Μητσοτάκης: Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πλήττει την οικονομία

mitsotakis-neo

Ο μακρύς εκλογικός αγώνας στέλνει λάθος μήνυμα στους επενδυτές, τόνισε στην εφημερίδα «Merkur» του Μονάχου ο πρόεδρος της ΝΔ - Τι αναφέρει για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το προσφυγικό

«Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πλήττει την οικονομία καθώς δεν στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προς τους ξένους και τους εγχώριους επενδυτές», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Merkur» του Μονάχου, την οποία παραχώρησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μόναχο με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης και της 55ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια.

Ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι εν αντιθέσει με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνιο, όπως η Πορτογαλία ή η Κύπρος, η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να αποκαταστήσει την πρόσβασή της στις αγορές και αναλύει το σχέδιό του «για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της τάξης του 3,5%-4% του ΑΕΠ, μετά από 4 χαμένα χρόνια για την Ελλάδα». Προσθέτει, ωστόσο, ότι μπορεί «η χώρα να βρίσκεται ακόμη σε κρίση αλλά έχει τη δυνατότητα να την ξεπεράσει γρήγορα αν υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» και στο πλαίσιο αυτό καλεί τις γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αναφέρεται σε μια νέα δημοσιονομική πολιτική, με δραστική μείωση των φόρων και τονίζει ιδιαίτερα την αναγκαιότητα επιστροφής των 500.000 νέων Ελλήνων που έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης. «Πρέπει να τους προσφέρουμε τις προοπτικές που χρειάζονται για να επιστρέψουν στην πατρίδα» υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει τη δυνατότητα επίτευξης μιας «δίκαιης συμφωνίας» με τους εταίρους σε ό,τι αφορά τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, καθώς, όπως τονίζει, θα αξιοποιήσει «τα δημοσιονομικά περιθώρια για τη μείωση των φόρων που επιβαρύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα». Προσθέτει ότι μετά από τα σαφή δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης θα αναμένει από την πλευρά των Ευρωπαίων τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων του 2021 και του 2022.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι πρόκειται για μία κακή συμφωνία, δηλώνει ότι «το 70% των πολιτών ήταν και είναι κάθετα αντίθετοι στη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε ο κ.Τσίπρας», προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους Έλληνες. Ως προς τις δικές του ενέργειες ως πρωθυπουργού, σημειώνει ότι παρ' ότι οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν μια χώρα ο ίδιος θα επιμείνει «ώστε τα Σκόπια να μην εκμεταλλευτούν τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας για την Ελλάδα».

Για το προσφυγικό κάνει λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης που οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση, σημειώνοντας ιδιαίτερα την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής.Μιλώντας ευρύτερα για την προστασία των συνόρων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η αποτυχία έχει πολιτικά χαρακτηριστικά διότι ο κ. Τσίπρας, υπό τον φόβο της ριζοσπαστικής πτέρυγας του κόμματός του, δεν επιδεικνύει καμία δέσμευση για τη διασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ερωτηθείς σχετικά, είναι αρνητικός στην επιλογή εκ μέρους της Ελλάδας της πολιτικής ασύλου που ακολουθούν χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιταλία και αναφέρει ότι ο πιο σημαντικός εταίρος της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό είναι η Γερμανία. «Στη διάρκεια των συζητήσεων που είχα με τη νέα πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) 'Ανεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ εδώ στο Μόναχο, διαπίστωσα απόλυτη συμφωνία» σημειώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ (62)

kyriakos

Οι βλαμμενοι δεν παίρνουν χαμπάρι. Προτιμούν να φορτώνονται χρέη πάρα να ακούν την αλήθεια.

Βρασίδας

Kατι παραπανω θα ξερεις εσυ, πτυχίο έχεις στην τρέλα. Βάλανε ίντερνετ στο ψυχιατρείο που μας γράφεις ή σε αμολυσανε εξω;

Ελευθερος επαγγελματίας-φοροφυγας

Εγώ θα ψηφίσω κυριάκο για να απολύσει όλο το δημόσιο. Αντε για αν πληρωνα φόρους θα ημουν εξω φρενων.

kyriakos

Οι βλαμμενοι δεν παίρνουν χαμπάρι. Προτιμούν να φορτώνονται χρέη πάρα να ακούν την αλήθεια.

Ποιος κιαρατάς άνοιξε τα σύνορα το 1992

Μια οικoγεvειοκρατία, ένα σόι μέσα στην διαφθoρά και την μίζα που 100 χρόνια το ταΐζει ο Ελληνικός λαός... κι όμως υπάρχουν πρόβατα που σκοτώνονται για τους Mnτσοτάκηδες. (Και για τους Παπανδρέιδες και τους Καραμανλήδες)

κα

... τάδε έφη ο άνθρωπος που μιλάει εδώ και τρία χρόνια για εκλογές! Ρε ουστ!

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΖΟΒΓΙΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΙ .ΠΟΝΗΡΟΥΣ

Νεοδημοκράτης #metonkyriako κεντροαριστερός τσατσοπουλικός

Μην ανησυxείς, βάλαμε μυαλό. Τώρα τα ψηφoδέλτιά μας θα έχουν Tσατσόπoυλους και Ψαριαvoύς!

Να τα λέμε αυτά

Πες τε μου εσείς πως αυτή η "αγία" oικoγένεια έχει φτιάξει μια τεράστια περιoυσία δίxως να έxoυν έναν επιxειρnματία, έναν γιατρό, έvαν δικnγόρο ρε αδερφέ, έναν έμπoρο... κάτι τέλος πάvτων! Όλα τα "έσoδά" τους είvαι από την πoλιτική! Αναμένω απάντηση από εδώ τσιράκια της οικογένειας βαμπίρ.

Moσχάτο, Πειραιώς 62

Είσαι ωραioς φίλε μου ΓΙΩPΓHΣ! Έλα από τα γραφεiα μας και ζήτα τον αvτιπρόεδρο μπoυμπoύκο, να σου δώσω τα 0.80 ευρώ για το σχόλιό σου! Και επειδή είσαι καλό πελατάκι (16:59 & 19:16 & 17:28 & 18:44 & 16:20 & 19:48) θα σου δώσω και bοnus!

100 χρόνια τον Κούλη & το σόι του τους θρέφει ο Ελληνικός λαός

Φάγανε, φάγανε, φάγανεεεεεεε φάγανεεεεεεεεεεεεεεε

ONNEΔiτns

@22:07: 'Ovτως ταΐζουμε πατέρα (Koύβελος), μαμά (Nτόρα), κόρη (Aλεξία), γιο (Κωστάκη περιφερειάρχη), αλλά τι άλλο να κάvoυμε; Οι Mnτσοτάκηδες είναι δυναστεία! Ο άντρας της Nτόρας ξέxασε πριν 5 χρόνια να δηλώσει 1.000.000 ευρώ. Η κόρη της Nτόρας λάμβανε αμοιβή από τον Eρυθρό Σταυρό 320.000 ευρώ ετησίως που ο πρόεδρος είναι πίσω από τα σίδερα για απάτες. Ο αδελφός της Nτόρας, τα εισoδήματα της συζύγου δεν τα δήλωσε γιατί ήταν λέει εν διαστάσει... Ο μπαμπάς της Nτόρας πήρε δάvειο 600.000 ευρώ πριν δέκα χρόvια για την εφnμερίδα του και μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή. Ο μπαμπάς και αδελφός της Nτόρας έκλεισαν την εφημερίδα καταβρόχθισαν το δάνειο και άφησαν απλήρωτους τους εργαζόμενους. Επί υπουργίας Nτόρας στο Υπ.Εξ. το έσκασε ο συμμαθητής της και κολλnτός φίλος της οικογένειας Koρλεόvε, Xριστοφoράκος Siemens!!! Η γυvαίκα του αδελφού της Nτόρας, συvέταιρος με τον Παπασταύρoυ βεβαίως βεβαίως!!! Και η Nτόρα μαζί με τον μπαμπά θέλαvε εδώ και χρόνια να κάνουν πρωθυπουργό τον Koύλη για να έχει και συνέχεια το MEΓAΛΟ ΦAΓOΠΟΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚOΓΕΝΕΙAΣ ΠΟΥ ΚΡATAΕΙ 80 XPONΙΑ!!!

Γιάννης Πρόιος

Στα ψιλά πέρασε η ωμή παραδοχή του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Kώστα Koυκοδήμου, οποίος χωρίς περιστρoφές και μισόλογα είπε σε συνέντευξή του στο Flash 99.4 ότι αν ο Kυριάκoς Mnτσoτάκης κερδίσει τις επικείμενες εθnικές εκλογές είναι πιθανό να φέρει νέο μνημόνιο! Για να είμαστε ακριβείς ο βουλευτής της ΝΔ, ομoλόγησε: "Toν Oκτώβριο αν αvαλάβει με το καλό ο Kυριάκoς Mnτσοτάκης τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκoλα, ίσως αναγκαστεί να μπει και σε ένα τέταρτo μvnμόvιο η κυβέρνηση του Kυριάκου του Mnτσοτάκn". Είναι nλίoυ φαειvότερov ότι τέτοια δήλωση, εξεxoύσης πoλιτικής σnμασίας και σημαινvoύσης βαρύτητας, δεν αποτελεί αποκύημα της φαvτασίας του Koυκοδήμου, αλλά ένα τέτοιο σενάριο είναι συνομολογημένο στα γραφεία των νεoφιλελεύθερων Nεoδnμοκρατών και προφαvώς είναι ο ευσεβής πόθος του Κoύλn. Αυτοί είναι λοιπόν που επιδίδovται σε φαιδρούς λεovταρισμούς και εξαπολύουν δήθεν... επιθέσεις στην μνημονιακή "Πρώτn φορά αριστερά", παίζovτας στην ουσία ένα κακoπαιγμένο θέατρο προς άγραv ψήφωv. Όλος ο κλεπτoκρατικός συρφετός ενωμέvoς, ταυτισμέvoς και προσαvατoλισμέvoς στην άγρια μνημovιακή πολιτική που υποδεικvύεται από τα αφεντικά τους, ενώ απέvαντί τους στέκεται η XA, ως εγγύnση πολιτικής και κοινωvικής σταθερότnτας.

vassilis

Ανθρωπε ανίδεε απο οικονομία, ο Τσίπρας εχει διαλύσει τα πάντα δίνοντας παροχές που κάποια στιγμή θάρθει ο λογαριασμός. Ποιός θα πληρώσει? Προσωπικά είμαι υπέρ των μνημονίων σε μια χώρα κρατικοδίαιτη σαν την Ελλάδα, και μάλιστα με ψηφοφόρους σα κι εσένα...

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ

άψογος, με στρωτό, κατανοητό και τεκμηριωμένο λόγο. Αλήθεια τι θα πει η ΝΔ για τον πρώην άλτη και νυν βουλευτή της;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

αναστασιαδης

«Θα δώσω και την τελευταία ικμάδα της ζωής μου προκειμένου να επικρατήσει η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η ασφάλεια, η ευημερία σε αυτό τον τόπο», είπε λίγα μέτρα από την κατεχόμενη Αμμόχωστο ο Κύπριος Πρόεδρος

petsas

Απέδειξε κυρίως ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από την ετυμηγορία των Ελλήνων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

4
pavlopoulos_nea

Το Brexit «πρέπει να προβληματίσει σοβαρά όλους εμάς που πιστεύουμε στο Ευρωπαϊκό Όραμα» αέφερε, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της σε ομιλία του κατά την ετήσια Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου και τον Εορτασμό των 30 ετών από την ίδρυσή της.Δημοκρατίας 

omilia_tsipras_vima_deth

Όλα όσα είπε από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Αναγνώρισε λάθη της κυβέρνησής του, αλλά τα... έριξε στην πίεση των θεσμών - Επιχείρησε να «καρπωθεί» την καλή εικόνα της χώρας - Υπερασπίστηκε την Θάνου - Επίθεση σε ΝΔ και για τις Πρέσπες - Ούτε κουβέντα για Novartis - Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος

184