Πόρισμα ΝΔ για Ντυνάν: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Σαμαρά έσωσαν το Ιδρυμα

Πόρισμα ΝΔ για Ντυνάν: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Σαμαρά έσωσαν το Ιδρυμα

Την κακοδιαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν από τη διοίκηση Μαρτίνη περιγράφει στο πόρισμά της η αξιωματική αντιπολίτευση

dinan
Το ιστορικό της κακοδιαχείρισης του Ερρίκος Ντυνάν από την διοίκηση του Ανδρέα Μαρτίνη περιγράφει στο πόρισμά της η ΝΔ επισημαίνοντας παράλληλα πως οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης πέτυχαν την σωτηρία του ιδρύματος και των εργαζομένων.

Το κείμενο που υπογράφουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετείχαν στις εργασίες της εξεταστικής Γεώργιος Βλάχος, Γεώργιος Γεωργαντάς, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Μπουκώρος θα επισημαίνει ότι όσες νομοθετικές πρωτοβουλίες πήρε η προηγούμενη Κυβέρνηση έγιναν με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος καθώς με καμία εξ αυτών δε ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο αλλά ούτε και προέκυψε προσωπικό οικονομικό ή πολιτικό όφελος για κάποιον από τους εμπλεκόμενους. Η παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου και οι επιλογές θα πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα του τελικού αποτελέσματος, των εναλλακτικών επιλογών τη χρονική περίοδο που οι αποφάσεις ελήφθησαν και κυρίως την αναλογία κόστους-οφέλους για το ελληνικό δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους πιστωτές.

Η ΝΔ θα υπενθυμίσει ότι λόγω της κακοδιαχείρισης Μαρτίνη το «Ερρίκος Ντυνάν» περιήλθε το 2012 σε πραγματική αδυναμία πληρωμής και σε παύση λειτουργίας αφού το προσωπικό των 1050 ατόμων παρέμενε απλήρωτο. Από το συνολικό χρέος των 300 εκ ευρώ, τα 15 εκ. οφείλονταν στους εργαζομένους των οποίων η μηνιαία μισθοδοσία άγγιζε τα 1,7 εκ. ευρώ.

Δείτε το πόρισμα της ΝΔ εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης