ΝΔ: Σε ρόλο κομματάρχη ο Τσίπρας μετέφερε στο Στρασβούργο την εσωτερική κόντρα του με τον Μητσοτάκη

ΝΔ: Σε ρόλο κομματάρχη ο Τσίπρας μετέφερε στο Στρασβούργο την εσωτερική κόντρα του με τον Μητσοτάκη

«Έμπρακτη και αποστομωτική απάντηση» στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ» περί «ορμπανοποίηση» της ΝΔ και ακροδεξιών θέσεων θεωρούν στην Πειραιώς τη συμφωνία Μητσοτάκη στις κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας για τη στάση της στο Μεταναστευτικό

tsipras_ee
Γεύση από την ένταση της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης πήραν οι λιγοστοί ευρωβουλευτές που είχαν την υπομονή να μείνουν στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο για να παρακολουθήσουν την εμφάνιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να μεταφέρει εκτός Ελλάδας την κόντρα του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να εμφανιστεί ως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και να παρουσιάσει το επόμενο βήμα για την Ελλάδα με ρεαλισμό και χωρίς ακραίες προσεγγίσεις», υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς. «Έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει το βήμα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ως κομματάρχης, μεταφέροντας εκεί την πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα», προσθέτουν.

Θαυμαστές του Πινοσέτ

Γαλάζια στελέχη στέκονται ιδιαίτερα στις αναφορές του κ. Τσίπρα σε νεποτισμό, όπως και στους ισχυρισμούς του ότι στην ΝΔ υπάρχουν θαυμαστές του Πινοσέτ, «εκμεταλλευόμενος εσκεμμένα μια ατυχή δήλωση βουλευτή», όπως αναφέρουν.

«Αν κάποιοι είναι, τελικά, θαυμαστές πρακτικών Πινοσέτ, όμως, είναι εκείνοι οι οποίοι πνίγουν στα δακρυγόνα όσους διαμαρτύρονται για την παράδοση στους γείτονες του “μακεδονικού έθνους” και της “μακεδονικής γλώσσας”», τονίζουν επαναλαμβάνοντας τις σχετικές επισημάνσεις της ευρωβουλευτού και εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη που δεν άφησε αναπάντητες τις επιθέσεις του κ. Τσίπρα κατά της παράταξης της.

Γαλάζιοι επιτελείς κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι «ήταν εκτός τόπου και χρόνου» και «αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης, όπως ήταν το θέμα για το οποίο προσκλήθηκε, άρχισε να απαριθμεί τις τάχα επιτυχίες της κυβέρνησής του».

Καταιγισμός ερωτημάτων

Με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν, να προκαλέσει καταιγισμό ερωτημάτων από ξένους ευρωβουλευτές που δεν έχουν βέβαια μόνο γνώση, αλλά και άποψη για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μεταξύ, άλλων, ρώτησαν:

*Γιατί η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ;

*Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνησή του με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και πώς θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές;

*Πού πήγαν τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων που δόθηκαν για το μεταναστευτικό πρόβλημα;

Κλείσιμο
*Τι έχει να πει για τα 100 δισ. ευρώ που στοίχισαν στην Ελλάδα οι πειραματισμοί που έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015;

«Ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε πλήρως. Και ως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επετέθη στον Πρόεδρο της Ν.Δ., λες και μιλούσε στη Δ.Ε.Θ. ή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς.

«Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του. Κι όταν αυτό συμβαίνει σε διεθνές ακροατήριο, δεν εκτίθεται μόνον ο ίδιος, αλλά δυστυχώς και η χώρα».

«Απύθμενο θράσος» από τον συγκυβερνήτη του Καμμένου

Στην Πειραιώς, εξάλλου, δίνουν έμφαση στην ξεκάθαρη τοποθέτηση του αρχηγού ης Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την έκθεση Sargentini που καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη διαδικασία κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά τον πυρήνα των δημοκρατικών αξιών και αρχών μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης. Και, όπως θυμίζουν συνεργάτες του, «έχει και στο παρελθόν πολλές φορές διαφωνήσει και συγκρουστεί με τον Β. Ορμπάν τόσο στο πλαίσιο του ΕΛΚ όσο και σε άλλα διεθνή fora για τις θέσεις του στο Μεταναστευτικό και την ανάγκη εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης για το ζήτημα αυτό».

Πρόκειται, λένε από το επιτελείο του, για «άλλη μια έμπρακτη και αποστομωτική απάντηση στην διατεταγμένη και επαναλαμβανόμενη κριτική που ασκεί στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ για την δήθεν ιδεολογική της ταύτισή με την εν λόγω κυβέρνηση».
Η κριτική περί «ορμπανοποίησης» της ΝΔ, υπογραμμίζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς, «είναι, εκτός των άλλων, και άκρως υποκριτική, καθώς προέρχεται από ένα κόμμα το οποίο, ενώ συγκυβερνά επί 3,5 χρόνια με τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, έχει το απύθμενο θράσος να καταλογίζει στη ΝΔ ακροδεξιές απόψεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης