Οι εργαζόμενοι δεν είναι κρέας: Το νέο βίντεο της σειράς «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»

Οι εργαζόμενοι δεν είναι κρέας: Το νέο βίντεο της σειράς «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί η Έφη Αχτσιόγλου που μιλά για αυξήσεις μισθών και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων

tsip-vid-1
Με ένα πλάνο από κρεοπωλείο και ένα πλάνο από νερό που βράζει σε γκαζάκι ξεκινά το τελευταίο βίντεο της σειράς «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» που κατά καιρούς δημοσιεύει η κυβέρνηση για να προωθήσει κομβικές - κατά την ίδια - πολιτικές.

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση επέλεξε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων καθώς, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, «από τις 21 Αυγούστου, οπότε έληξε το τελευταίο μνημόνιο, επανήλθαν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: η αρχή της επεκτασιμότητας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης».

«Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ένα κομμάτι κρέας για να μας διαχειρίζονται όπως θέλουν. Ούτε να μας αφήνουν να βράζουμε στο ζουμί μας» είναι οι λεζάντες στα πρώτα πλάνα του διάρκειας δυό λεπτών βίντεο.

Στη συνέχεια στο βίντεο εμφανίζεται η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία, μεταξύ άλλων, μιλά για υλοποίηση «κορυφαίας δέσμευσης απέναντι στη μισθωτή εργασία» επιχαίροντας για την επέκταση των πρώτων επτά κλαδικών συμβάσεων «ξεχνώντας» ότι για τέσσερις εξ αυτών η επέκταση φέρνει μειώσεις και «πάγωμα» μισθών.

Η κυρία Αχτσιόγλου μιλά, επίσης, για «αυξήσεις μισθών» για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, «βελτίωση των όρων εργασίας» και «βελτίωση της καθημερινότητας».

Δείτε το βίντεο:


Κλείσιμο
Το βίντεο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης