Ο Γιούνκερ τρεκλίζει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και το twitter γλεντάει: Σερβίρουν «μπόμπες» στις Βρυξέλλες;

Ισχιαλγία ή μεθύσι; Τα social media κατέληξαν σε γνωμάτευση - «Και το ασετόν της Μελάνια ήπιε». «Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πρέπει να σερβίρουν μπόμπες» μερικά από τα σχόλια... στην υγειά του Προέδρου της Κομισιόν

Μάλλον δεν έπεισαν οι επίσημες δικαιολογίες περί αστάθειας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ως παρενέργεια ισχιαλγίας. Για το τρέκλισμα του Προέδρου της Κομισιόν αλα Ορέστη Μακρή στον θρυλικό «Μεθύστακα», δεν έπεισε ούτε η επίκληση ενός παλαιού, εξαιρετικά σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, εξαιτίας του οποίου έκτοτε ο κ. Γιούνκερ υποφέρει ποικιλοτρόπως. Αντιθέτως, η δυσκολία που καταφανώς αντιμετώπιζε, έστω και απλώς για να σταθεί όρθιος χωρίς να υποβαστάζεται στην παράταξη για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ήταν εμπρηστική και προκάλεσε έκρηξη σκωπτικών σχολίων. Κάτι σαν να ρίχνεις αλκοόλ στη φωτιά.

Θα έλεγε κανείς ότι η εμφάνιση Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, με το μετέωρο βήμα σε κάθε σκαλοπάτι, το υποβοηθούμενο «στράτα-στρατούλα» σαν νήπιο που μαθαίνει να περπατά, αλλά και την εξίσου παιδιάστικη τάση του να φιλά σταυρωτά όποιον έβλεπε μπροστά του λες και οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ ήταν αγαπημένοι συγγενείς του, θα μπορούσε να συνάδει με την εκδοχή ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε κάνει προθέρμανση για το αποχαιρετιστήριο γκαλά που επακολουθούσε. Προθέρμανση με μερικά ποτηράκια ηδύποτων, οξύποτων, ποτών γενικώς.

Jean-Claude Juncker stumbles and is helped by leaders at NATO gala - Daily Mail


Η ροπή του κ. Γιούνκερ προς το αλκοόλ είναι ένα κοινό μυστικό, μολονότι ως Βορειοευρωπαίος είναι εξ ορισμού γερό ποτήρι. Ο ίδιος, πάντως, σε συνέντευξή του το 2016, είχε αρνηθεί ότι έχει πρόβλημα εξάρτησης. Τότε είχε πει «πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσα να εκτελώ τα καθήκοντά μου εάν έπινα κονιάκ με το πρόγευμά μου; Με στεναχωρεί όταν ακούω ότι έχω θέμα. Και επίσης αυτές οι φήμες κάνουν την σύζυγό μου να αναρωτιέται εάν πίνω κρυφά από εκείνην, διότι στο σπίτι δεν πίνω ποτέ. Η αλήθεια είναι όμως ότι μετά από το τροχαίο δυστύχημα που είχα το 1989, το αριστερό μου πόδι δεν έχει ευστάθεια. Και πρέπει να στηρίζομαι σε κουπαστή όταν ανεβαίνω σκαλοπάτια. Μετά από εκείνο το τροχαίο είχα μείνει τρεις εβδομάδες σε κώμα. Και κατόπιν σε αναπηρική καρέκλα επί έξι μήνες».

Με το σάλο και τη θυμηδία που προκάλεσε η ανάρμοστη εικόνα του Προέδρου της Κομισιόν και μίας προσωπικότητας με μεγάλη πραγματική και συμβολική ισχύ για την Ενωμένη Ευρώπη, ορισμένοι, ακόμη και επωνύμως, κατέκριναν ανελέητα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση στο Twitter του Ουμπέρτο Γκαμπίνι, συνεργάτη του Ισπανού ευρωβουλευτή Ραμόν Τρεμόσα: «Εγώ δεν έχω αποδείξεις ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, έτσι φαινόταν όμως. Εάν το πρόβλημά του είναι η ισχιαλγία, τότε θα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να δούμε μια ιατρική βεβαίωση! Η Κομισιόν είναι δημόσιος οργανισμός. Ο κ. Γιούνκερ καλοπληρώνεται από τους φορολογούμενους. Βλάπτει την εικόνα της Ευρώπης; Και τι γίνεται με την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στο εγχείρημα της ΕΕ;»

Από το γραφείο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπήρξαν απλώς δηλώσεις περί αστάθειας εξαιτίας της ισχιαλγίας, από την οποίαν υποφέρει χρονίως ο 63χρονος Πρόεδρος της Κομισιόν. Οτιδήποτε πέραν αυτού εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα, εξού και το «ουδέν άλλο επίσημο σχόλιο». Ανεπίσημα, όμως, το Twitter οργίασε.

Ακολουθεί απάνθισμα των πιο ευφάνταστων tweet γύρω από την επισφαλή ισορροπία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ:

Ο Γιούνκερ τρεκλίζει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και το twitter τον ...γλεντάει
ΣΧΟΛΙΑ (34)

HLI

Καλά έκανε και τα ήπιε, εξ άλλου πρόεδρος της επιτροπής είναι τι τον φωνάζουν στο ΝΑΤΟ? έχει καμιά δουλειά με το ΝΑΤΟ? εκτός αν ισχύει ακόμα το σλόγκαν του τσιπρα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Εγώ μαζί του είμαι και μάλιστα πιωμένος είμαι τώρα που γράφω.

Γανυμήδης

O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι ένας άριστος πολιτικός και φιλέλληνας!

Γανυμήδης

Δεν θα ξεχάσω τον συγχωρεμένο τον παππούς μου, με συμβούλευε να φυλάγομαι απο ανθρώπους που δεν πίνουν, πέρασαν χρόνια για να καταλάβω τι εννοούσε!

Σπάιντερμαν

Γιαυτό, από δω και πέρα προς αποφυγήν τέτοιων παρεξηγήσεων, πριν από κάθε σύνοδο, αλκοτέστ σε όλους!

Σοφός λαός

Μπορεί να κοροϊδεύετε τον κύριο Γιουνκέρ, αλλά ξέρετε καλά εκεί στο Θέμα πως αν δεν ήταν αυτός να μας δίνει ζεστό παραδάκι κάθε τόσο, σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας θα δε θα είχαν τα απαραίτητα προς το ζην, οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας θα έπαυαν να είναι υψηλής ποιότητας, χιλιάδες θα αυτοκτονούσαν κάθε χρόνο, χιλιάδες θα μετανάστευαν κάθε μήνα, η ανεργία θα ήταν πάνω από το 25% με τη φορολόγηση των πολιτών στα ύψη και τις επιχειρήσεις ή να κλείνουν η μια μετά την άλλη ή να μευταναστεύουν σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Το ό,τι ζούμε σαν άνθρωποι σήμερα, το οφείλουμε σ' αυτόν και στους Γερμανούς, οι οποίοι στερούν το παραδάκι από τους λαούς τους για να το δίνουν για να ζούμε πλουσιοπάροχα εμείς.

Σταθης

Επειδή κι εγώ εχω ισχυαλγία, μπορώ να επιβεβαιώσω οτι δεν ειναι ντίρλα. Άλλωστε αν ήταν όντως ντιρλα, 2 πράγματα θα είχαν συμβεί για προφανείς λόγους: 1. Είτε θα έλεγαν οτι αδιαθέτησε και δεν μπορούσε να φωτογραφηθεί 2. Όλοι αυτοί οι ηγέτες εκει πέρα, θα είχαν φροντίσει για την άμεση αντικατάσταση του, όπως πολύ καλά ξέρει το σύστημα να κάνει, όταν διακυβεύεται το κύρος του

@Στάθη

Και όταν εσύ έχεις ισχυαλγία Στάθη, φιλάς όλο τον κόσμο????? Περίεργη ισχυαλγία έχεις.... Πονάς και φιλάς........ ΥΓ. Μήπως για παυσίπονο πίνεις τσίπουρο????

Λογικο

Μόνο ένας μεθυσμένος θα έλεγε μπράβο στον Τσίπρα.και μπράβο στον Τσίπρα που τσακίζει τον λαό μας λέει μόνο η Μέρκελ και ο Γιούνκερ. Λογικό αφού ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των ισχυρών λόμπυ της Ευρώπης. Πρώτη φορά αριστερά !!

Γεια μας !

Πάλι καλά που γίνεται λιάρδα και μας αγαπάει καμιά φορά ο βλάμης ..... όχι σαν τον άλλο τον ξινό τον Σόιμπλε τον στραβοχυμένο που ούτε τ' άντερα του δεν γουστάρει ....

Wisdom

Εγώ λέω να κόψουμε την πλάκα γιατί η εικόνα του ανθρώπου μόνο με μεθυσμένο δεν συνάδει. Αντιθέτως είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας, που ελπίζω να μην είναι σοβαρότερο από την ισχιαλγία που λένε (π.χ. Σκλήρυνση κατά πλάκας ή Πάρκινσον).

@Wisdom

Δεν είναι κάτι σοβαρό και να μην ανησυχείς. Θα συνεχίσει για πολύ ακόμη να μας δίνει ζεστό χρήμα για να ζούμε και να μην πεθάνουμε της πείνας και να μην πάμε σα τα σκυλιά στα αμπέλια. Κοιμήσου ήσυχος το λοιπόν απόψε. Αν γυρίσεις δε από το δεξιό πλευρό έχει γουέστερν, ενώ από το αριστερό αφιέρωμα στο Σοβιετικό κινηματογράφο. Διαλέγεις και παίρνεις. Τζάμπα είναι ή μάλλον με τα ΕΣΠΑ!

kyriakos

Μια χαρά παιδί ο Κλαύδιος. Κι αν την γέμισε, τι πειράζει; Ηλιθιοι, καθως-πρεπιστες, στοκοι! Δεν κοιτάτε που έχετε εκλέξει ότι σαβούρα υπάρχει στην Ελληνικη κοινωνία;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

European_Parliament

Η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά την επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία – «Μία κόκκινη γραμμή έχει περαστεί για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε η Πιρί 

mitsotakis_vouli_arthro2

«Για τον κ. Τσίπρα η συνταγματική αναθεώρηση είναι εργαλείο για να ξεφύγει από τη σκληρή πραγματικότητα που ο ίδιος δημιούργησε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ - Επιλογή μας να έρθει τώρα για συζήτηση η συνταγματική αναθεώρηση, είπε ο πρωθυπουργός - Πώς... ενεπλάκη στην αντιπαράθεση ο «πρόεδρος του Εδεσσαϊκού» - Η κόντρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

27
4596606

«Στην ευρύτερη περιοχή προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα κλίμα ειρηνικής συνύπαρξης και συνεκμετάλλευσης όλων των δυνατοτήτων ανάπτυξης» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας