To... «νευροκοινοβούλιο» του Τσίπρα ξεσήκωσε το Τwitter

tsipras_arthro

Στα άδεια έδρανα και στην διχαστική τακτική του πρωθυπουργού εστιάζουν οι χρήστες των social media - «Εδώ κατηγόρησε τους νεκρούς στο Μάτι, στον Μητσοτάκη θα κωλώσει» ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια

Σε δύο θεματικούς άξονες κινήθηκε το σφυροκόπημα στον πρωθυπουργό μέσω των social media με αφορμή την αλλοπρόσαλλη παράσταση που έδωσε την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο: α) την απώλεια της ψυχραιμίας του όταν δέχτηκε κριτική (κωδικός: «νευροκοινοβούλιο») και β) το απέραντο πλήθος των άδειων εδράνων (κωδικός: «το πλατύ κενό»). Προφανώς το ένα συνδέεται με το άλλο, καθώς τον εκνευρισμό του κ. Τσίπρα επέτεινε η περιφρόνηση που επέδειξαν για την παρουσία του εκεί από την συντριπτική πλειονότητα των Ευρωβουλευτών.

Ιδιαιτέρως φαίνεται να ενόχλησε τους χρήστες του twitter που κατέθεσαν δηκτικά σχόλια σχετικά, η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος, υπό το κράτος της σύγχυσης για μια εμφάνιση που μόνο ευοίωνα δεν εξελισσόταν για εκείνον, επέλεξε να εξαπολύσει χολή για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Της εν Ελλάδι αντιπολίτευσης δέον να διευκρινιστεί, όχι της ευρωπαϊκής, στελέχη της οποίας αντιμετώπισαν τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ σαν έναν αναξιόπιστο πολιτικό. Η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εν είδει ανταπόδοσης των πληγμάτων που δεχόταν ο κ. Τσίπρας από τις τεκμηριωμένες πλην οξύτατες επικρίσεις ορισμένων Ευρωβουλευτών, προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις.

Καταγράφηκε σαν μια ακατανόητη απρέπεια, καθώς το αυτονόητο θα ήταν να τηρηθεί η οικουμενική αρχή του «τα εν οίκω, μη εν δήμω», ακριβώς ώστε να μην τρωθεί το κύρος της χώρας. Αντ' αυτού, ο πρόεδρος μιας εκλεγμένης και θεωρητικά κυρίαρχης κυβέρνησης προτίμησε να κατακρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση, αν μη τι άλλο εν απουσία του αρχηγού της, με ύφος ιταμό και αγοραία κινησιολογία. Παραφράζοντας τον υπουργό εξωτερικών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο έξαλλος πρωθυπουργός ήταν μια χαρακτηριστική στιγμή της «bad diplomacy (ε;)».

Όμως, όπως επισημαίνουν με διάφορους πλην λίαν εύστοχους και καταδεικτικούς τρόπους οι ανώνυμοι σχολιαστές στο twitter, το να κάνει λόγο κανείς για ζητήματα πολιτικού ήθους, κοινού τακτ κ.ο.κ. σε έναν πεπειραμένο κυβερνήτη, ο οποίος, ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια στην εξουσία, χρειάζεται υποδείξεις για το πώς οφείλει να στέκεται στην ανάκρουση εθνικών ύμνων, είναι κάτι μάλλον μάταιο. Είναι σαφές ότι οι στοιχειώδεις κανόνες πρωτοκόλλου, επίδειξης σεβασμού κ.λπ. είναι εκτός του πεδίου ενδιαφερόντων ενός συνεπούς αριστερού.

Εκτός από το twitter η συμπεριφορά του κακομαθημένου νεαρού που επέδειξε ο κ. Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο, ερέθισε, όπως ήταν φυσικό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρώτη η Νέα Δημοκρατία, δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Κώστα Τζαβάρα, χαρακτήρισε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο ως «μία από τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας στις εμφανίσεις Ελλήνων πρωθυπουργών. Είναι αλγεινή εικόνα να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο και να μεταφέρει τις εσωκομματικές αντιπαλότητες των πολιτικών δυνάμεων. Δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον των ευρωβουλευτών, αλλά βρήκε την ευκαιρία να υποχωρήσει άτακτα από αυτά που του απέδιδαν για τη συγκεκριμένη διαδρομή της κυβέρνησης του που στοίχισε στον ελληνικό λαό.

Προσπάθησε να στραφεί εναντίον του κ. Μητσοτάκη. Αυτό όμως δεν είναι σοβαρή πολιτική. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπάθησε ώστε να φτάσουμε σε ένα ξέφωτο και να υπάρξει πράγματι μια καθαρή έξοδος από τα μνημόνια. Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2018, αναγνωρίζουν με δήλωση τους τη μεγάλη και ουσιαστική συμβολή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, για να βρει η χώρα από τα δεινά. Αλλά σήμερα το ξεχνούν. Δεν υπάρχει λήξη των μνημονίων, αλλά λήξη του προγράμματος διάσωσης της χώρας με φθηνό επιτόκιο».

Αλλά και επισήμως η ΝΔ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο κ. Τσίπρας ήταν σήμερα [σσ: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου] εκτός τόπου και χρόνου. Αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης όπως ήταν το θέμα για το οποίο προσκλήθηκε, άρχισε να απαριθμεί τις τάχα επιτυχίες της κυβέρνησής του. Αυτό, όμως, προκάλεσε καταιγισμό ερωτημάτων από ξένους ευρωβουλευτές που δεν έχουν βέβαια μόνο γνώση, αλλά και άποψη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έτσι, μεταξύ άλλων ρωτήθηκε:
- Γιατί η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ;  
- Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνησή του με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και πώς θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές;
- Πού πήγαν τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων που δόθηκαν για το μεταναστευτικό πρόβλημα;
- Τι έχει να πει για τα 100 δις ευρώ που στοίχισαν στην Ελλάδα οι πειραματισμοί που έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015;

Ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε πλήρως. Και ως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επετέθη στον Πρόεδρο της Ν.Δ., λες και μιλούσε στη Δ.Ε.Θ. ή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του. Κι όταν αυτό συμβαίνει σε διεθνές ακροατήριο, δεν εκτίθεται μόνον ο ίδιος, αλλά δυστυχώς και η χώρα μας»

Λακωνική αλλά με καίριο πολιτικό περιεχόμενο ήταν η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής: «Στο εξωτερικό ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε σήμερα την ακροδεξιά. Στο εσωτερικό όμως κυβερνά μαζί της».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποστήριξε ότι «όταν εκπροσωπείς μια χώρα, δεν κατηγορείς τις πολιτικές δυνάμεις και δεν καταλογίζεις στις προηγούμενες κυβερνήσεις όλες τις ευθύνες για όλα τα δεινά και ξεχνάς τις δικές σου.

Εκεί πρέπει να μιλάς σαν πρωθυπουργός της χώρας. Όταν πηγαίνεις στους Ευρωπαίους, παρουσιάζεις τις δυσκολίες που έχει η χώρα σου, για να διαπραγματευτείς αποτελεσματικότερα και όχι να την υπονομεύεις, ιδίως όταν εκεί υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που σε ακούνε. Με βαρύγδουπες δηλώσεις ο κ. Τσίπρας προσπάθησε στο Στρασβούργο να παρουσιάσει ένα 'success story' και μια εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης του, υπονομεύοντας έτσι τη διαπραγμάτευση».

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης, Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε ότι «Ο κ. Τσίπρας λοιπόν, όπως ακούσαμε στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν πολέμιος των δύο πρώτων μνημονίων επειδή δεν προέβλεπαν βαθιές μεταρρυθμίσεις. Τον θυμόμαστε πράγματι στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τους ακροδεξιούς να στήνουν κρεμάλες, επειδή δεν γίνονταν... βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που όπως ξέρουν όλοι ήταν και ο μεγάλος πόνος του. Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα».

Ακολουθεί απάνθισμα των σχολίων στο twitter για την χαμένη ψυχραιμία του Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο:

ΣΧΟΛΙΑ (57)

Μάρκος

Φίδι κολοβό ο τσίμπλας. Μαζεύει όλα τα σκουπίδια για να διαλύσει το σύριζα και να φτιάξει δικό του κόμμα στυλ Ερτογάν. Γιατί πιός θα ψηφίσει αυτά τα σκουπίδια που κάνουν βόλτες τα κόμματα και όπου κάτσει η μπίλια. Ποιός θα φάει το παραμύθι "ψήφισέ με να σε διορίσω" αφού ως αντιπολίτρευση δεν θα μπορεί να διορίζει. Ούτε συγγενείς τους τρώνει τέτοιο παραμύθι. Η κατάληξη θα είναι να μην βγάλει ούτε ψηφοδέλτια η συμμορία. Άιντε όλη η συμμορία στο 2%, τα σκουπίδια Μπόλαρη, Παπακότα και άλλοι θα είναι η ταφόπλακα και η συμμορία στο χρονοντούλαπο, και άν...υπάρχη χώρος γι αυτούς.

Aristophanes

Τσίπρας : Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να ανοίξει το στόμα του χωρίς να πει ψέματα... Αυτός που εξυμνούσε την αύξηση της κατανάλωσης των νοικοκυριών, διαβεβαίωνε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και μιλούσε για τη μείωση της ανεργίας κι' ας οφείλεται αυτή στην κακοπληρωμένη ή απλήρωτη εργασία. Ο Τσίπρας ομιλούσε ακάθεκτος για δίκαιη ανάπτυξη με τη χώρα υποθηκευμένη και αιχμάλωτη έως τετάρτης γενεάς, και για έξοδο από τα Μνημόνια, με την Εποπτεία παρούσα να τον κοιτάζει στα μάτια όπως η κόμπρα το θύμα της – θέλει πράγματι σθένος να είσαι τόσο ηττημένος και να μην ιδρώνει το αυτί σου.

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Τώρα, το να ..."κατηγορούν" οι ΔΕΞΙΟΙ, οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ γιά την Χρωκοπία της Ελλάδος, τον Σύριζα και τον Τσίπρα, είναι τούτο το ...άκρον άωτον της ΑΝΑΙΔΕΙΑΣ και του ΘΡΑΣΟΥΣ!..

Ανώνυμη

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ο φανατισμός και η εμπάθεια όμως της δεξιάς δεν αφήνει περιθώρια για λογικές σκέψεις και κριτική ικανότητα. Είναι άξιοι της μοίρας τους

Άτροπος

Με αυτήν ακριβώς την καραμανλική δεξιά που κατέστρεψε την Ελλάδα συγκυβερνούν οι νεκρόφιλοι συριζαίοι, αυτούς εξέλεξαν στα ανώτατα αξιώματα, αυτούς έκαναν υπουργούς, υφυπουργούς και κυβερνητικούς κομισσάριους, αυτούς και τα συγγενολόγια τους διόρισαν προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Αυτούς θα στείλει ο Ελληνικός Λαός οριστικά στον βόθρο της Ιστορίας όπου ανήκουν. Ήρθε η ώρα να τραβήξει το καζανάκι.

@

Όταν ακούω τον Τσίπρα να μιλάει έχω πάντα την ίδια απορία: είναι εντελώς βλάκας ή απλά είναι ψυχασθενής; Μιά φορά νομίζω το ένα και μιά το άλλο. Δεν μπορώ να καταλήξω

ανωνυμος

Πια δεξια ρε βλακα,20 χρονια το ΠΑΣΟΚ κυβερνουσε

ΓΙΩΡΓΗΣ

Μονο οι πιο κουτοι το πιστευουν ακομη αυτο που ισχυρριζεσαι,οτι δηλ. για τη χρεοκοπια της Οικονομιας υπαιτιος ειναι η ΝΔ Οι πιο εξυπνοι που ειναι και οι περισσοτεροι, εχουν πεισθει και εδω και στο Εξωτερικο οτι για το καταντημα της Ελλαδας ειναι η αδιεξοδη αριστερη πολιτικη που στον αιωνα μας, στην εποχη του Διαδικτυου, δεν μπορει να λειτουργησει ουτε ως Δημοκρατια, ουτε ως Δικτατορια σκετη ή του προλεταριατου!Γι αυτο ενας-ενας που καταλαβαινει, εγκαταλειπει τους τσιπρομαδουρους στη μοναξια τους και στην ηλιθιοτητα τους, και εδω και στο Εξωτερικο!

!

Κατά την ομιλία του κυρίου αυτού, το ευρωκοινοβούλιο αναβαθμίστηκε δια της αποχώρησης του συνόλου σχεδόν των ευρωβουλευτών. Εύχομαι την ίδια αναβάθμιση και στο δικό μας κοινοβούλιο.

Μάρκος

Έφυγε ο πρόεδρος ΣΕΒ από το Βελίδιο όταν μίλαγε το πινόκιο. Άδειασε το κοινοβόλιο της ΕΕ όταν μίλαγε ο, κατά τον Μελανσόν "Ελεεινός πρωθυπουργός της Ελλάδος και της Ευρώπης". Η κατρακύλα συνεχίζεται. Ο Τσίμπλας ξεφτυλίζει Έθνος και χώρα καθημερινά.

1912

Ο τύπος ειναι αγράμματος , λίγος και ψιλοχαζος. Έχει όμως απύθμενο θράσος και Ναπολεόντειο σύνδρομο

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ογκώδης ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ υπήρξε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας!___________Τους αντιμετώπισε ΟΛΟΥΣ!__________Και τους ΕΧΘΡΙΚΑ διακειμένους Ευρωβουλευτές της Ελληνικής ΔΕΞΙΑΣ, οι οποίοι ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΑΝ σε Εχθρότητα έναντι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Κυβερνήσεως.___1. Έλληνας ΔΕΞΙΟΣ Ευρωβουλευτής τον ρώτησε πως πρέπει να προσφωνήσει το Ευρωκοινοβούλιο τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζάεφ, μετά λίγες ημέρες όταν θα το επισκεφτεί;_______Ο Αλέξης του απήντησε: Το ΔΕΞΙΟ Λαϊκό Κόμμα, ΠΡΙΝ την Συμφωνία των Πρεσπών, φυσικά και δεν τον προσφωνούσε "Σκοπιανό", αλλά "Μακεδόνα"!_____Σήμερα του είπε λοιπόν θα τον προσφωνήσετε "Σαβερνο-Μακεδόνα"!_______Δεν είναι καλύτερο τούτο; ______2. Σηκώθηκε μετά ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΔΕΞΙΑΣ (ένας Ισπανός πολιτικός) ΄και τον κατηγόρησε γιά Νεποτισμό (ότι δηλ. διορίζει ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ και λαϊκισμό) και ο Αλέξης του απάντησε σχεδόν έτσι: Ρε! Ποιοί μιλάνε! Οι εδώ εκπρόσωποι της Ελληνικής ΔΕΞΙΑΣ που την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ την έχουν μετατρέψει σε ...ΕΠΙΣΤΗΜΗ και την έχουν κάνει από πατέρα πολιτικόν σε ...υιόν πολιτικό ΘΕΣΜΟ!____Μιλάνε δε γιά λαϊκισμό εκείνοι (οι Έλληνες ΔΕΞΙΟΙ) που στην Συμφωνία των Πρεσπών εκ του ΠΟΝΗΡΟΥ και ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ όντες ΔΕΝ παίρνουν ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ!..___Αλλά περιμένουν να βγάλει ΠΡΩΤΑ ο ΣΥΡΙΖΑ τα ...κάστανα από την Φωτιά!.._________3. Πετάχτηκε μετά και μία Ευρωβουλευτής της Ουγγαρίας και τον ...κατηγόρησε ότι ΔΕΧΕΤΑΙ τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και τους Μετανάστες!_______ Ο Αλέξης της απάντησε: ("Μωρή παλιο-ΓΑΊΔΟΥΡΑ"__δεν τόπε έτσι αλλά είναι ΔΙΚΟΣ μου, ΣΥΝΗΘΗΣ, τρόπος της συμπεριφοράς ΜΟΥ), η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός ΔΕΝ είναι a la carte όπως εσείς οι νεο-ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ούγγροι τον θέλετε και θέλετε να απολαμβάνετε τις ωφέλειες ΜΟΝΟ εκ της ΕΕ και να μην δίνετε τίποτα!___________ Τους είπε και πολλά άλλα!_______Ο Αλέξης χθες ΑΣΤΡΑΨΕ και Βρόντηξε!_________Μόνο ΕΥΓΕ του!

Άτροπος

Delirium tremens.

Μόνο ένα σχόλιο

Γιατί για να αποδείξω όλες τις αρλούμπες θα χάσουμε πολύ χρόνο. Ο Μητσοτάκης (καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία) εκλέχτηκε από το σώμα της ΝΔ. Δεν είναι νεποτισμός αυτό. Δεν διορίστηκε. Εκλέχτηκε. Έχει διαφορά. Αν δεν τον ήθελαν, δεν το εξέλεγαν. Ο Τσίπρας όντως διορίζει συγγενείς και φίλους του, άχρηστους και αχρηστότερους κατά καιρούς σε δημόσια αξιώματα. Το ότι το έκαναν και παλαιότερες κυβερνήσεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία. Υποτίθεται ότι γι' αυτό εκλέχτηκε το καμάρι μας! Για να βάλει τέλος σε αυτά τα κακώς κείμενα. Και α π έ τ υ χ ε. Και όχι μόνο απέτυχε, αλλά τα φιντάνια που διόρισε είναι μεγαλύτερου κάλλους από τα προηγούμενα. Συνεπώς, τις εξυπνάδες αλλού.

ΕΤΣΙ

πρεπει να παιρνεις πολλα συριζαιικα ψχοφαρμακα εσυ:) χαχα δεν σου δινει κανεις σημασια οπως δεν δινουν πλεον και στον κατσαπλια σου ΤΟΝ ΤΣΙΜΠΛΑ σε αδεις καρεκλες μιλαγε ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΤΣΙΜΠΛΑ ΣΟΥ ΠΑΝΤΟΥ!

@Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Το L.S.D,προκαλεί τέτοιου είδους παραισθήσεις,πρέπει να το κόψεις!!

Πάντα Μανωλης

Ναι ναι ναι ο Αστραπο Γιαννος.

neo

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΓΕΛΑΚΙ;

Tzikos

οι τουρίστες άκουγαν την λέξη μ@λ@κ@ς και τώρα κατάλαβαν το βάθος της έννοιας α-λέξης

Το ξαναείπαμε!

ΔΕΝ μας ενδιαφερει τι γράφουν τα Δεξια τρολ στο Τουιτερ για 0.60.....

Γιάννης Επώνυμος

Εδώ κατηγόρησε τους νεκρούς στο Μάτι, στον Μητσοτάκη θα κωλώσει

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης