Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Τζιτζικώστας

4621717

Ο περιφερειάρχης Κνετρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε στη συμφωνία απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «Βόρεια Μακεδονία», πριν έρθει στην ελληνική βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η κυβέρνηση να ζητήσει τώρα την άποψη του ελληνικού λαού για αυτή την απαράδεκτη και επιζήμια εθνικά συμφωνία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επαγγελματικου Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε πως η συμφωνία για τη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τις ελληνικές επιχειρήσεις με όνομα παράγωγο του «Μακεδονία», καθώς μπορεί να εγείρει αξιώσεις από ανταγωνιστές στην ΠΓΔΜ.


Πηγή: voria.gr

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Πατρα

Δημοψήφισμα το πλέον δημοκρατικό. Μαζεύονται υπογραφες;

Να γινει δημοψηφισμα

για να ξαναβαφτισουμε , το οχι ναι .

stp

Αλλος ένας μπούλης που λέει και ο Αλέξης. Τζάμπα μάγκας. Επειδή ρε φίλε οι εδώ των Αθηνών , είτε με Αλέξη , είτε με Κούλη δεν θα το κάνουν αυτό , εσύ σαν γνήσιος Μακεδόνας, κάνε δημοψήφισμα στην Μακεδονια. Να ψηφίσουν οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ αν θέλουν την συμφωνία, και αν θέλουν να τους κλέψουν όνομα ιστορία και όχι η Μέρκελ , ο Νίμιτσ και ο Αλέξης και πολλοί άλλοι κρυφοί των Αθηνών.

Νίκος Χ.Ν

Είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα συμπολίτες μου. Την ημέρα της ψήφισης της Συμφωνίας στη Βουλή θα καταχωρηθεί στην ιστορία η λίστα με τα ονοματεπώνυμα αυτών που θα την υπογράψουν. Την ίδια μέρα θα ξεκινήσουμε για τις οικογένειες τους, στα σπίτια τους μία διαδρομή που θα τους στιγματίσει. Όπου βρεθούν οι ίδιοι, οι συγγενείς τους, τα παιδιά τους, ο κύκλος τους θα ζουν μία διαρκή κόλαση. Στη Μακεδονία φροντίστε να τους αναγκάσετε να μετακομίσουν. Να νιώθουν ανασφάλεια όταν βγαίνουν έστω και για μία βόλτα με την οικογένεια τους. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ και αυτή τη φορά δε θα υπάρξει αμνηστία, δε θα υπάρξει άσυλο. Θα σας σέρνουμε στους δρόμους προδότες.

Ντίνος

Άργησε να ξυπνήσει. Κοιμόταν πολύ βαριά και δεν είχε ζητήσει δημοψήφισμα όσο κυβερνούσε η ΝΔ.

Αλαβανος

Τι θέλεις να ξανακάνει το 95 /100 του νέου όχι στην προδοσια ναι?

Γανυμήδης

Η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα, με "Βόρεια Μακεδονία" για το F.Y.R.O.M. θα γραφτεί στην ιστορία, ως η μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της χώρας μας τα τελευταία 100 χρόνια! Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να αναγνωρίσει την χώρα αυτή, η διάλυση του κρατιδίου αυτού είναι πρός όφελος της χώρας μας, η δημιουργία μιάς μεγάλης Αλβανίας στα βόρεια σύνορά μας, θα αποτραπή με επέμβαση της Σερβία, Βουλγαρία και Ελλάδα, περιορίζοντας τους εξτρεμιστές Κοσοβάρους μέσα στην Αλβανία, η σύγκρουση αυτή είναι ζήτημα χρόνου για να ξεσπάσει, με συνέπεια να δημιουργηθεί μια νέα τάξη πραγμάτων στην περιοχή μας. Αναγνωρίζοντας το F.Y.R.O.M. με "Βόρεια Μακεδονία" μελλοντικά ανοίγουμε τεράστια προβλήματα στην χώρα μας, στην πορεία του χρόνου θα βρεθούμε αναπόφευκτα αντιμέτωποι με Σερβία και Βουλγαρία. Όταν το F.Y.R.O.M. κάνει της συνταγματικές αλλαγές για τον αλυτρωτισμό, εμείς δεν χρειάζεται να την αναγνωρίσουμε με "Βόρεια Μακεδονία", ας καθίσουμε πάλι στο τραπέζι διαπραγμάτευσης, για να αποδεχτούν μια ονομασία φιλική πρός την Ελλάδα!

Η διάκριση του εφικτού

Ποιοι να αποδεχτούν άλλη ονομασία στην πΓΔΜ ; Αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχίσει να ονομάζεται σκέτο Μακεδονια; Έτσι λέγεται από το 1945 και σχεδόν κανείς δεν ζει πια στην πΓΔΜ που θυμάται κάτι διαφορετικό. Γι αυτό, το «Βόρεια» είναι η μέγιστη υποχώρηση που θα μπορούσαν να κάνουν, κι αυτό όμως έγινε εφικτο λόγω Ζάεφ και μόνο.

Πετρογιάννης

Όχι μόνο λόγια, να τα δούμε και σε πράξεις! Οι Τσιπροκαμμένοι είναι σαν τα χέλια και έχουν περάσει νόμους και νόμους!! Έστω και τώρα, δημοψήφισμα! Το ερώτημα είναι "πρώτα δημοψήφισμα και μετά Κορυδαλλό" ή "πρώτα Κορυδαλλός μια και έξω"!!

Judy

SOS Στην τροπολογία 36 που έγινε στην βουλήτων Σκοπίων αναφέρεται στην υποχρέωση της χώρας να προασπίσει τα «χαρακτηριστικά ,ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Μακεδονικού λαού..» ενώ για τους απόδημος κατοίκους της ΠΓΔΜ αναφέρει ως η «Διασπορά του μακεδονικού λαού και του αλβανικού, τουρκικού, βλάχικου, σερβικού, ρομά και βοσνιακού λαού». Αυτά τα σημεία είναι που προκαλούν προβληματισμό κι ενισχύουν τις ανησυχίες ορισμένων που λένε ότι η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί στο μέλλον να δημιουργήσει αλυτρωτικές τάσεις καθώς γίνεται λόγος για ξεχωριστή «μακεδονική ταυτότητα». Μια ακόμη ανησυχία προκύπτει από το γεγονός ότι γίνεται ξεκάθαρα λόγος για «μακεδονικό λαό» κι εν συνεχεία για «αλβανικό», τουρκικό», ρομά κ.λπ. Ομοίως δεν υπάρχει πουθενά για τους απόδημους η αναφορά τους ως μέλη της Βόρειας Μακεδονίας αλλά ως μέλη του «μακεδονικού λαού». Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν στο μέλλον εγερθεί θέμα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Κ.Πρόεδρε της Δημοκρατίας αν δεν διαβάσετε προσεκτικά τι αλλαγές έχουν κάνει σο Σύνταγμά τους οι Σκοπιανοί μην υπογράψετε.Καθότι αυτοί δεν έχουν κάνει αλλαγές και επίσης οι αλλαγές είναι υπέρ των συμφετους και του αλυτρωτισμού τους.

Δημοψηφίσματα και αδιέξοδα

Και το δημοψήφισμα, τι να ρωτάει; Αν θέλουμε (επιλογή 1) η πΓΔΜ να ονομάζεται "Βόρεια Μακεδονία" από όλους ή (επιλογή 2) (δηλ. χωρίς τη συμφωνία) να συνεχίζει να ονομάζεται σκέτο "Μακεδονία" από όλους τους άλλους και να ονομάζεται πΓΔΜ μόνο από την Ελλάδα; Διότι άλλη επιλογή δεν υπάρχει στο τράπεζι, ούτε η πΓΔΜ θα δεχόταν κάτι άλλο. Πάντως σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνουμε δημοψήφισμα και να ξοδέψουμε πολύτιμο χρήμα, στην πΓΔΜ θα ήταν όλοι τους πολύ ευτυχισμένοι με την επιλογή no.2. παραμονής στην τωρινή κατάσταση συν ΝΑΤΟ και ΕΕ (δηλ. να συνεχίζει να ονομάζεται με το σκέτο "Μακεδονία" από όλους τους άλλους και να ονομάζεται από την Ελλάδα με όποιο όνομα θέλει η Ελλάδα).

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4025741

«Οι δυνατότητες της χώρας μας είναι τεράστιες και ήταν ιστορική ανωμαλία ότι για κάποιες δεκαετίες το εθνικό μας όραμα ήταν να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι» τόνισε ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ομιλία στο δείπνο του συνεδρίου του Economist

kyriakptisi

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Άμυνας και ενημέρωση εφ΄ολης της ύλης - Συνομίλησε από το Κέντρο Επιχειρήσεων με μονάδες επιφυλακής - Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον προσκάλεσε να πετάξουν με F16 πάνω από το Καστελόριζο

19
pompeo_dendias

Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα, είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ - Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε από την Ουάσινγκτον να εκφράζει με καθαρό τρόπο την στήριξή της προς την Αθήνα για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο - Κατήγγειλε και την παραβίαση των δικαιωμάτων της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο 

33
4855658

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών εξέφρασαν την επιθυμία να γνωρίσουν τους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης επ’ αφορμή της παρουσίας τους στην Αθήνα λόγω του διεθνούς Συνεδρίου του Economist