Ρήγας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει ό,τι μας ανήκει

Ρήγας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει ό,τι μας ανήκει

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε ην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ) στην Καλαμάτα

6
Έμμεσο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ) στην Καλαμάτα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης περιηγήθηκε τους χώρους της αεροπορικής βάσης και συνομίλησε με το προσωπικό.

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, εδώ στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο επισκέψεων σε μονάδες των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Είναι μια σημαντική επίσκεψη, καθώς πρόκειται για το βασικό εκπαιδευτικό κέντρο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, εδώ όπου λαμβάνει χώρα η εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών. Επίσης, αποτελεί μια ευκαιρία για μένα ως Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας να επικοινωνήσω μαζί σας, με το προσωπικό της Μονάδας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, απευθυνόμενος στο προσωπικό της Πτέρυγγας.

«Καταρχήν, θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας για μια ακόμη φορά ότι είμαστε χώρα ειρηνική. Στόχος μας είναι η ειρήνη και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Να θυμάστε ότι αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία. Ξεκαθαρίζω ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν και με κανέναν τρόπο να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ό,τι μας ανήκει», σημείωσε.

«Θα τονίσω τρία βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία ως εκπαιδευτικός γνωρίζω καλά ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική δραστηριότητα: είναι η ποιότητα, το Υυψηλό Επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ο ρεαλισμός. Διαπίστωσα στη σημερινή μου επίσκεψη στην Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος ότι αυτά τα χαρακτηριστικά όχι μόνο υπάρχουν εδώ, αλλά αποτελούν σήμα κατατεθέν της Εκπαίδευσης που παρέχεται. Αυτό δεν το αναγνωρίζω μόνο εγώ. Το αναγνωρίζουν οι σύμμαχοί μας που εμπιστεύονται το προσωπικό τους να εκπαιδευτεί από μας, όπως επίσης δείχνοντας ενεργά το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης, αλλά και την ήδη ενεργό συμμετοχή τους με προσωπικό από την Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Κλείσιμο
2


Και συνέχισε: «Η δημιουργία του Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης επιβεβαιώνει ότι όταν υπάρχει θέληση μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και μάλιστα με τους καλύτερους και προσφορότερους τρόπους. Το κέντρο αυτό συμβάλλει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο προσωπικό της Αεροπορίας μας, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας».

«Το έργο σας είναι σημαντικό, όπως σημαντική είναι και η εκπλήρωση της αποστολής σας, η διατήρηση του υψηλού επιπέδου και της συστηματικής εκπαίδευσης των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας. Διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο αυτό, τόσο οι Ιπτάμενοι όσο και το Τεχνικό προσωπικό, εργάζονται με ανιδιοτέλεια, πετυχαίνοντας τους στόχους που έχουν τεθεί. Αναγνωρίζεται αφενός μεν η απαίτηση από τους εκπαιδευόμενους να καταβάλουν κοπιώδεις προσπάθειες και αφετέρου οι κίνδυνοι που διατρέχουν τόσο εκπαιδευτές όσο και εκπαιδευόμενοι για την επίτευξη των υψηλών εκπαιδευτικών στόχων», τόνισε ο κ.Ρήγας.

3
4
5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης