η επίτευξη συμφωνίας, ενώ είχε προηγηθεί και η πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup. Ωστόσο η συνεδρίαση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς -όπως λένε οι πληροφορίες- αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την τελική διαμόρφωση του κειμένου συμπερασμάτων.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ωρών οι διακοπές ήταν συνεχείς για να συναντηθούν κατ' ιδίαν Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ. Σήμερα το πρωί αποχώρησε από τις διαβουλεύσεις ο Σλοβένος πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι μόνο ένα ζήτημα μένει ανοιχτό, αλλά και η Λιθουανή πρόεδρος που δήλωσε ότι η Σύνοδος έχει σχεδόν τελειώσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας όλες αυτές τις ώρες βρίσκεται σε κλοιό αφόρητων πιέσεων. Στη Σύνοδο έγιναν συνεχείς συσκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Μέρκελ, τον Ολάντ και τον Τουσκ με κύριο μήνυμα είναι ότι για να υπάρξει σοβαρή πρόοδος και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για νέο πρόγραμμα, θα πρέπει να συμφωνηθούν όλα τα ανοιχτά θέματα. Οι συζητήσεις πέρασαν απο πολλές φάσεις και σχεδόν έφτασαν μέχρι την ρήξη, χωρίς αυτό να έχει αποφευχθεί ακόμα ως ενδεχόμενο!

Ποια ήταν η τελευταία εμπλοκή που ξεπεράστηκε


Τα δύο θέματα στα οποία εντοπιζόταν η διαφωνία της ελληνικής πλευράς και των Ευρωπαίων δανειστών αφορούσε τα εξής:

- Στη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου ύψους έως 50 δισ. ευρώ σε εταιρία, υπό την διαχείριση των δανειστών, είτε στο Λουξεμβούργο, είτε εντός της χώρας. Η κυβέρνηση θεωρεί την πρόταση αποικιοκρατικού χαρακτήρα και δεν δέχεται την απαίτηση. "Θυμίζει δέκατο όγδοο αιώνα" έλεγε κυβερνητικό στέλεχος. Μάλιστα σημείωνε ότι δεν υπήρχε αυτο το θέμα μέχρι χθες το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες αναδεικνύεται και η εναλλακτική να υπάρξει μεταφορά των τίτλων της περιουσίας του Δημοσίου, ύψους 50 δισ. στο fund στο Λουξεμβούργο, αλλά οι τίτλοι αυτοί να χρησιμοποιούνται ως εγγύηση για την αποπληρωμή δόσεων της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα τρία χρόνια. «Οι λεπτομέρειες για το νέο ταμείο είναι ακόμα ανοιχτές. Μπορεί να μην είναι στο Λουξεμβούργο» αναφέρει ο δημοσιογράφος της El Mundo Πάμπλο Ροντρίγκεζ και διευκρινίζει ότι ενδέχεται να πρόκειται για ένα ποσό μέχρι 50 δισ. ευρώ. «Είδαμε πολλών ειδών περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων κτίρια, γη, εταιρεία ύδρευσης, ενέργειας. Αλλά δεν χρειάζεται βιασύνη. Δεν πρόκειται για στοιχεία που πωλούνται γρήγορα» γράφει ο Ροντρίγκεζ, επικαλούμενος ευρωπαϊκή πηγή.

- Στο ρολο του ΔΝΤ κατά το διάστημα μετά τον Μάρτιο του 2016, όταν και λήγει το τρέχον πρόγραμμα του Ταμείου. Η κυβέρνηση θέλει ένα κατά το δυνατον αμιγές ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δρα ως δανειστής της χώρας μέχρι το 2016 και όπως προβλέπει το αρχικό πρόγραμμα στη συνέχεια θα σταματήσει να υποστηρίζει την Ελλάδα. Ενόψει του νέου προγράμματος όμως, υπάρχει διαφωνία ως προς τη συνέχεια ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Η ελληνική πλευρά προτιμά να μην εμπλακεί περαιτέρω το ΔΝΤ, καθώς τα κόστη δανεισμού του είναι υψηλότερα από τον ESM, όμως οι εταίροι θέλουν την επιμήκυνση της παρουσίας του για να μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής τους στο νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Για το χρέος φαίνεται ότι παραμένει στο τραπέζι χωρίς αμφισβήτηση από τους ευρωπαίους εταίρους η αρχική διατύπωση του κειμένου, όπως την έθεσε η εληνική πλευρά περί συζήτησης για ρύθμιση σύντομα.

Όσο για το άλλο θέμα που ειχε προκαλέσει όλη νύχτα διαβουλεύσεις, περί απόσυρσης των "μονομερών ενεργειών" της κυβέρνησης δηλαδή των νομοσχεδίων της προηγούμενης περιόδου (για προσλήψεις, για ΕΡΤ, για δόσεις κλπ) οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εχουν υιοθετηθεί περίπλοκες διατυπώσεις, που δίνουν ευελιξία στην ελληνική πλευρά. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όμως στην ανακοίνωση θα υπάρχει ρητή αναφορά στη μη καταπάτηση των προηγούμενων μέτρων με την πρόσληψη νέων δημοσίων υπαλλήλων.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις έχουν γίνει δεκτές και έχουν προκαλέσει θετικά σχόλια από τους θεσμούς, υπάρχει όμως η απαίτηση να γίνουν περισσότερες κινήσεις.

Στη βάση της ανακοίνωσης του Eurogroup αλλά και με προσθήκες που προς το παρόν δεν είναι γνωστές, συζητείται η πιθανότητα ενός προγράμματος-«γέφυρας» με χρηματοδότηση από παλαιούς μηχανισμούς και διμερή δάνεια από άλλα κράτη-μέλη.

Από πού θα προέλθει η χρηματοδότηση
Πιο συγκεκριμένα, πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως υπάρχουν διαθέσιμοι μηχανισμοί που διαθέτουν ικανούς πόρους, όπως ο παλαιός EFSM (Ευρωπαικός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), που ιδρύθηκε επι προεδρίας Μπαρόζο στις 9 Μαΐου 2010 και διαθέτει πόρους 13 δισ. ευρώ, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις άμεσες ανάγκες του ελληνικού κράτους. Από εκεί θα μπορούν να αντληθούν περί τα δύο έως τέσσερα δισ. ευρώ, που, σε συνεργασία με άλλους πόρους, θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κράτους.

Επίσης, συζήτηση γίνεται για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, εκτός από τα κέρδη από τα ομόλογα της ΕΚΤ, τα γνωστά ως SMPs, που, καθώς χρειάζεται διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα, δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, μέσω διμερών δανείων από άλλα κράτη-μέλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα δοθούν επτά δισ. ευρώ, συν τα κέρδη από τα SNPs και ίσως αναζητηθούν και άλλοι τρόποι χρηματοδότησης.

Προβληματικό σημείο στις συζητήσεις είναι το γεγονός πως πολλά κράτη-μέλη, ιδιαίτερα η Ολλανδία, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα Κοινοβούλιά τους, καθώς υπάρχουν έντονες αντιρρήσεις στο εσωτερικό τους.

Τι θα γίνει με τον ELA
Κρίσιμη είναι και η αντίδραση της ΕΚΤ που, αν αξιολογήσει πως υπάρχουν ικανές συνθήκες για επανένταξη της Ελλάδας σε πρόγραμμα, τότε θα χορηγήσει εκ νέου ρευστότητα (ELA) στις τράπεζες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό να συμβεί σήμερα, καθώς για να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις θα χρειαστεί μια «ολική συμφωνία» από όλες τις πλευρές, κάτι που, βάσει των απαιτήσεων των θεσμών για υπερψήφιση νομοσχεδίων μέσα στην βδομάδα, αποκλείει το άνοιγμα των τραπεζών τη Δευτέρα.

Η ελληνική πλευρά, πάντως, συνεπικουρούμενη από συμμάχους, ζητά να υπάρξει σήμα προς την ΕΚΤ, για να ανοίξει και πάλι ο ELA.

H ελληνική πλευρά θέλει να αποφύγει την «ντρίμπλα» της Γερμανίας, που φέρεται να ρίχνει την ιδέα για ένα νέο Eurogroup την Τετάρτη, το οποίο θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στον ESM. Στόχος αυτής της «ντρίπλας» είναι να ξεκινήσει ο ELA μετά την Τετάρτη και όχι τη Δευτέρα, που θέλει η Ελλάδα.

Κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν: «Φύγαμε από τη φάση της κρίσης και πάμε στην αναζήτηση συγκεκριμένων λύσεων και δράσεων».

Η παράγραφος για το Grexit εχει βγει φυσικά από το κείμενο που συζητούν. Για την ακρίβεια, δεν συζητήθηκε ποτέ το συγκεκριμένο σημείο στη σύνοδο αυτή.

Η Γαλλία φέρεται να μιλά για τη δυνατότητα διμερών δανείων προς την Ελλάδα, με την ίδια να είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Δεν επιβεβαιώνει, ωστόσο, το Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ (325)

μπορει νοημων ανθρωπος να ζησει σ αυτη τη χωρα?

1. κυριακη 5/7/2015 , δημοψηφισμα με 62% ηρωικο ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΡΑ 8 ΔΙΣ! 2.κυριακη 12/7/2015 , ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΡΑ 12 ΔΙΣ!! τι μεσολαβησε παρακαλω? ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ , ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΕΡΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΓΚΡΕΞΙΤ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ελλας , η χωρα των αντιμνημονιακων υπο τον ορο να ειναι ανοιχτες οι τραπεζες..Ελλας, η χωρα των φοβισμενων κουνελιων που ειναι μονο λογια και τιποτε αλλο...Ελλας, η χωρα των αγωνιστων του καναπε με μια πιτσα στο χερι και μια μπυρα ...Ελλας, η χωρα των κατοικων που κανουν οτι λενε τα μεγαλοκαναλα και ενεργουν σαν ρομποτ ...Ελλας, η χωρα των προχειρων λυσεων χωρις προγραμματισμο σε βαθος χρονου, με το σλογκαν αντε να τη βγαλουμε σημερα κι αυριο εχει ο θεος...Ελλας, η χωρα που απο μονη της θα παει στο γκρεξιτ, βεβαρημενη με επιπλεον 80 δις στο υπαρχον χρεος. οταν για μια ακομα φορα θα τα θαλασσωσουμε...γιατι αυτοι ειμαστε..πανηγυριζουμε οχι για τιποτα αλλο αλλα επειδη θα ανοιξουν οι τραπεζες... (Μονο αυτο ειναι..οι ιδιοι οι ευρωπαιοι ειπαν χτες, οτι δεν υπαρχει περιπτωση γκρεξιτ αν δεν το θελει το αλλο μερος, δηλαδη η Ελλαδα)...αρα ο μονος λογος που καναμε μια συμφωνια που θα μας ΑΦΑΝΙΣΕΙ, ηταν ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΚΑΝΟΥΛΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΑ, ΑΝΟΗΣΙΑ, ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ !!!ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΕΛΛΩΝ

Αγύριγο κεφάλι

ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ τύπου καφενείου!..

ΠΛΟΥΜΟΥ

ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ..................ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΑΟΥΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΒΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ ΕΝΟΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΤΑΛΕΓΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.

spiros zervopoulos

Στην αποκάλυψη πως είχε προχωρήσει ο εναλλακτικός σχεδιασμός για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προχώρησε ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκης, τονίζοντας πώς από το πρώτο λεπτό που ανέλαβε είχε καταστρώσει σχέδιο σε περίπτωση που ναυαγούσαν οι διαπραγματεύσεις. Αλλά όταν εισηγήθηκε λίγο πριν κλείσει τις τράπεζες η ΕΚΤ για εισαγωγή παράλληλου νομίσματος και "κούρεμα" των δανείων της ΕΚΤ με ταυτόχρονη ανάληψη του ελέγχου των τραπεζών από το κράτος, αυτό δεν έγινε δεκτό από τον Α.Τσίπρα και από την εννεαμελή κυβερνητική επιτροπή με ψήφους 4-2.

Αγύριγο κεφάλι

Γειά σας ωρέ Γερμανοί! Που με την αγαρμποσύνη σας τα ... καταφέρατε και την καταντήσατε την Ευρωπαϊκή Ένωση ... φεστιβάλ EUROVISION, επί 17 ώρες τηλεθέασης!..ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ με τα καμώματα σας και τον ... δορυφόρο σας, τον γονατιστό γλείφτη στον Σόιμπλε, υπουργό των Οικονομικών της ... "φοβερής δύναμης" της Σλοβακίας!.. ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΝΑΤΕ, λέμε!.. (Η Αμερική, ΠΟΤΕ δεν τις κάνει αυτές τις ΑΗΔΙΕΣ!..).

μπραβο ρε αλεξ

μπραβο αλεξη μου!! μπροστα στο μνημονιο σου, τυφλα να ζουν αυτα της νδ και του πασοκ!! πιστεψαμε σε σενα, ψηφισαμε και οχι προχτες και μας εφερες μια μνημονιαρα, ΝΑ!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΔΙΑ Μ Ν Η Μ Ο Ν Ι Ο 3. Τελος. Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε. KAI EIMAΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΙ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Προδώσατε τη λαϊκή εντολή. ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΒΟΡΡΑ ΣΤΑ ΘΗΡΙΑ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ-ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ-ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ-ΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ. Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε! ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΥΚΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε! Η ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΑ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΥΓΜΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΘΕΝΟΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, ΑΦΥΠΝΗΣΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΚΡΑΤΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΟΣ Ή ΔΥΟ ΕΤΩΝ. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΕΝ ΕΘΝΟΣ, ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ. Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΟΧΙ ΩΣ ΟΧΛΟΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΕΝΗ ΙΔΕΑ, ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΜΑΛΙΣΜΟΣ, ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΜΙΑ ΧΕΙΜΑΙΡΑ Ή ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΕΛΛΑΣ ΧΑΙΡΕ. Η ΩΡΑ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΔΙΑ Μ Ν Η Μ Ο Ν Ι Ο 3. Τελος. Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε. KAI EIMAΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΙ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Προδώσατε τη λαϊκή εντολή. ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΒΟΡΡΑ ΣΤΑ ΘΗΡΙΑ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ-ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ-ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ-ΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ. Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε! ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΥΚΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε! Η ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΑ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΥΓΜΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΘΕΝΟΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, ΑΦΥΠΝΗΣΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΚΡΑΤΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΟΣ Ή ΔΥΟ ΕΤΩΝ. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΕΝ ΕΘΝΟΣ, ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ. Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΟΧΙ ΩΣ ΟΧΛΟΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΕΝΗ ΙΔΕΑ, ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΜΑΛΙΣΜΟΣ, ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΜΙΑ ΧΕΙΜΑΙΡΑ Ή ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΕΛΛΑΣ ΧΑΙΡΕ. Η ΩΡΑ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ!

Όλος ο κόσμος εξαπολύει μύδρους εναντίον του Τσίπρα για την ιστορική κωλοτουμπα του και την συμφωνία - Τερατουργημα που υπέγραψε, και κάποιοι είστε σε άλλη διάσταση. Τσάκισε πέντε μήνες την αγορά, πούλησε τσαμπουκα για να υποχωρήσει άτακτα καταπατώντας την λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος που το περίμενε για Ναι και του βγήκε Όχι δινοντας την ευκαιρια να μας τσαλαπατησουν ηθικα και αφού ολοκληρώσε τον εθνικό μας εξευτελισμό θα πάει σε εκλογές για να φέρει πίσω τα πασοκονουδου και τα ποτάμια,οσους δηλαδή ο ίδιος ο λαός ξερασε. Μας φόρτωσε το λαθρονομοσχεδιο και πήγε σε μάχη με τους τεχνοκράτες με βρεγμένο μπαρούτι χωρίς τελικά να μπορεί να υποστηρίξει τις οποίες διεκδικήσεις που καλώς πήγε να προβάλλει, αλλά αφου εισαι τζουφιος ΠΟΥ πας; Και τώρα νέο μνημόνιο, και σε μια τριετία ΑΝ υπαρχει Ευρώπη, νέο Μνημόνιο! Από τις χώρες που ήταν πίσω από την Μ. Καταστροφή, την ισοπέδωση του. Παγκοσμίου, που δεν αναγνωρίζουν τα δικιά μας, πίσω από Εμφύλιους, κλοπές χρυσού, δικτατορίες και τώρα νέα ευρωπαϊκή οικονομική χούντα! Ελλάς ΤΕΛΟΣ! Θα γίνουν ειδικά δικαστήρια για Σημιτηδες, ΣαμαροΒενιζελους, Τσιπρες, ΓΑΠ και όλα τα σκυλολογια που ήταν τότε υπουργοί εξοπλιστικων και οικονομικών;

Wolfgang Schauble

Προς όλους τους Ελληναράδες ψεκασμένους ορθόδοξους, Ραχήλ Ζωή Λαφαζάν Φωτόπουλους, και τα κολλητάρια μου χρυσαυγίτες: Βροντοφωνάξτε όλοι μαζί ΡΗΞΗ και ΟΧΙ.. μην φοβάστε.. τυπώστε ραχηλοχιλιάρικα ΤΩΡΑ.. θα σας στέλνω ανθρωπιστική βοήθεια (αλεύρι με συσσίτιο της εποχής του Χότζα) για πέντε χρόνια.

Στη σειρά plz

Παρακαλούνται οι κκ Αγύριγο Κεφάλι (με κεφαλαίο Κ, όχι ο άλλος ο μαϊμού), Χριστιανός Ορθόδοξος, Μ16, TabulaRasa, Κουνιστής, Κνίτης, Μ16 και Πατρινός να σταθούν στην σειρά να τους στείλει ευχαριστήριο συγχαρητήριο tweet o κ. Άδωνης Γεωργιάδης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

00-626-720x400

Για το μετρό ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι έχουν αρχίσει και ανοίγουν ήδη τα κλειστά εκδοτήρια εισιτηρίων σε κεντρικούς σταθμούς και θα ανοίξουν κι άλλα, ενώ μέσα σε δυο μήνες θα γίνει προμήθεια άλλων 100 με 120 μηχανήματων έκδοσης εισιτηρίων 

anonymous-500

«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι έτσι και εμείς μια ημέρα μετά ως απάντηση», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous Greece - Μια σειρά από κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, έριξαν οι Τούρκοι χάκερς

6
erdogan_ar

Μια ημέρα πριν από τη Διάσκεψη στο Βερολίνο κλιμακώνει τους τόνους και απαιτεί - Δείχνει να αψηφά το προσχέδιο του ΟΗΕ για εκεχειρία στη Λιβύη και αποφυγή στρατιωτικής παρέμβασης - Νωρίτερα κατηγόρησε την Ευρώπη για έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα της Λιβύης

31
commision_ar

Ο πρωθυπουργός έλαβε διαβεβαιώσεις για την υπεράσπιση του πλαισίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την έκφραση των θέσεων της Ελλάδας δια των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διάσκεψη του Βερολίνου - Επικοινωνίες του Νίκου Δένδια με τους ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΑΕ για το ίδιο θέμα

90