Ρήγας: Ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να πάρει θέση για το Μακεδονικό

Ρήγας: Ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να πάρει θέση για το Μακεδονικό

«Οι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τη χώρα από υψηλές θεσμικές θέσεις, δεν θα πρέπει να κρύβονται πίσω από σκοπιμότητες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

4642466
Η αναγκαιότητα για την ύπαρξη ενός ευρύτατου προοδευτικού μετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά είναι μεγαλύτερη από ποτέ, επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, σχολιάζοντας την απόφαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην οικονομία την ανάπτυξη και την εργασία.

«Ο προοδευτικός κόσμος καλείται να τοποθετηθεί για ένα θέμα που ταλαιπωρούσε τη χώρα επί δεκαετίες, αλλά όχι μόνο για αυτό. Είναι και τα θέματα της οικονομίας, της ανάπτυξης και της εργασίας» ανέφερε σχετικά. Χαρακτηρίζοντας δε ιδιαίτερα θετική τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, προέτρεψε «οι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τη χώρα από υψηλές θεσμικές θέσεις, δεν θα πρέπει να κρύβονται πίσω από σκοπιμότητες, οφείλουν να βγουν και να μιλήσουν για όλα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια. Οι εθνικισμοί στη χώρα μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και οδήγησαν κατά το παρελθόν σε μεγάλες εθνικές ήττες» επανέλαβε.

Αναφερόμενος στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο κ. Ρήγας υπενθύμισε ότι:

-«Ο κ. Θεοδωράκης είχε πάρει μια σαφή θέση πολλούς μήνες νωρίτερα,

-Η ΝΔ εργαλειοποίησε ένα εθνικό θέμα προς όφελος των κομματικών της συμφερόντων, πιέζοντας για να πέσει η κυβέρνηση πριν ολοκληρώσει τη συνταγματική θητεία της. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης όμως από την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής αυτό πια εκλείπει και πρέπει να άπαντες πάρουν θέση και

-το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, είχαν πολύ διαφορετικές θέσεις για το Μακεδονικό. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τη θεαματική στροφή στις απόψεις τους. Ας μην προσπαθούν κάποιοι να προσάψουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει σχέδιο διάλυσης κομμάτων. Εμείς είμαστε σαφείς: Ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να πάρει θέση», επανέλαβε.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στην παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, ο κ. Ρήγας σχολίασε ότι «ο καθένας απέναντι σε κομβικά ζητήματα παίρνει συγκεκριμένη θέση και στάση. Οι άνθρωποι που είναι σε ένα πολιτικό φορέα δεν έχουν όλοι την ίδια στάση».

Για την υπουργοποίηση του Ε. Αποστολάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι «έχει και τη γνώση και τη συνέχεια σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό για να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ασφάλεια τα εθνικά ζητήματα. Ταυτόχρονα, δίνουμε ένα μήνυμα για την εξασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή, πάντα στη βάση του ειρηνικού μας δόγματος, και ο κ. Αποστολάκης μπορεί να το υπερασπιστεί και να το υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τέλος, για τη νομοθετική ρύθμιση για τα F-16 διευκρίνισε ότι η αναβάθμιση των F-16 που έχει προχωρήσει δεν είναι θέμα νομοσχεδίου. Το θέμα «που θα το συζητήσουμε με τον κ. Αποστολάκη, αφορά χρήματα τα οποία η Lockheed Martin ως εταιρεία οφείλει στην ελληνική βιομηχανία από προηγούμενες συμβάσεις και θα έλθει το επόμενο διάστημα όπως και μια σειρά από νομοσχέδια, ανάμεσα τους και αυτό του ΥΠΕΘΑ με ζητήματα της αρμοδιότητάς μου, που επιλύουν προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης