Τζιτζικώστας: Όσο είμαι περιφερειάρχης, οι πινακίδες θα γράφουν «Σκόπια»

4621717

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες που βρίσκονται στην αρμοδιότητά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία

«Αντάρτικο» σε όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών προανήγγειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο Περιφερειάρχης ο οποίος έχει πολλάκις έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη Συμφωνία δήλωσε πως δεν θα αλλάξει τις πινακίδες που βρίσκονται στην αρμοδιότητά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία.

«Για μένα ήταν είναι και θα παραμείνουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την ιστορία τους. Στους δρόμους της Περιφέρειάς μας, που βρίσκονται στην αρμοδιότητά μας, οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τον υποχρεώσουν να αλλάξει τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς του, ο περιφερειάρχης απάντησε ότι «είναι γνωστό ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιες πιέσεις».

Πηγή:voria.gr

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (48)

Αγύριγο κεφάλι

"Καπετανάτο" ΔΙΚΟ του κι αυτός!_____________Ε' ΕΚΛΟΓΕΣ έρχονται!_________Να μην το παίξουμε και ολίγον τι "Μακεδονομάχοι";_________"Άσχετο" βέβαια αν η ΔΕΞΙΑ στο FYROM τους είχε σιωπηλώς αναγνωρίσει με το σκέτο "Μακεδονία" και "Άσχετο" το τι έλεγε κατά το ..."ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ" παρελθόν ο ..."Επίτιμος" περί ονομασίας ΜΕ τον όρον "Μακεδονία" ΜΕΣΑ!..______Αυτά, "παριστάνουμε" ότι τα ..."ξεχάσαμε" τώρα ΧΑΡΙΝ ΨΗΦΩΝ!..

Βασικές γνώσεις περί σήμανσης εθνικών οδών

Έτσι κι αλλιώς οι πινακίδες στις εθνικές οδούς στην Ευρώπη δείχνουν την πλησιέστερη μεγάλη πόλη της επόμενης χώρας (ή πιο πολλές, κυρίως αν είναι σε διαφορετικές κατευθύνσεις), δεν αναφέρουν καν τη χώρα. Την είσοδο στην άλλη χώρα αναφέρουν μόνο οι πινακίδες στα σύνορα. Οι πινακίδες εντός της πΓΔΜ δείχνουν την κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη (αναφέροντας τη Θεσσαλονικη, κι όχι γενικά την Ελλάδα), αφού μπορεί να υπάρχει πλησιέστερος δρόμος πχ για Φλώρινα (από κάποιο άλλο συγκεκριμενο σημείο δυνατής εισόδου). Γι αυτό, παρομοίως, και οι πινακίδες εντός της ελληνικής Μακεδονίας ορθώς δείχνουν (και θα συνεχίσουν να δείχνουν) την κατεύθυνση συγκεκριμένα πχ για Σκόπια. Συνοπτικά, οι πινακίδες δείχνουν την κατεύθυνση προς την πρωτεύουσα ή συγκεκριμένες κοντινές μεγάλες πόλεις της γειτονικής πόλης, αν η κατεύθυνση διαφέρει από την πρωτεύουσα. Επομένως, λέει το αυτονόητο.

anastasia

τζαμπα μαγκας δηλαδη;

Γιώτα

Οι άθλιοι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, σκέπτονται και πράττουν όπως οι προδότες που πολεμούσαν στον εμφύλιο εναντίον των Ελλήνων, μαζι με συντάγματα Σλάβων. Βέβαια στους Σλάβους είχαν είχαν τάξει την Μακεδονία μέχρι τα Τέμπη. Ο Τσίπρας τώρα τους επιβραβεύει, σε βάρος πάντα των εθνικών συμφερόντων.

Αγύριγο κεφάλι

Κοιτάς με ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ να δικαιολογήσεις τα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ._______Οι εντός Ελλάδος πινακίδες γράφουν ΓΙΑ (γειτονική) ΧΩΡΑ και όχι γιά πόλη!___________Άσε τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ σου ΡΕ!..________Που ...έχεις "βασικές" γνώσεις εσύ και θα μας τις ...μάθεις κι εμάς!..

Χαχαχα

Μας κάνει μαθήματα ένα από τα 2 κόμματα που χρέωσαν την χώρα με 350 δις.Προδοτες εκτός από τη καρέκλα και το χρήμα δεν υπάρχει τίποτα άλλο για σας.

Ρίτα

Ρε απατεώνες, τολμάτε να μιλάτε? κοψατε το δρόμο Πάτρα - Πύργος σε 8 εργολαβίες για να τις δώσετε στο Συριζαίο εργολάβο με το ΧορτοΛίβαδο της Ιθάκης. Ο δε δρόμος δεν προχωρά εδώ και πέντε χρόνια, άσε που κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση.

Αχαιος

Και εγώ έτσι λέω τα Σκόπια. Το Σύνταγμα μας προστατευει όσο υπάρχει δημοκρατία ακομα

ΝοτιοΜακεδονας

Τζίτζικα εάν εσυ είσαι Μακεδονας τότε εγώ είμαι ο Δομάζος

Δεν μας έχουν μείνει πολλά που μας κάνουν υπερήφανους ότι είμαστε Έλληνες

Ένα από αυτά είναι η Μακεδονία μας. Δεν είναι ντροπή να δώσουμε την ιστορία μας; Η λέξη Μακεδονία μας ανήκει από τα παιδικά μας χρόνια. Ψέμματα μας έλεγαν; Στον νου όλου του κόσμου είναι συνυφασμένη με την Ελληνική Ιστορια. Θα δώσουμε αιτίαση στους ξένους να το αμφισβητήσουν; Τόσο φτηνά πουλάμε την υπερηφάνεια μας και την ταυτότητα μας; Ο, τι και να είναι ο Τζιτζικωστας, αυτή του η στάση είναι η ορθή.

Ναι...

...ψέματα σου έλεγαν ρε γκάβακα τόσα χρόνια! Άνοιξε τα ματάκια σου μόνος σου, ψάξε λίγο, έστω και στο διαδίκτυο. Ξεκίνα με την συνθήκη του Βουκουρεστιου, μπες και δες για τη Μακεδονία του Πιρίν και μετά για το ελληνιστικό βασίλειο της Μακεδονίας. Εκτός αν τρως αμάσητο ότι σου σερβίρουν...

Συριζοπαπαγάλε

Δεν υπάρχει Μακεδονία του Πιρίν.Η Βουλγαρία δεν ονομάζει καμία διοικητική της περιφέρεια έτσι.Ουτε η συνθήκη του Βουκουρεστίου μιλάει για Μακεδονία.Αυτό που αναπαράγεις είναι απλώς το παραμύθι των σλαβανάκατων των Σκοπίων+τα Σκόπια δεν είναι καν Μακεδονία.Πρώτα διάβασε κάτι αλλο εκτός απο συριζοσαίτ και μετά κανε υποδείξεις.

Φανή

Βρέ σκοπιανέ, η συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν μιλά για Μακεδονίες, γίνεται αναφορά εκεί στη μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία. Που είδες εσύ αναφορά σε σκοπιανή, Βουλγαρική ή Αλβανική Μακεδονία? Την προπαγάνδα στα Σκόπια λοιπόν, είσαι ψεύτης και αγράμματος.

Γιάννης

Αφού δε μιλάει και η ελληνική Μακεδονία ήταν ανύπαρκτη. Για Θεσσαλονίκη μιλάει, ανύπαρκτη και αυτή; Είναι το ίδιο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για να διεκδικήσουν κάποιες βραχονησίδες. Ρωτούν αναφέρονται στη συνθήκη της Λωζάνης ρητά; Οχι, τότε να κάτσουμε να το συζητήσουμε. Οι συνθήκες ρυθμίζουν θέματα που πρέπει να καθοριστούν μεταξύ κρατών, δεν ορίζουν την πραγματικότητα. Στην πράξη, με τα όρια που όρισε η συνθήκη του Βουκουρεστίου η Μακεδονία χωρίστηκε σε 3 τμήματα, τι δεν καταλαβαίνεις;

Nik

Αμα είσαι μαγκας και δεν εισαι κι εσυ ενας απο τους κολωτουμπες που βρισκονται σε θεσεις διοικησεως,γιατι δεν βαζεις πινακιδες στις εισοδους τις Ελλαδας με τα Σκοπια να γραφουν "Καλως ηρθατε στη μια και μοναδική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"...

anastasia

Όποιος με πράξεις εχθρικές, που η κυβέρνηση δεν τις εγκρίνει ή με μηχανορραφίες εκθέτει με πρόθεσή του το ελληνικό κράτος ή κάποιο σύμμαχό του σε κίνδυνο πολέμου ή εχθροπραξιών τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Αν εξαιτίας των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών

Μακεδων

πσσσσσσ τσουτσουριασα Σταζει αντριλα ο κυρ τζιτζι

Ζοις

Ποιον δουλεύετε ρε! Οι πινακίδες των εθνικών δρόμων ενοητε ότι θα λένε Σκόπια. Οπως και στην Βουλγαρια ο νέος δρόμος που έγινε για Ελλάδα και παραδόθηκε πριν λίγους μήνες λένε Αθηνα, Σκόπια, Ινσταμπούλ.

George

Δεν μας υποχρεώνει κανείς να έχουμε πινακίδες στους δρόμους που αναφέρουν αυτή τη χώρα. Προαιρετικό είναι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pap0

Δείτε φωτογραφίες από την άδεια αίθουσα - Παρά την κινητοποίηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, περίπου πενήντα άτομα έδωσαν «το παρών» - Οι διοργανωτές καθυστέρησαν κατά μια ώρα την εκδήλωση με την ελπίδα να μαζέψουν κόσμο

3
nina_kasimati_syriza_main

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στη διαρροή του ψηφοδελτίου της κατά την πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ζητάει την τιμωρία του «συντρόφου» της Χρήστου Καραγιαννίδη και των Φωτήλα, Μπαξεβανάκη, που ήταν στην εφορευτική επιτροπή

4722650

Σήμερα μάλιστα, είπε, εγκρίθηκε τροπολογία σύμφωνα με την οποία προασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων και Βρετανών πολιτών, αντίστοιχα, αλλά και τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων που δρουν στη Βρετανία, τόνισε η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ