Στον όμιλο Καλογρίτσα το πρώτο τμήμα του δρόμου Πάτρα - Πύργος με απόφαση Σπίρτζη

πατρ_πυρ_09

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι από ποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ο όμιλος Καλογρίτσα, δεδομένου πως έχει δανεισμό κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ από την τράπεζα Αττικής και επομένως αν τελικά το έργο θα κατασκευαστεί

Η κοινοπραξία Τοξότης - Ομάδα Κατασκευών, συμφερόντων ομίλου Καλογρίτσα, αναδείχθηκε μειοδότης για το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος.

Ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε την σχετική απόφαση μετά από την απόρριψη ένστασης που υπέβαλε ο δεύτερος μειοδότης, η κυπριακή εταιρεία Cyfield Development.

Σύμφωνα με την ένσταση, η προσφορά των εταιρειών του Χρήστου Καλογρίτσα ήταν αθέμιτη διότι ήταν «υπερβολικά χαμηλή σε σχέση με την προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου και μάλιστα κάτω του εκτιμώμενου κόστους κατασκευής του».

Ωστόσο, η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών έκανε δεκτές τις εξηγήσεις που υπέβαλε η κοινοπραξία συμφερόντων Καλογρίτσα σχετικά με τις υψηλές εκπτώσεις, διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων πως «η ενιστάμενη προσφέρει ποσοστά έκπτωσης παραπλήσια με τα αντίστοιχα ποσοστά έκπτωσης του μειοδότη».

Ο αρχικός προϋπολογισμός για την κατασκευή του τμήματος Δουναίικα - Πύργος, μήκους 8 χιλιομέτρων, ανήλθε σε 67,2 εκατομμύρια ευρώ, με τις εταιρείες του ομίλου Καλογρίτσα να προσφέρουν έκπτωση ύψους 53%.

Πλέον, μετά την ανάθεση του τμήματος στην κοινοπραξία συμφερόντων Καλογρίτσα, η συνολική δαπάνη του έργου μαζί με το ΦΠΑ ανέρχεται σε 32 εκατομμύρια ευρώ.

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι από ποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ο όμιλος Καλογρίτσα, δεδομένου πως έχει δανεισμό κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ από την τράπεζα Αττικής και επομένως αν τελικά το έργο θα κατασκευαστεί.

Οι εκπτώσεις με τις οποίες ο όμιλος Καλογρίτσα κυριάρχησε στους προηγούμενους διαγωνισμούς είναι της τάξης του 53 - 57%. Και επομένως δημιουργείται εύλογη ανησυχία πώς θα κατασκευαστεί το έργο... μισοτιμής, όσο υπερκοστολογημένο κι αν είναι.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόσφατα στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος είναι κουμπάρος του γιου του Χρήστου Καλογρίτσα, Γιάννη, στην κοινοπραξία Τοξότης - Ομάδα Κατασκευών, αναμένεται να κατακυρωθεί και το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, από την Κυλλήνη έως τη Βάρδα.

Ο υπουργός Υποδομών υποστήριξε πως ο όμιλος Καλογρίτσα έχει αιτιολογήσει τις υψηλές εκπτώσεις που έχει προσφέρει, οι οποίες υπερβαίνουν το 50%, για το τέταρτο τμήμα.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

χαχαχα

δώσε πόνοοοοο!!! χαχαχαχαχα για γέλια μόνο

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΣΠΙΡΤΖΗ ? ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ?ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΛΟΓΟ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ.ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΕΝΩΤΑΤΑ ΑΥΤΑ.

Alex

Πω πω ρε φίλε τι ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ είναι αυτό....

κοκος

καλογριτσα καλογριτσα με αμοχαλικο θα τον στρωσεις τον δρομο?

stp

Πρίν από ένα χρόνο στο χωριό μου κατασκευάστηκε ένας δρόμος, έγινε βελτίωση και προστέθηκε άσφαλτος , ήταν χωματόδρομος. Το κόστος είχε προβλεφθεί στο 1 εκ. ευρώ. Την δουλειά την πήρε ένας ντόπιος εργολάβος με έκπτωση κάπου στο 50%. Έγινε το έργο , και φέτος μετά από οκτώ μήνες σχεδόν , έχει φύγει η άσφαλτος σε πάρα πολλά σημεία και , μετά από κάθε νεροποντή γεμίζει ο δρόμος με λακκούβες. Αν περάσει κάποιος από αυτή την διαδρομή θα βρει χιλιάδες μπαλώματα στο δρόμο. Και είναι μόνο η αρχή. Μάλιστα οι τοπικές εφημερίδες τότε εκθείαζαν την περιφέρεια που κατάφερε να κατασκευάσει δρόμο με τα μισά χρήματα που προβλεπόταν. Τι ίδιο θα γίνει και εδώ. Αλλοίμονο μόνο στους ανθρώπους που θα χάσουν την ζωή τους εξ΄ αιτίας της κακοκατασκευής .

Camorra

Μοιράζει λεφτά ο Σπιρτζης!!!!

Κarletos

Τωρα που φευγουμε.... Οτι φαμε....οτι πιουμε.... Κι'οτι αρπαξουμε......

Ηθικό πλεονέκτιμα

O Σπίρτζης που είναι κουμπάρος με τον γιο Καλογρίτσα?

ΚΩΣΤΑΣ Κ

Ρε έρωτα με τον Καλογρίτσα! Πάλι η κατασκευή του οδικού άξονα θα μείνει στα χαρτιά. Πάντως από Τράπεζα Αττικής ας μην περιμένει εγγυητική.

ΕΧΕΙ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ

.............

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Μανιατης12

Θέτει σειρά ερωτημάτων και για... «άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος Τσίπρα - Παππά», που από σερβιτόρος σε πιτσαρία, το 2013 και ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE - Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του να εκτοξεύεται σε 205.000€

7
pappas11

Ο Σταύρος Θεοδωράκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Η Συμφωνία είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη και λύνει τα θέματα των αλυτρωτισμών είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σε συνέντευξή του

10
s-thumb-large

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας - Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή και θα είμαι εκεί» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού ο οποίος διέψευσε τα περί μυστικών παζαριών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

11